Zoekt u een goedkope klinkerlegger uit Gent? Wij zijn er voor alle klinkerwerken!

Vergelijk diverse klinkerleggers uit uw regio. Scherpe prijzen voor klinkers leggen en de bestrating van uw oprit of terras!

klinkerwerken Gent

Klinkerwerken Gent

Wilt u klinkerwerken laten leggen in Gent? Zoek dan niet verder naar een stratenmaker. Wij zijn een netwerk van ervaren stratenmakers, werkzaam in heel Vlaanderen. Wij kunnen al uw klinkerwerken uitvoeren. Wilt u een oprit laten leggen? Of bent u de modder in de tuin zo zat dat u liever een tuinpad laat leggen? De specialisten uit Gent die bij ons aangesloten zijn bieden een uitgebreide keuze aan klinkers, stenen en kasseien. Bent u benieuwd naar de verschillende prijzen? Vul dan ons contactformulier in. Na uw aanvraag sturen wij u meerdere vrijblijvende offertes (max 5.) van stratenmakers uit uw regio. Vergelijk de prijzen die zij u aanbieden en ga akkoord met het bedrijf dat u de beste prijs biedt.

Voordelen van bestrating

Wie een hekel aan groen heeft doet er goed aan om bestrating in de tuin aan te leggen. U hoeft geen gras te maaien en ook geen heg te snoeien. Klinkerwerken zijn onderhoudsarm en u heeft als bijkomend voordeel aanzienlijk minder last van insecten of onkruid in uw tuin. Het aanleggen van een parking wordt, net als sierbestrating, vaak als overbodig beschouwd. Toch is goede bestrating van de oprit erg belangrijk. Zonder bestrating is het niet sterk genoeg voor het gewicht van de auto. Dankzij een terras of tuinpad blijft de tuin vrij van modder, waardoor u niet met vieze schoenen naar binnen hoeft te stappen, zodat het ook binnenshuis schoner blijft.

Vrijblijvend offertes aanvragenTegels aanwezig? (*)

Zand aanwezig? (*)
De verschillende soorten klinkers

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van een parking of tuinpad in Gent? Dan zal u eerst een keuze moeten maken uit verschillende soorten klinkers. Welke klinker het meest geschikt is voor de bestrating is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Zo behouden kleiklinkers goed hun kleur, maar is het gebruik van betonklinkers een betere keuze in geval van een beperkt budget. Tot slot kan u kiezen uit getrommelde- of ongetrommelde beton- en kleiklinkers. Met het aanleggen van getrommelde klinkers krijgt u een authentiekere uitstraling, terwijl het leggen van ongetrommelde stenen juist een moderne uitstraling geeft.

klinkerlegger Gent

Kleiklinkers, een populaire keus

Kleiklinkers zijn in Gent een populaire keuze. Dat komt grotendeels door het grote aanbod. Hoewel de kleurenkeuze beperkt is, komen de klinkers in verschillende vormen en formaten. Vooral waalformaat, dikformaat, langformaat en keiformaat wordt veel gebruikt. Hiermee kunt u eindeloos variëren bij verschillende legerbanden. Zo krijgt uw tuinpad een unieke uitstraling. Wilt u een oprit gemaakt van kleiklinkers? Kies dan een dikte van 6 tot 7 centimeter, om verzakkingen aan uw parking te voorkomen.

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Betonklinkers gaan iets minder lang mee, maar de aanschafprijs is daarentegen wel een stuk voordeliger. U kunt echter prima betonklinkers toepassen bij uw bestrating, want ook dit type klinker is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten dat u in verscheidene legverbanden kunt leggen. Daarbij is het kleurenaanbod een stuk groter dan bij kleiklinkers. Wilt u een oprit aanleggen met behulp van betonklinkers? Ook dat kan geregeld worden door een klinkerwerken expert uit ons netwerk in Gent.

tuin bestraten Gent

Laat een tuinpad aanleggen door uw tuin

Wilt u een tuinpad aan laten leggen door een klinkerwerken expert uit ons netwerk in Gent? Dan heeft u verschillende opties. Siergrind is één van de goedkopere opties, gemiddeld betaalt u tussen de €7,- en €9,- per m2. Wilt u liever een pad met een hardere bestrating laten aanleggen? Kies dan een klinkersoort als ondergrond. Dit is ontzettend praktisch, en het geeft ook een bepaalde sfeer aan de tuin. Zo oogt een strak, recht pad heel modern terwijl u met ronde vormen een authentiekere uitstraling krijgt.

prijs oprit aanleggen Gent

Siergrind of klinkers voor uw oprit?

