klinkerwerken

Klinkerwerken Limburg

Overweegt u om klinkerwerken rondom uw huis in Limburg te laten leggen? Klinkerwerken zijn er in verschillende soorten, denk aan het aanleggen van een mooi terras of het leggen van bestrating op uw parking. U kiest welke klinkers bij uw tuin passen.

Benieuwd naar de prijs van klinkerwerken?

U leest op deze pagina alles over de prijzen, wat de mogelijkheden zijn, welke klinkers en welke vormen van bestrating er zijn. Schakel voor de klinkerwerken een stratenmaker uit de omgeving in. Vul het offerteformulier en ontvang gratis offertes!

Onze service: de voordelen

U vraagt geheel kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk onderling en krijg zicht op de kosten! Wat zijn de voordelen van de service die wij aanbieden?

 • De offertedienst is vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast
 • U vindt gemakkelijk een vakman uit Limburg en omgeving.
 • Bespaar tot wel 40% op de prijs door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken


Navigeer direct naar:


soorten klinkerwerken Limburg

Soorten klinkerwerken

Klinkerwerken is een breed begrip, er zijn dan ook diverse werken die hieronder vallen. Voorbeelden hiervan zijn het bestraten van een oprit, tuin of het aanleggen van een terras. Uw parking laten bestraten met klinkers? Er zijn allerlei varianten van klinkerwerken en klinkers. U leest op deze pagina meer informatie hierover.

Oprit leggen Limburg

Bent u op zoek naar een kwalitatief goede oprit? Klinkers zijn een goede keuze! Belangrijk is om bij het aanleggen van een oprit de ondergrond genoeg uit te graven. Houd bovendien rekening met de afwatering en de vereiste hellingsgraad. Na het uitgraven worden de boordstenen geplaatst, wordt het steenpuin over het oppervlak gegoten en wordt de laag aangestampt met een trilplaat. Vervolgens moet er stabilisé, in de vorm van zand, aangebracht worden. Op het zand komen de klinkers. U heeft keuze uit diverse klinkers en een aantal legverbanden, bijvoorbeeld halfsteens- of keperverband. Ziet u het niet zitten deze klus eigenhandig te doen? Schakel dan een stratenmaker uit Limburg in!

De kosten voor het bestraten van een oprit liggen tussen de €15,- en €35,- per m².

terras aanleggen Limburg

Terras aanleggen Limburg

Uw terras in Limburg aanleggen met klinkers is een klassieke vorm van de aanleg van een tuin. Klinkers verdragen veel gewicht en passen bij allerlei bouwstijlen. Wat de prijzen zijn voor het aanleggen van een terras, hangt af van een aantal factoren. Onder andere het type klinker, de oppervlakte en de afwerking zijn van invloed op de prijs. Om een speelser effect te creëren op uw terras, is het mogelijk om klinkers te combineren met bijvoorbeeld siergrind. Liever een unieke en natuurlijke uitstraling? Natuurstenen en klinkers, in combinatie met beplanting zijn een goede optie. Vraag een stratenmaker uit Limburg om advies.

Voor terrastegels betaalt u gemiddeld €15,- tot €65,- per m². Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis offertes aan!

De aanleg van een tuinpad

Laat u een tuinpad aanleggen in Limburg, dan zijn er diverse mogelijkheden. Klinkerwerken geven uw tuinpad een authentieke uitstraling. Daarnaast is de kans om uit te glijden redelijk klein. Een tuinpad van klinkers is stevig en vergt weinig onderhoud. Het is mogelijk om de aanleg zelf te doen. Bepaal waar het tuinpad komt en zet dit af met houten paaltjes. Graaf vervolgens het pad 10 centimeter uit en vul het op met stabilisé. Hierna is het tijd om de klinkers te leggen. Heeft u weinig zin in deze inspanning? Dan is het eenvoudig om een stratenmaker in te schakelen.

Het aanleggen van een tuinpad kost tussen de €30,- en €60,- per uur.


klinkerlegger prijzen Limburg

Wat kost een stratenmaker uit Limburg?

