parking aanleggen

Parking aanleggen

Een oprit is niet alleen een praktische manier om een auto te stallen, maar ziet er ook mooi uit. Natuurlijk wilt u dat de parking matched met de woning. Daarom is er een ruime keuze voor de aanleg hiervan. Wilt u een mooie klassieke oprit met waaltjes voor de deur? Of gaat u liever voor een moderne uitstraling? Laat ons u helpen met uw bestrating. Wij zijn een netwerk van stratenmakers, gevestigd door heel Vlaanderen. Wilt u een oprit laten aanleggen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Wij sturen u dan tot maximaal 5 offertes van specialisten uit uw regio, vergelijk deze en bespaar op de kosten!

Welk type bestrating?

Voor het aanleggen van een parking is er een ruime keuze aan bestrating. Elk materiaal komt met zijn eigen voor- en nadelen, dus wat het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Beton bijvoorbeeld, is erg modern en vereist maar weinig onderhoud. Het aanleggen van klinkers daarentegen, geeft meer een klassieke uitstraling. Hoewel u het misschien niet direct verwacht is ook grind een geschikte optie voor de aanleg van een parking. Grind is goedkoop en u kunt een oprit met grind zelf relatief eenvoudig aanleggen. Een stratenmaker uit ons netwerk helpt u graag met de keuze voor de parking.

Klinkers

Een oprijlaan van klinkers geeft een klassieke uitstraling aan uw woning. De keuze aan klinkers is praktisch onbeperkt. Esthetisch gezien kunt u dus vele kanten op met de aanleg van klinkers. Er zijn tal van kleuren en formaten beschikbaar, waarmee u de oprit in verschillende patronen kunt laten aanleggen. U heeft de keuze uit nieuw gebakken klinkers, deze ogen iets moderner, maar ook getrommelde klinkers of ouderwetse waaltjes zijn een optie. Waaltjes zijn een goede match bij oudere woningen vanwege de sfeer die ze uitstralen. Klinkers of waaltjes zijn erg duurzaam en gaan lang mee. Daarbij is er bij een parking van waaltjes maar weinig onderhoud nodig.

Gratis offertes vergelijken


oprit aanleggen

Beton

Wanneer u op zoek bent naar een oprit met een moderne uitstraling, dan is het aanleggen van een parking met beton wellicht een optie. Met de aanleg van beton wordt een naadloze vloer gecreëerd, waardoor u geen last zult hebben van onkruid. Beton kan met natte weersomstandigheden erg glad worden, daarom is het van belang dat de aanleg van beton op juiste wijze gebeurt. Bij gebezemd beton ontstaan er een slipvast oppervlak met dunne groeven. Uitgewassen beton heeft een grind-effect wat de kans op slippen verkleind. Één van de nieuwste afwerkingen met beton is printbeton, bij het aanleggen hiervan wordt een bepaald patroon in het beton gestempeld, wat een slipvast resultaat geeft.

oprit aanleggen grind

Grind & split

Ook grind wordt wel gebruikt voor een parking. Het is goedkoop vergeleken met andere materialen en daarbij is de aanleg van een oprit met grind relatief eenvoudig. Door zelf uw oprit te bestraten met grind bespaart u aanzienlijk op de kostprijs. Vergelijkbaar met grind is dolomiet. Dolomiet is een kalkgesteente dat zich kenmerkt met zijn gele kleur. Dolomiet wordt dan ook vaak gebruikt op de oprit. Dolomiet is voordeliger dan andere materialen, al hangt de prijs wel af van het type gesteente. Bij zowel grind als dolomiet ontstaat er lichte spoorvorming, maar dit is eenvoudig te herstellen door het gesteente opnieuw te verdelen met een hark.

Vergunning

In Vlaanderen heeft u toestemming nodig voor het aanleggen van verharde constructies. Er zijn wel vrijstellingen voor deze vergunning. Alle noodzakelijke toegangen en opritten naar de woning kunt u zonder vergunning bestraten. Of u nu kiest voor een parking van asfalt, beton, dolomiet of klinkers: u heeft hier geen vergunning nodig. Een parking voor de deur is echter niet noodzakelijk, en daarom zult u hier wel een vergunning voor nodig hebben. Weet u niet zeker of u vergunningen moet regelen voor een nieuwe parking? Een stratenmaker uit ons netwerk kan u hierover adviseren.

Zelf doen of uitbesteden?

De aanleg van een nieuwe oprit is niet perse een ingewikkelde klus, maar is wel tijdrovend. Wanneer u ervaring heeft met klussen is het aanleggen van een parking een leuke uitdaging, maar onderschat de aanleg hiervan niet. Een ervaren stratenmaker is gemiddeld 5 dagen bezig met het aanleggen van een oprit, dus verwacht niet dat u het karwei in één weekend geklaard hebt. Wanneer u het aanleggen van uw parking uitbesteedt aan een stratenmaker bent u verzekerd van een mooi en strak resultaat dat lang meegaat. De kans op verzakkingen is in dat geval een stuk kleiner.

Kostprijs oprit aanleggen

De gemiddelde kostprijs per m2 is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard is het materiaal van belang, maar ook het oppervlak, het bestratingsverband en de afwerking zijn van invloed op de kostprijs. Heeft u een klein budget? Dan is de aanleg van dolomiet de voordeligste optie. De gemiddelde prijs van dolomiet ligt rond de €12,- per m2. De kostprijs van betontegels ligt gemiddeld genomen rond de €25,- per m2 (exclusief arbeidskosten) en voor klinkers of waaltjes betaalt u rond de €35,- tot €37,- per m2. Een parking van asfalt is een iets duurdere optie, al wordt de kostprijs grotendeels beïnvloed door het werk dat u zelf uitvoert. Voor asfalt kan de prijs variëren tussen de €45,- en €150,- per m2.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Met de aanleg van een parking vergroot u niet alleen de waarde van uw woning, u heeft ook te allen tijde een parkeerplek voor de deur. Zijn uw waaltjes ingezakt en wilt u deze laten vervangen? Of hebt u nog geen oprit en wilt u de aanleg hiervan overlaten aan één van de klinkerwerken experts uit ons netwerk? Neem dan contact met ons op. U krijgt zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd, gratis en geheel vrijblijvend. Vergelijk deze niet alleen op prijs en aanbod, maar ook op garantievoorwaarden. Zo bent u verzekerd van de laagste prijs en de beste service.

parking aanleg