Een oprit wordt dagelijks blootgesteld aan een groot gewicht en het is daarom belangrijk dat u deze stevig laat leggen. Kleiklinkers zijn een goede optie, zeker indien de klinkers in keper- of elleboogverband gelegd worden. U kunt echter ook siergrind gebruiken als bestrating. De prijs per m2 ligt lager dan bij klinkers, waardoor het een aantrekkelijke optie is. Houd er bij het leggen van siergrind wel rekening mee dat het meer onderhoud vereist en dat er lastiger op te lopen is.

siergrind Gent

Uw tuin verfraaien met sierbestrating

Naast het bestraten van een terras of tuinpad, is het aanleggen van sierbestrating ook een mogelijkheid die de klinkerwerken experts uit Gent bieden. Als wij het hebben over sierbestrating, dan is dat de bestrating die speciaal of mooi is aangelegd. Dit betreft de verschillende kleuren, maar ook een bijzonder legverband valt onder sierbestrating. Zo kunt u ook kiezen om speciale patronen terug te laten keren.

sierbestrating Gent

Het belang van boordstenen

Als u stenen laat leggen dan heeft u boordstenen nodig om ze in te sluiten. Zonder een kantopsluiting blijven de klinkers niet liggen en kunnen ze gaan verzakken. De boordstenen plaatst u om het tuinpad heen, als een soort extra versteviging. U plaatst eerst de boordstenen en daarna pas de tegels. Daarbij is het belangrijk dat de kantopsluiting iets lager ligt dan de tegels, zodat regenwater nog goed weg kan lopen.

parking aanleggen grind Gent

Tips voor het aanleggen van een parking

Een ander onderdeel van klinkerwerken is het aanleggen van een parking. Dit wordt in Gent steeds meer gedaan. Vaak worden hiervoor klinkers gebruikt, maar ook kasseien of zelfs siergrind is een goede mogelijkheid. Hoewel de meeste klinkerwerken goed zelfstandig zijn uit te voeren, raden wij u toch aan het leggen van de parking uit te besteden. Ten eerste gaat het vaak om een groot oppervlak en ten tweede moet het bestand zijn tegen zware belasting. Lees meer over het aanleggen van een parking.

terras aanleggen Gent

Grondwerken, een goed begin is het halve werk

Ook grondwerken is een onderdeel van klinkerwerken. Bij grondwerken gaat het om de voorbereiding van de grond. Het is natuurlijk niet mogelijk om op elke ondergrond zomaar te gaan bestraten. Zo zal de ondergrond eerst uitgegraven en opgehoord moeten worden, maar is het in vochtige omgevingen ook noodzakelijk om een afwateringssysteem aan te leggen. Wilt u verlichting langs uw tuinpad? Dan kan u tijdens de grondwerken ook kiezen om alvast sleuven uit te laten graven. Vraag vrijblijvend offertes aan.

In 6 stappen zelf een terras aanleggen

De meeste klinkerwerken zijn goed zelfstandig uit te voeren. Het leggen van sierbestrating is echter wel zwaar werk. Waar een klinkerwerken expert uw nieuwe terras in een dag of twee al heeft geplaatst, kan het zomaar gebeuren dat u hier drie keer zo lang mee bezig bent. Voor het aanleggen van een terras heeft u nodig: de klinkers, boordstenen, ophoogzang en een schep of graafmachine.

stratenmaker tarief Gent
  • Stap 1. Zet uw terras uit met piketpaaltjes. Het is verstandig om rekening te houden met de afmetingen van de tegels en boordstenen, zodat u niet een hele rij tegels moet snijden.
  • Stap 2. Nu start u met de grondwerken. Begin met het uitgraven van het terras tot ongeveer 10 centimeter diep.
  • Stap 3. Leg nu de fundering. Plaats eerst een anti-worteldoek om onkruid tegen te gaan. Bij meerdere doeken heeft u een overlapping van minimaal 15 centimeter nodig. Plaats hier overheen een laag van stabilisé. Dit maakt u eenvoudig zelf door zand met cement te mengen (1 deel cement op 11 delen zand). Zorg ervoor dat de ondergrond schuin afloopt: 1 centimeter per meter is voldoende voor een goede afwatering.
  • Stap 4. Plaats nu eerst de boordstenen, zodat de ondergrond op z’n plek blijft liggen.
  • Stap 5. Begin vervolgens met het betstraten van het terras. Houd de ondergrond vlak en haal een handje zand onder de tegel vandaan, zodat d. Leg de rijen één voor één aan en houd een voeg van 3 millimeter aan.
  • Stap 6. Laat de stabilisé even uitharden voordat u met de voegen begint. Strooi wit zand over de tegels en veeg dit meermaals uit over de voegen. Laat het zand een paar dagen liggen, alvorens u dit gaat reinigen.

