Zoekt u een expert in klinkerwerken in Aarschot? Wij zijn er voor alle bestrating!

De klinkerlegger heeft veel ervaring in het aanleggen van een oprit, terras of tuinpad en (sier)bestrating. Scherpe prijzen!

klinkerwerken Aarschot

Klinkerwerken Aarschot

Wilt u al jaren klinkerwerken in uw tuin in Aarschot laten leggen? Of overweegt het aanleggen van een parking? Bent u op zoek naar klinkers of andere bestrating voor in uw voor- of achtertuin? Laat ons u dan verder helpen!

Wij zijn een netwerk van klinkerwerken experts werkzaam in heel Vlaanderen! U vraagt eenvoudig een aantal offertes aan door het invullen van ons contactformulier. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Wanneer u de offertes op maat heeft ontvangen kunt u de verschillende prijzen naast elkaar leggen, en kiezen voor de klinkerwerken specialist uit Aarschot die u de scherpste prijs per m² biedt! Zo weet u zeker dat u de beste prijs betaalt, en bespaart u eenvoudig tot wel 30% op de kosten.

Voordelen van bestrating

Het aanleggen van bestrating heeft een aantal voordelen. Allereerst bieden klinkerwerken een fijne plek om van uw tuin in Aarschot te kunnen genieten, denk bijvoorbeeld aan een terras met een loungebank of eettafel. Ten tweede heeft u met een tuinpad de mogelijkheid om door uw tuin te lopen, zonder daarbij door het gras of door de modder te moeten stappen. Daar komt nog eens bij dat bestrating eenvoudig in onderhoud is, u hoeft de klinkerwerken enkel af en toe te reinigen. Als u geen groene vingers heeft, is het aanleggen van bestrating dus een goede manier om uw tuin het hele jaar door mooi te houden.

Vrijblijvend offertes aanvragenTegels aanwezig? (*)

Zand aanwezig? (*)
Soorten klinkers

Van getrommelde tot ongetrommelde klinkers en van gebakken tot betonbestrating: als u eenmaal de keuze voor klinkerwerken heeft gemaakt, kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan klinkers. Maar welke is nou de beste keuze voor u? In principe zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden met de keuze voor uw klinkers. Allereerst het doel van de klinkerwerken: voor een oprit of parking heeft u andere stenen nodig dan voor een tuinpad. Daarnaast is het belangrijk om uw budget in gedachten te houden, evenals uw persoonlijke voorkeur. Gebakken klinkerstenen hebben doorgaans een hogere prijs per m², maar de kwaliteit is daarentegen wel hoger.

diverse soorten klinkers Aarschot

Kleiklinkers

Gebakken bestrating noemt men ook wel kleiklinkers. Bij de productie bakt men de klei op hoge temperatuur, waardoor een roodbruine of grijze kleur ontstaat. Hier voegt men geen kleurstoffen aan toe, waardoor het kleurenaanbod beperkt is. Door de productiemethode zijn kleiklinkers echter wel enorm kleurvast! Sterker nog: de kleuren worden na verloop van tijd alleen maar mooier. U kunt zowel getrommelde als ongetrommelde kleiklinkers laten leggen. De prijs per m² ligt in Aarschot ongeveer tussen de €25,- en €45,-.

Betonklinkers

Betonklinkers zijn het goedkope alternatief voor kleiklinkers. Het beton gaat tevens jarenlang mee, maar zal eerder verkleuren. Dat heeft te maken met het feit dat bij betonklinkers enkel de toplaag gekleurd is. Hierdoor is er echter wel een breed aanbod aan kleuren waar u uit kunt kiezen. Wilt u betonklinkers waarvan de kleur iets langer mooi blijft laten leggen? Kies dan voor betonklinkers die in z’n geheel gekleurd zijn. In dit geval voegt men al tijdens de productie kleurstoffen toe. De prijzen van deze gekleurde betonklinkers liggen echter wel iets hoger.

tuinpad aanleggen Aarschot

Tuinpad aanleggen

Met een tuinpad creëert u de mogelijkheid om door uw tuin in Aarschot te lopen zonder dat u daarbij door het gras of door de modder moet. Een tuinpad is dus met name handig wanneer u achter in uw tuin nog een terras of schuur heeft staan waar u geregeld heen loopt. Een tuinpad kunt u zo simpel maken als u maar wilt: kies bijvoorbeeld voor grind voor een optimale afwatering of laat betonbestrating leggen voor een ruimtelijk effect.

oprit aanleggen Aarschot

Siergrind of klinkers voor uw oprit?

