klinkerwerken

Klinkerwerken De Haan

Wilt u klinkerwerken laten uitvoeren? Bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe oprit bij uw woning in De Haan of een mooi terras of tuinbestrating voor een tuin met weinig onderhoud. Een bestrater helpt u graag met het aanleggen van bestrating. Zo legt hij moeiteloos legverbanden, zoals een elleboogverband.

Op deze pagina leest u meer over de soorten klinkerwerken, de gemiddelde kosten en de mogelijkheden voor het bestraten van uw oprit, tuin of terras. Wilt u weten hoe u bespaart op het aanleggen van nieuwe klinkerbestrating? Lees dan snel verder!

Onze service: de voordelen

Door offertes aan te vragen en deze te vergelijken krijgt u niet alleen inzicht in de exacte prijzen, maar weet u ook zeker dat u niet te veel betaalt. Dit zijn de voordelen van onze offerteservice:

 • U kiest eenvoudig de beste specialist uit voor uw klinkerwerken.
 • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.
 • Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken


Navigeer direct naar:


soorten klinkerwerken De Haan

Soorten klinkerwerken

U schakelt een klinkerlegger in voor verschillende varianten klinkerwerken, denk hierbij aan het bestraten van een (schuine) oprit en de tuin. Ook het aanleggen van een terras met terrastegels behoort tot de werkzaamheden van een klinkerlegger uit De Haan. Voor het aanleggen van nieuwe bestrating zijn er ook vaak graafwerken nodig, bijvoorbeeld om een stevige fundering aan te leggen of drainage voor het afvoeren van overtollig water.

Oprit leggen De Haan

Een (schuine) oprit moet het gewicht van één of meerdere auto’s dragen. Daarom is er een stevige ondergrond nodig en niet alle steensoorten kunnen gebruikt worden. Plaatsen van dunne grote terrastegels is niet mogelijk, deze hebben onvoldoende draagkracht. De klinkerlegger begint met het aanleggen van een egale ondergrond. Daarna is het tijd om de terrastegels te leggen. Voor het leggen worden meestal klinkers of kasseien gebruikt. Bij het plaatsen is een afschot, dit is een lichte helling, belangrijk. Om te voorkomen dat er water blijft liggen na een regenbui op de terrastegels. Er zijn verschillende bestratingsverbanden mogelijk, zoals een populair halfsteensverband of een elleboog- of wildverband.

Het plaatsen van een oprit van 10 m² met klinkers kost rond de €200,- tot €450,-. De exacte prijs weten? Vraag via het offerteformulier kosteloos offertes aan.

terras aanleggen De Haan

Terras aanleggen De Haan

Voor een terras gelden minder strenge eisen dan voor het leggen van opritten, maar om verzakkingen van terrastegels te voorkomen raden wij u toch aan om voldoende aandacht te schenken aan de onderlaag. Heeft u nog nooit een terras met grote terrastegels aangelegd? Dan raden wij u aan het plaatsen uit te besteden aan een klinkerlegger in De Haan.

De vakman zorgt ervoor dat de bestrating goed en strak ligt, zodat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe tuin. Behalve het aanleggen van nieuwe bestrating met kleine stenen of grote terrastegels, zal hij tevens de voorbereidende werkzaamheden op zich nemen. Denk hierbij aan het verwijderen en afvoeren van uw oude klinkerwerken. Dit scheelt u veel tijd en energie.Wilt u graag zo veel mogelijk besparen op het aanleggen van terrasbestrating? Dan is het uiteraard mogelijk om de voorbereidende werkzaamheden van uw klinkerwerken uit te voeren. Eén van de voordelen van grote terrastegels is dat ze sneller gelegd worden.

Een terras met kasseien kost per m² rond de €35,- tot €45,-.

De aanleg van een tuinpad

Eén van de klinkerwerken waarbij stratenmakers u graag ondersteunen is het plaatsen van bestrating voor een tuinpad. Voor de aanleg van tuinpaden bestaan er verschillende vormen van sierbestrating. Kies bijvoorbeeld voor siergrind of speciale tegels als bestrating, en creëer hiermee een tuinpad dat volledig aansluit bij uw wensen. Voor het aanleggen van een tuinpad hoeft u vaak geen boordstenen aan te schaffen en is tevens het voorbereiden van de ondergrond in de meeste gevallen niet nodig voor een goed resultaat.