De kosten van een stratenmaker verschillen erg per vakman. Het uurtarief ligt tussen de €30,- en €60,-. Diverse factoren beïnvloeden de prijs, onder andere de ervaring van de vakman en de regio waar hij vandaan komt. Het is ook mogelijk dat de klinkerlegger een prijs per m² rekent. In dit geval zijn de prijzen tussen de €10,- en €20,-. Naast het tarief betaalt u vaak ook voor de voorrijkosten. De prijs? Rond de 25 cent per kilometer.

PRIJSTABEL: kosten stratenmaker

Product Prijs*
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Wat kosten de soorten bestrating?

Als het op bestrating en klinkerwerken aankomt, bent u natuurlijk nieuwsgierig naar de prijs. Voor klinkers betaalt u gemiddeld €20,- tot €45,- per m². Stel u laat uw tuin van 5 m² aanleggen met kleiklinkers die €40,- per m² kosten, dan komt de totaalprijs uit op €1.000,-. Heeft u een grote tuin van 55 m² en wilt u bestrating laten leggen met kasseien, reken dan op een kostprijs van €1.925,-. Meer weten over de prijs en mogelijkheden van bestrating? Vraag een klinkerlegger uit Limburg om advies! In onderstaande tabel vindt u meer prijsinformatie over de verschillende varianten van bestrating.

PRIJSTABEL: soorten bestrating aanleggen prijs

Type materiaal Gemiddelde kosten per m²*
Klinkers €20,- tot €45,-
Grind en split Vanaf €10,-
Kasseien €35,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Asfalt €35,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Bent u benieuwd naar de prijzen van klinkerwerken in Limburg?

Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en schakel een klinkerlegger in!

Gratis offertes aanvragen

Wat kost sierbestrating?

Wat de prijzen van sierbestrating zijn, hangt voornamelijk af van de soort terrastegels die u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor betonnen terrastegels? Dan is de prijs per m² tussen de €15,- en €35,-. Betontegels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten.

Heeft u een oprit van 8 m²?

Dan kost dit u met de goedkoopste betonnen terrastegels €120,-. Als u liever een unieke uitstraling aan uw terras of tuin geeft, zijn natuursteen tegels een goede optie. Afhankelijk van de soort, liggen de gemiddelde prijzen tussen de €30,- en €65,-. Blauwe steen is bijvoorbeeld duurder dan leisteen. De startprijs van gebakken tegels? €25,- per m². Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie over de prijs van sierbestrating.

PRIJSTABEL: sierbestrating leggen prijs

Tuintegels Prijs per m²* Kenmerken
Betonnen tegels €15,- tot €35,- Stevige tegels die na
enkele jaren verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels €25,- tot €45,- Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels €30,- tot €65,- Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame terrastegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

soorten klinkers Limburg

Welke soorten klinkers zijn er?

Of u de tuin, het terras of een parking laat aanleggen met klinkers, klinkers zijn er in diverse varianten. Er wordt onderscheid gemaakt in betonklinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn een relatief goedkope vorm van bestrating. Heeft u liever een duurdere variant? Kies dan voor kleiklinkers. U leest hieronder meer over de twee klinkersoorten.

kleiklinkers Limburg

Kleiklinkers, een populaire keuze

Zoals de naam al doet vermoeden, worden kleiklinkers gemaakt van klei. Dit wordt in een mal gedrukt en vervolgens gebakken, vandaar dat ze ook wel ‘gebakken klinkers’ worden genoemd. Er wordt doorgaans geen kleurstof gebruikt bij de productie. De kleur van de stenen is dus afhankelijk van de klei en de baktijd. Kleiklinkers zijn erg sterk en duurzaam. Hierdoor is het een geschikte keuze voor terrassen en doen ze het ook goed als oprit. Kleiklinkers behouden bovendien hun kleur en zijn minder gevoelig voor vervuiling. De levensduur van kleiklinkers is ook langer dan die van betonklinkers.