Bij het aanleggen van een oprit in Aarschot is het belangrijk dat u voor de juiste klinkerwerken kiest. Dat komt omdat de oprit of parking dagelijks het gewicht van één of meerdere auto’s moet kunnen dragen en u wilt voorkomen dat dit uit gaat zakken. Het leggen van grind is een goedkope optie. Grind heeft doorgaans een goede afwatering en is stevig genoeg voor de parking. Wel moet u dit goed onderhouden. Grind zal namelijk sporen achter laten, iets dat op een oprit niet altijd even handig is.

sierbestrating leggen

Sierbestrating

U kunt sierbestrating overal voor gebruiken. Feitelijk is sierbestrating niets anders dan bestrating dat voor de sier is gelegd. Eén van de belangrijkste functies van sierbestrating is dus dat het er mooi uit ziet, om de uitstraling van uw tuin te verbeteren. Onder sierbestrating vallen vele verschillende soorten stenen. Voorbeelden zijn natuurstenen, kasseien of gekleurde waaltjes. Laat uw sierbestrating in een uniek bestratingverband leggen om het sierlijke karakter van uw bestrating te onderstrepen. Zo creëert u een unieke uitstraling van uw terras of tuinpad.

boordstenen plaatsen

Boordstenen plaatsen

Boordstenen zijn lange, smalle stenen die klinkerwerken experts leggen bij praktisch alle soorten bestrating. Met de boordstenen zorgt u er namelijk voor dat uw klinkerwerken niet zullen verzakken. De boordstenen liggen om uw terras of tuinpad heen en doordat de opsluitbanden een stuk dieper in de ondergrond liggen, bieden zij een goede bescherming voor uw klinkerwerken. De prijzen van boordstenen liggen ongeveer tussen de €2,- en €5,- per meter.

parking aanleggen Aarschot

Oprit aanleggen

Een parking of oprit leggen is kan tot een waardevermeerdering van uw pand leiden indien dit goed uitgevoerd is. Veel klanten vragen ons of het mogelijk is om zelf een oprit of parking aan te leggen. De klinkerwerken van een oprit zelf zijn vaak niet heel erg ingewikkeld en als u ervaring heeft met het aanleggen van bestrating, dan zou u kunnen proberen om de oprit zelf aan te leggen. Houd hier echter rekening met het feit dat het om een groot oppervlak gaat en dat dit een zware klus is. U zult namelijk eerst de grondwerken moeten uitvoeren, en het uitgraven van 30 vierkante meter kost u heel wat tijd en energie. Wilt u toch graag zelf gaan bestraten? Overweeg dan om de grondwerken uit te besteden aan een klinkerwerken expert uit Aarschot.

grondwerken in Aarschot

Grondwerken

Een goed begin is het halve werk, daarom beginnen alle klinkerwerken met de grondwerken. Onder grondwerken verstaan we alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat de bestrating uiteindelijk goed tot z’n recht komt. Een aantal belangrijke grondwerken zijn het uitgraven van het te bestraten oppervlak, het ophogen met zand en eventueel het verwijderen van de oude klinkerwerken. Onderschat het grondwerk niet, dit is in de meeste gevallen een zware klus. Het uitgraven van uw parking neemt bijvoorbeeld veel tijd en energie in beslag. Wilt u zelf uw klinkerwerken leggen? Dan kunt u overwegen om alsnog een stratenmaker in te schakelen voor de grondwerken. Dit scheelt u heel veel tijd en zorgt ervoor dat de ondergrond voor uw klinkers goed in orde is.

terras aanleggen Aarschot

Terras laten aanleggen

Een terras is een grote aanwinst in uw tuin. Tegenwoordig is er praktisch geen achtertuin meer waarin geen terras aanwezig is! Heeft u maar een kleine tuin? Door te kiezen voor grote betonbestrating creëert u een ruimtelijk effect, waardoor de tuin optisch een stuk groter lijkt. Door bovendien te spelen met diverse soorten bestrating en meerdere terrassen creëert u een speels effect. Schakelt u een klinkerwerken specialist uit Aarschot in voor het leggen van uw terras? Dan denkt hij met u mee bij het ontwerp en geeft hij u een persoonlijk advies wat betreft de klinkerwerken. Zo bent u verzekerd van een tuin die volledig naar uw smaak en praktisch ontworpen is. Zo gaat deze nog jarenlang mee.

Al uw klinkerwerken in Aarschot snel en vakkundig uitgevoerd!

Vraag eenvoudig offertes aan van klinkerleggers uit Aarschot en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen

Zelf terras aanleggen

Zoals wij al zeiden is het aanleggen van een terras, zeker als u al ervaring met bestraten heeft, relatief goed te doen. Als u het volgende stappenplan aanhoudt, dan weet u zeker dat het aanleggen van uw terras vlekkeloos verloopt.