Tips voor het reinigen van uw klinkers

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken wil iedereen genieten in de tuin. Niets zo ergerlijk als een terras dat schoongemaakt moet worden. Daarnaast is het reinigen niet alleen fijn voor uw eigen woongenot, maar de kwaliteit van de tegels blijft ook mooi. Wilt u het onkruid tussen de tegels verwijderen? Hiervoor is een speciale onkruidborstel verkrijgbaar, maar als u het terras met grover geschut wilt reinigen dan heeft u de keuze uit verschillende verdelgingsmiddelen.

Ongetrommelde of getrommelde klinkers?

De meeste klei- en betonklinkers komen in een getrommelde en ongetrommelde variant. Welke vorm het meest geschikt is in uw situatie is geheel afhankelijk van uw smaak. Getrommelde klinkers zijn bewerkt in een machine waardoor ze er ruw uitzien. Hierdoor passen ze erg goed bijoudere woningen. Mensen met een nieuwbouwwoning in Gent kiezen dan ook vaak voor de ongetrommelde klinker omdat deze er nieuw en strak uitziet.

Wat is het tarief voor een stratenmaker?

Of uw klinkerwerken aan vervanging toe zijn, of dat u een gloednieuwe oprit wil laten leggen: menig klinkerlegger uit Gent staat voor u klaar. Heeft u een klein budget? Kies dan bestrating van betontegels. Hiervoor liggen de prijzen tussen de €10,- en €25,- per vierkante meter. Als u iets meer wilt uitgeven voor betere kwaliteit, dan is het gebruik van kleiklinkers de beste keuze. De prijs per m2 ligt in dat geval tussen de €20,- en €45,-. Het uurloon van de klinkerwerken expert komt hier nog bovenop. Dit kost gemiddeld €30,- tot €50,- per uur of tussen de €10,- en €14,- per vierkante meter.

prijs klinkerwerken

Prijstabel, gemiddelde prijs per klus

Soort steen Prijs per m² Oppervlakte klus: Totaalprijs
Grind €12,- 30m² tot 100m² €360,- tot €1.200,-
Koppelstones €20,- 10m² tot 60m² €200,- tot €1.200,-
Betontegels €25,- 20m² tot 50m² €500,- tot €1.250,-
Klinkers €35,- 20m² tot 80m² €700,- tot €2.800,-
Waaltjes €37,- 4m² tot 30m² €148,- tot €1.110,-
Natuursteen €45,- 20m² tot 50m² €900,- tot €2.250,-
kleiklinkers leggen Gent

Wat zeggen onze klanten

betonklinkers leggen GentOnze oprit bestond al jaren uit siergrind, maar we waren het onderhoud zat. We hebben daarom een stel offertes aangevraagd, waarna een stratenmaker uit Gent onze oprit met betonklinkers heeft aangelegd. Wij zijn erg tevreden!
M. Maes, Antwerpen
stratenmaker GentOnze nieuwbouwwoning werd opgeleverd zonder bestrating in de tuin en omdat wij zo snel mogelijk wilden genieten van onze grote tuin hebben wij een klinkerwerken expert uit Gent ingeschakeld. Onze tuin was al snel bestraat en we genieten er nog elke dag van.
B. Hendrix, Aalst
Bestrating GentOnze tuin is erg groot, dus we wilden een paar extra terrassen met sierbestrating aanleggen. Nadat ik contact had opgenomen kreeg ik een aantal offertes, waarna ik een klinkerlegger uit Gent koos. Erg tevreden over de werkzaamheden!
D. de Bruyne, Brugge

Besparen door te vergelijken

Heeft u ook altijd al die oprit voor de deur gewild? Of wilt u het gras in uw tuin omruilen voor sierbestrating? Als u om deze, of andere redenen op zoek bent naar een grondwerken en klinkerwerken expert uit Gent, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Omdat de prijzen tussen verschillende klinkerleggers enorm kunnen verschillen, sturen wij u niet één, maar meerdere offertes om met elkaar te vergelijken. Zo bent u verzekerd van de beste prijs per m2 voor uw nieuwe bestrating! Vul daarom ons contactformulier in en start zo snel mogelijk met vergelijken.