Kleiklinkers kosten gemiddeld tussen de €20,- en €40,- per m².

betonklinkers Limburg

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Heeft u een klein budget en wilt u toch bestrating leggen? Dan zijn betonklinkers de beste keuze. Betonklinkers met een gekleurde toplaag zijn het voordeligst. Als u liever een kleurvaste variant heeft, dan is er ook varianten verkrijgbaar die in het geheel gekleurd zijn met kleurstoffen. Het grootste voordeel van betonklinkers is het ruime aanbod aan kleuren. Betonklinkers gaan minder lang mee dan kleiklinkers. Bovendien zet vuil zich snel vast en hebben ze de kans om hun kleur te verliezen.

Voor betonklinkers ligt de gemiddelde prijs per m² rond de €15,- tot €35,-.

Getrommelde of ongetrommelde klinkers?

Vraagt u zich af of u het beste getrommelde of ongetrommelde stenen kan gebruiken voor uw klinkerwerken? Maakt u zich geen zorgen, de kwaliteit van de verschillende soorten verschilt nauwelijks. Welke variant de beste keus is, is enkel afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Getrommelde stenen krijgen na de productie een verweerde uitstraling, doordat de strakke randen als het ware worden gesleten. Een klinkerlegger uit ons netwerk in Limburg voorziet u indien gewenst van een persoonlijk advies met betrekking tot uw klinkerwerken.

Wilt u uw tuin laten aanleggen met betonklinkers of kleiklinkers?

Vraag aan een stratenmaker uit Limburg wat de mogelijkheden zijn. Gratis offertes!

Gratis offertes aanvragen

Klinkers leggen Limburg

U hebt ervoor gekozen om klinkerwerken te laten leggen door een klinkerlegger uit Limburg. Maar hoe gaat het leggen van klinkers eigenlijk in zijn werk? Bij een stevige bestrating is een stabiele ondergrond van belang. In veel gevallen moeten eerst de grondwerken gedaan worden. Een vakman graaft een klinkerbed met een diepte van 20 centimeter. Daarna plaatst hij de kantopsluitingen en boordstenen in beton.

In het klinkerbed wordt met stabilisé een funderingslaag gelegd en aangetrild. Daarna wordt er een fijnkorrelige zandlaag gelegd. Tot slot zorgt de klinkerlegger voor het leggen van de klinkers en vult hij het geheel op met zand voor een goed eindresultaat.

Het belang van boordstenen

Laat u een tuinpad leggen in Limburg of een oprit of parking? In alle gevallen dient u bij de bestrating gebruik te maken van boordstenen. Boordstenen zijn lange, smalle stenen waarmee u de klinkers insluit. Zo voorkomt u dat de bestrating na verloop van tijd wegzakt. Over het algemeen worden boordstenen geplaatst vóór het leggen van de terrastegels of kleiklinkers. Heeft u de optie om de terrastegels te snijden? Dan is het verstandig eerst de klinkers aan te leggen en daarna pas de boordstenen te plaatsen.

Video: klinkers leggen

In onderstaande video ziet u hoe een stratenmaker klinkerwerken uitvoert.

Het bestraten van uw parking: de mogelijkheden.

Gaat u bestrating aanbrengen op uw (schuine) oprit in Limburg? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Welke materiaalsoort u kiest hangt voor een groot deel af van het uiterlijk, de prijs en de duurzaamheid. In onderstaande kopjes vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het bestraten van uw parking.

Kleiklinkers of betonklinkers?

Kiest u voor het plaatsen van klinkers op de parking? Dan zijn er 2 mogelijkheden, namelijk kleiklinkers en betonklinkers. Kleiklinkers bestaan uit gebakken rivierklei, wat het een natuurlijke en authentieke look geeft. De kenmerken? Duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Betonklinkers zijn robuust en bestaan uit beton. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en kunnen in allerlei bestratingsverbanden gelegd worden.