  • Stap 1. Weet u waar u het terras wilt plaatsen en hoe groot het moet zijn? Zet het oppervlak uit en begin met het uitgraven van de ondergrond. Dit moet tot ongeveer 15 centimeter diepte.
  • Stap 2. Gebruik ophoogzand om het oppervlak mee te vullen. Gebruik een trilplaat om dit goed af te trillen of laat het een paar dagen liggen zodat het nog kan inzakken. Gebruik hierna een rechte lat om het oppervlak glad te maken.
  • Stap 3. Begin met aanleggen in de hoek. Plaats de eerste stenen in het zand en sla deze met een rubberen hamer in de ondergrond. Haal eventueel een handje zand in het midden van de stenen weg, dit voorkomt dat de klinkers gaan wiebelen.
  • Stap 4. Werk uw terras of parking af totdat het gehele oppervlak is bestraat.
  • Stap 5. Plaats nu de boordstenen. Let op dat deze een paar millimeter beneden de klinkerwerken liggen voor een goede afwatering.
  • Stap 6. Start nu met het voegen van de klinkers. Strooi voegzand over de klinkerwerken en veeg dit met een bezem tussen de voegen.

Klinkers reinigen

Zoals wij al eerder vermeldden, is het voordeel van klinkers dat zij maar weinig onderhoud vereisen. Natuurlijk zult u ze wel moeten reinigen om te voorkomen dat de klinkers groen kleuren. Het reinigen kan op verschillende manieren, maar het is belangrijk om te weten dat een hogedrukreiniger niet altijd de beste keuze is. Zo kunt u de klinkers tijdens het reinigen beschadigen, waardoor ze nog sneller groen zullen kleuren. Wij raden u aan de klinkerwerken in Aarschot eens per jaar te reinigen met een standaard mosverwijderaar.

Ongetrommelde of getrommelde klinkers?

Bij de aanschaf van klinkers heeft u in Aarschot de keuze uit getrommelde en ongetrommelde stenen. Er is geen verschil in kwaliteit, enkel in uitstraling. Welke variant de beste keuze is,is dus volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Getrommelde klinkers worden na de productie getrommeld in een machine. Hierdoor slijten de scherpe randen van de klinkers, waardoor er een authentieke uitstraling ontstaat. De getrommelde klinkers passen daarmee erg mooi bij authentieke woningen. Daar staat tegenover dat ongetrommelde stenen een mooie, strakke rand hebben waardoor er een moderne uitstraling ontstaat.

Stratenmaker prijzen

Wanneer u zoekt naar de prijzen van een klinkerlegger dan zult u zien dat hij een uurprijs of een prijs per m² vraagt. In de meeste gevallen zal u een prijs per m² moeten betalen. Deze ligt gemiddeld tussen de €10,- en €20,-, exclusief de bestrating. Pas wanneer u ingewikkelde legverbanden wilt laten aanleggen zal de stratenmaker een uurtarief hanteren. Meestal ligt het uurtarief in Aarschot tussen de €30,- tot €60,-. Heeft u een beperkt budget? Kies dan voor betonklinkers, hiervan ligt de prijs per m² tussen de €15,- en €25,-. Kleiklinkers kosten al snel €20,- tot €45,- per vierkante meter!

bestrating laten reinigen

Prijstabel, gemiddelde prijzen voor de tegels

Soort steen Prijs per m² Oppervlakte klus: Prijs van de bestrating*
Grind €12,- 30m² tot 100m² €360,- tot €1.200,-
Koppelstones €20,- 10m² tot 60m² €200,- tot €1.200,-
Betontegels €25,- 20m² tot 50m² €500,- tot €1.250,-
Klinkers €35,- 20m² tot 80m² €700,- tot €2.800,-
Waaltjes €37,- 4m² tot 30m² €148,- tot €1.110,-
Natuursteen €45,- 20m² tot 50m² €900,- tot €2.250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor de bestrating, exclusief arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

klinkers leggen Aarschot

Wat zeggen onze klanten?

stratenmakerOnze tuin in Aarschot was er na verloop van tijd niet beter op geworden. Dankzij de bestrating die is aangelegd door een klinkerwerken expert uit Aarschot hoeven wij geen bomen meer te snoeien en ziet de voortuin er altijd strak en netjes uit!
T. Smit, Brussel
klinkerleggerWij wilden een extra terras creëren, achterin onze tuin. Na het aanvragen van de offertes bleek al snel dat een klinkerlegger uit Aarschot de meest voordelige optie was. De vakman was vriendelijk en heeft de bestrating in korte tijd kunnen aanleggen.
J. de Smet, De Pinte

Besparen door te vergelijken

Wilt u klinkerwerken in uw tuin laten leggen maar wilt u eerst meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Of bent u de klinkers in uw voortuin helemaal zat en wilt u iets nieuws, maar weet u nog niet wat? Neem dan snel contact met ons op! Wij sturen u dan kosteloos een aantal offertes op maat, van vakmannen uit Aarschot. Doordat u op deze manier een inzicht krijgt in de verschillende kosten kunt u gemakkelijk kiezen voor de klinkerwerken expert die u de beste prijs per m² biedt! Dankzij onze unieke werkwijze bespaart u 30% op de totale kosten, een besparing die kan oplopen tot wel honderden euro’s!