Per uur rekent een stratenmaker een prijs van €30,- tot €60,- voor het maken van een tuinpad.


klinkerlegger prijzen De Haan

Wat kost een stratenmaker uit De Haan?

Wanneer u een stratenmaker uit de omgeving van De Haan gaat inschakelen, wordt er een prijs per uur of een prijs per vierkante meter gerekend. Per uur kost een klinkerlegger gemiddeld tussen de €30,- tot €60,-. Per vierkante meter moet u rekening houden met prijzen tussen de €10,- tot €20,-.

Prijs per m² of per uur?

Een prijs per m² is het meest geschikt voor grote klinkerwerken of bestrating met een ingewikkeld legverband. U weet van tevoren wat de prijzen zijn en heeft niet te maken met hogere kosten wanneer de klus langer duurt dan verwacht. Voor kleinere klussen wordt meestal gekozen voor een prijs per uur. Naast deze kosten rekent de klinkerlegger ook nog voorrijkosten van gemiddeld €0,25 tot €0,40 per kilometer. Meer weten over de prijzen? Via het offerteformulier vraagt u gratis offertes aan!

PRIJSTABEL: kosten stratenmaker

Product Prijs*
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Wat kosten de soorten bestrating?

Naast de arbeidskosten, wordt de totaalprijs voor bestrating ook nog beïnvloed door de materiaalkosten. Wilt u bijvoorbeeld klinkers? De prijs voor klinkers ligt tussen de €20,- tot €45,- per vierkante meter. Betonklinkers zijn goedkoper dan gebakken klinkers. Dit komt door het productieproces. Kasseien worden veelgebruikt bij terrasbestrating, omdat ze zeer geschikt zijn voor allerlei legverbanden.

Grind en split is het goedkoopste en is ideaal voor tuinpaden en opritten. De arbeidskosten voor het leggen van siergrind en split zijn ook lager, want het gaat een stuk sneller. De prijs voor dit materiaal begint al vanaf €10,- per vierkante meter. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen!

PRIJSTABEL: soorten bestrating aanleggen prijs

Type materiaal Gemiddelde kosten per m²*
Klinkers €20,- tot €45,-
Grind en split Vanaf €10,-
Kasseien €35,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Asfalt €35,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten voor klinkerwerken?

Dit doet u eenvoudig door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Wat kost sierbestrating?

Wilt u uw terras in De Haan bestraten met blauwe steen? Blauwe steen is een hardsteen en zeer geschikt voor terrassen. De kosten voor deze stenen ligt tussen de €30,- en de €65,- per m². Terrastegels van hard- en natuursteen zijn duurden dan betonbestrating, echter gaan de terrastegels wel veel langer mee. Daarnaast hoeft u er minder onderhoud aan te plegen. Betonnen tegels koopt u al vanaf €15,- per vierkante meter. In de prijstabel staan nog meer gemiddelde kosten. De prijs voor tuintegels is onder ander afhankelijk van het materiaal waar het van is gemaakt, de stijl of kleur en het formaat.

PRIJSTABEL: sierbestrating leggen prijs

Tuintegels Prijs per m²* Kenmerken
Betonnen tegels €15,- tot €35,- Stevige tegels die na
enkele jaren verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels €25,- tot €45,- Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels €30,- tot €65,- Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame terrastegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

soorten klinkers De Haan

Welke soorten klinkers zijn er?

Heeft u besloten om uw oprit te laten bestraten door een klinkerwerken specialist uit De Haan? Dan heeft u de keuze uit diverse klinkersoorten. De eerste soort die wij aanbieden zijn kleiklinkers. Deze hebben als voordeel dat zij, zeker in getrommelde vorm, een authentieke uitstraling geven en de kleiklinkers zijn in verscheidene kleuren te bestellen.