De kosten van klinkerwerken? Tussen de €20,- en €45,- per m².

Grind

Een goedkope manier voor het aanleggen van een parking? Dan zijn grind of dolomiet een prima oplossing. De losse steentjes lijken op kiezels, maar zien er warmer uit door de kleur. Daarnaast is grind uitstekend te combineren met andere bestrating. Belangrijk is wel dat de basis uit grindplaten bestaat, hierdoor komen er geen sporen in het grind. Houd er rekening mee dat grind meer onderhoud vergt dan een bestraatte oprit.

De prijzen voor grind zijn relatief laag, namelijk rond de €10,- per m².

kasseien Limburg

Kasseien

Kasseien, ook wel kinderkoppen genoemd, werden in de Oudheid veel gebruikt door de Romeinen voor de aanleg van straten. Niet gek, want kasseien gaan levenslang mee en zijn ontzettend sterk. Kasseien hebben een natuurlijk en tijdloos karakter, waardoor ze nog veel terug te zien zijn op de opritten in Limburg. Er zijn diverse mogelijkheden en kleuren, bijvoorbeeld graniet, basalt of gres.

Voor het aanleggen van een oprit met kasseien betaalt u tussen de €35,- en €45,- per m².

Gestort beton

Een andere mogelijkheid voor uw schuine oprit is gestort beton. Beton is de laatste tijd enorm gestegen in populariteit. Waarom? Omdat het geen voegen heeft en u dus geen last krijgt van onkruid. Bovendien is het in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en is het relatief goedkoop.

Bij een dikte van 15 centimeter gestort beton, rekent u op een gemiddelde prijs rond de €35,- tot €50,- per m².

Asfalt

Heeft u het liefst een strakke schuine oprit met weinig onderhoud? Dan is asfalt een goede keuze. Het materiaal is zeer geschikt voor uw oprit in Limburg. Afhankelijk van uw wensen, is asfalt verkrijgbaar in allerlei kleuren, zoals rood of donkergrijs. Asfalt heeft een egale verharding en oogt modern. Nadeel is dat het in de zomer wel zeer warm wordt en dat de levensduur korter is dan kasseien of kleiklinkers.

De kosten voor het aanleggen van asfalt lopen behoorlijk uiteen, van €45,- per m² tot €150 per m².


sierbestrating Limburg

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Sierbestrating is een eenvoudige manier om van uw tuin of terras in Limburg een gezellige omgeving te maken. Met sierbestrating is het mogelijk om een prachtig patroon te laten leggen in de tuin, waar iedereen van staat te kijken. Welke keuzes heeft u? Sierbestrating is er in ontzettend veel varianten. Er zijn allerlei verschillende terrastegels, klinkers, maar ook waaltjes zijn populair.

Op een rij:

 • Betonbestrating, zoals betonklinkers of betontegels
 • Natuurstenen, zoals marmer of flagstones
 • Waaltjes
 • Klinkers
 • Keramische bestrating, zoals kleiklinkers of keramische tegels
 • Hardsteen, zoals blauwe steen
 • Kasseien

Voorbeelden van bestratingsverbanden

Een bestratingsverband of legverband is de methode van het plaatsen van stenen en tegels ten opzichte van elkaar. Stenen en terrastegels kunnen namelijk op ontzettend veel manieren gelegd worden. Het is mogelijk om voor een type tegel te kiezen, of voor diverse verbanden of kleuren. Bovendien kiest u ook bepaalde patronen voor uw terras. Een patroon is de herhaling of consequente afwisseling van een verband. De bestratingsverbanden:

 • Blokverband
 • Wildverband
 • Halfsteensverband
 • Visgraatverband
 • Elleboogverband
 • Keperverband
 • Molenwiekverband

Uw terras in Limburg aanleggen met sierbestrating?