Betonklinkers vormen de tegenhanger van kleiklinkers. Deze bieden een net iets mindere uitstraling, maar hebben een grote duurzaamheid. U zult gegarandeerd nog jarenlang kunnen genieten van de klinkerbestrating. Weet u niet welke soort het meest geschikt is voor uw tuinpad? Een klinkerlegger uit De Haan wil u hier met plezier over informeren.

kleiklinkers De Haan

Kleiklinkers, een populaire keuze

Voor het aanleggen van uw klinkerwerken heeft u de keuze uit verschillende stenen. Kleiklinkers zijn daarbij een populaire keuze. Kleiklinkers worden geproduceerd door klei te bakken in ovens van 1.100 tot 1.200 graden. U heeft geen onbeperkte kleurkeuze, omdat de kleuren afhankelijk zijn van het bakproces en de kleisoort.

De kleiklinkers komen daarom voornamelijk in de kleuren rood, bruin, grijs en zwart. Doordat de stenen volledig in de massa gekleurd zijn, zullen ze nooit hun kleur verliezen waardoor ze ook maar weinig onderhoud nodig hebben. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

De prijs voor kleiklinkers ligt tussen de €20,- tot €45,- per m².

betonklinkers De Haan

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

De kwaliteit van betonklinkers is minder goed dan die van kleiklinkers. Dat komt met name omdat ze sneller hun kleur verliezen. Om deze reden liggen de prijzen echter wel een stuk lager. Daarbij heeft u bij de aanschaf wel de keuze uit verschillende kleuren. Ze worden namelijk geproduceerd met cement, siergrind en zand, waar kleurstoffen aan toegevoegd worden.

Er is ook een klinker met een deklaag verkrijgbaar. Bij deze BSS- of BKK–klinkers is de steen niet in z’n geheel gekleurd, maar alleen de toplaag. De prijs per m2 van BKK-klinkers liggen gemiddeld lager dan die van standaard betonklinkers.

Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €20,- tot €45,- per m² voor klinkers.

Getrommelde of ongetrommelde klinkers?

Naast dat u de keuze heeft tussen de verschillende bestratingssoorten en de verschillende kleuren, is er voor klinkerwerken ook nog de keuze tussen getrommelde of ongetrommelde klinkers. De kwaliteit van deze stenen is nagenoeg gelijk, de verschillen zitten eigenlijk alleen in het uiterlijk. Bij getrommelde klinkers wordt het scherpe randje eraf gehaald. Doordat ze minder strak ogen, geven deze klinkers een rustieke, ouderwetse uitstraling. Ongetrommelde klinkers zien er juist strak en modern uit. Welke soort geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Uw parking bestraten met kleiklinkers of betonklinkers?

Bespaar tot 40% op de kosten! Vergelijk gratis offertes van stratenmakers uit De Haan.

Gratis offertes aanvragen

Klinkers leggen De Haan

Bij het leggen van klinkers graaft de vakman eerst de grond af en gebruikt ophoogzand voor een egale en stevige ondergrond. Daarna zet hij de contouren van de klinkerbestrating af met piketpaaltjes. Met een gespannen draad tussen de piketpaaltjes bepaalt hij het afschot voor de afwatering. Het afschot is ongeveer 1 centimeter per meter. Daarna plaatst hij de klinkers. Tussen de klinkers zit een kleine voeg. Na het leggen van de stenen trilt de vakman uit De Haan de stenen af met een trilplaat. Vervolgens gebruikt hij vulzand voor het vullen van de voegen. Na het aftrillen en afvegen met zand ligt de klinkerbestrating zeer stevig.

Het belang van boordstenen

Wist u dat er bij het aanleggen van een oprit noodzakelijk is om te zorgen voor een goede ondergrond en voorbereiding? Dit geven wij ook wel aan met de term grondwerken. Zo is het storten van zand aan te raden. Daarnaast adviseren wij om tevens boordstenen te laten plaatsen. Boordstenen staan aan de zijkant van de standaard tegels, en zullen het geheel op één plaats houden. De boordstenen vormen daarmee een effectief middel tegen het verzakken van de parking.