Een stratenmaker geeft u advies over de mogelijkheden van klinkerwerken en de prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Grondwerken Limburg

Veel mensen denken dat bestrating en klinkerwerken alleen bestaan uit het aanleggen van keramische tegels of klinkers. Dit is niet het geval, want grondwerken vallen hier ook onder. Grondwerken zijn belangrijk bij het bestraten van een oprit of terras. Het goed afgraven is noodzakelijk voor een goede ondergrond. Onder grondwerken vallen diverse werkzaamheden, denk aan het afgraven en ophogen van de grond, het aanleggen van afwatering, een zandbed aanbrengen voor versteviging of het aantrillen van ophoogzand.

3 tips: zelf uw klinkers reinigen

Om het uiterlijk van de oprit, het terras of het tuinpad verzorgend te houden, is het handig om regelmatig basisonderhoud uit te voeren in de vorm van reinigen. Reinigen neemt relatief weinig tijd in beslag, maar maakt een groot verschil voor de look. Er zijn drie handige tips om zelf klinkers te kuisen:

 • Klinkers vegen met een harde borstel en afspoelen met water
 • Reinigen met javel, in combinatie met zout en water
 • Gebruik liever geen hogedrukreiniger, deze zorgt dat het oppervlak ruwer wordt en de stenen beschadigen


stratenmaker prijs Limburg

Heeft u een vergunning nodig voor bestrating?

Wanneer u kleine bouwwerken aan of om uw woning doet, heeft u niet altijd een omgevingsvergunning nodig. Voor bepaalde werken volstaat een melding bij de gemeente. Deze meldingsplicht geldt voor kleine werken, zoals het creëren van een afscheiding of omheining om de tuin, een reliëfwijziging in de tuin of het plaatsen van bomen en hagen. Meer weten? Op op vlaanderen.be vindt u meer informatie.

Wilt u weten of u een vrijstelling krijgt voor de klinkerwerken en bestrating van uw tuin? Op omgevingsloketvlaanderen.be vindt u de algemene regels met betrekking tot vrijstellingen en meldingen.

Waarop letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

Vult u het offerteformulier in? Dan ontvangt u van een aantal stratenmakers een prijsopgaaf op maat. Waar let u op bij het inschakelen van een klinkerlegger? Ten eerste is het slim om naar een aantal keurmerken te kijken of naar brancheorganisaties. Het is ook slim om te controleren of er extra bijkomende prijzen zijn. Het is ook fijn om een tijdsindicatie te vragen, hoe lang de stratenmaker bezig denkt te zijn.

Een klinkerlegger uit Limburg inhuren voor klinkerwerken?

U vraagt gratis prijsopgaven aan via de offerteservice. Vergelijk onderling en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes aanvragen

Zelf doen of uitbesteden?

U wilt de tuin of het terras opknappen door klinkerwerken te laten doen. Het is een optie om de klinkerwerken en bestrating zelf te doen. Ziet u dit niet zitten? Schakel dan een stratenmaker uit Limburg in. Een stratenmaker zorgt dat u veel tijd bespaart. Bovendien is bestraten een behoorlijk zware klus. Een klinkerlegger heeft de juiste ervaring en kennis. Op deze manier bent u verzekerd van klinkerwerken die van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft u garantie op de werkzaamheden als u dit laat uitvoeren door een erkende stratenmaker.

Klinkerlegger uit Limburg inschakelen? Bespaar op de kosten!

Wilt u de klinkerwerken in uw tuin laten leggen? Er zijn verschillende mogelijkheden, van terrastegels tot het plaatsen van kleiklinkers op uw terras in Limburg. Belangrijk is wel om boordstenen te plaatsen en de klinkers regelmatig te reinigen.

Heeft u advies nodig over de mogelijkheden van klinkerwerken?

Een vakman uit Limburg helpt u graag met het leggen van een terras, oprit of tuinpad! Via het offerteformulier vraagt u kosteloos offertes aan. U krijgt van een aantal specialisten uit de omgeving een prijsopgaaf op maat. Door onderling te vergelijken komt u in contact met de juiste klinkerlegger en bespaart u tot wel 40% op de prijzen!

Gratis offertes aanvragen