Video: klinkers leggen

In onderstaande video ziet u hoe een stratenmaker klinkerwerken uitvoert.

Het bestraten van uw parking: de mogelijkheden.

Voor het bestraten van een parking heeft u de keuze uit verschillende steensoorten of ander materiaal. Een klinkerlegger adviseert over het algemeen om te kiezen voor kleine dikke stenen, want deze hebben voldoende draagkracht voor de auto en breken of verzakken minder snel. Kies bijvoorbeeld voor klei- of betonklinkers of voor kasseien. Grind, gestort beton of asfalt zijn andere materialen die ook zeer geschikt zijn voor een parking.

Kleiklinkers of betonklinkers?

Klinkers zijn langwerpige stenen en ze worden gemaakt van gebakken klei of betonmateriaal. Betonklinkers zijn goedkoper, want het productieproces is eenvoudiger. Kleiklinkers hebben een authentiekere uitstraling, vooral als ze getrommeld zijn. De randjes van de stenen zijn dan een beetje afgebrokkeld. Klinkers zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

Grind

Het voordeel van dit materiaal is dat het leggen sneller gaat dan bestraten, bovendien is het materiaal relatief goedkoop. Nadeel is dat siergrind verschuift. Dit kunt u voorkomen door eerst grindmatten aan te leggen. De grindmatten voorkomt dat het siergrind of split verschuift en geeft extra stabiliteit. Het is zelfs mogelijk om direct worteldoek aan te brengen om de groei van onkruid tegen te gaan.

kasseien De Haan

Kasseien

Kasseien zijn rechthoekige of vierkante stenen. De bovenkant van de kasseien hebben een lichte bolling. Door de lichte bolling zijn kasseien minder geschikt voor het bestraten van een terras. Ze worden vaak gebruikt voor straatbestrating en sierbestrating met legverbanden. Door de vorm kunnen kasseien namelijk ook gebruikt worden voor ronde bestrating.

Gestort beton

Een oprit van gestort beton, ook wel gepolierde betonvloer genoemd, heeft een zeer strakke uitstraling. Voor een oprit wordt er meestal polybeton gebruikt. Voordeel is dat u er weinig onderhoud aan hoeft te plegen en dat het materiaal zeer sterk is. Een betonvloer wordt glad afgewerkt, hierdoor hecht mosgroei en ander vuil zich minder goed aan het materiaal.

Asfalt

Net als een betonvloer geeft asfalt ook een zeer strak en modern resultaat. Het asfalt wordt gestort op een stabiele ondergrond. De ondergrond bestaat uit grond, een laag steenslag (ongeveer 10 tot 15 centimeter) en betonnen randen voor afbakening. Het asfalt wordt verhit tot ongeveer 160 graden en daarna gestort op de fundering. Met een asfaltwals wordt het vervolgens egaal gemaakt.


sierbestrating De Haan

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Naast klinkerstenen zijn er nog meer vormen van bestrating. Voor sierbestrating worden bijvoorbeeld keramische tegels of betontegels gebruikt. Ook blauwe steen is zeer populair in De Haan. Deze steen is verkrijgbaar in vele formaten, afwerkingen en kleurtinten. Waaltjes lijken erg op klinkers, maar zijn net iets langer en dunner. De meeste sierbestratingsvarianten zijn ook zeer geschikt voor het bestraten met een legverband. Kies bijvoorbeeld uit één van de volgende sierbestratingssoorten:

 • Keramische tegels
 • Blauwe steen
 • Natuursteen
 • Betontegels
 • Waaltjes

Voorbeelden van bestratingsverbanden

Voor het bestraten van een tuin, oprit of terras heeft u de keuze uit verschillende legverbanden. Voor een parking zien we vaak een elleboog-, keper of een halfsteensverband. Een visgraatverband is erg mooi met smalle klinkers of waaltjes. Voor vierkante legverbanden, zoals een blokverband of een molenwiekverband, gebruikt een bestrater uit De Haan meestal rechthoekige of vierkante stenen. Voorbeelden van legverbanden die een vakman moeiteloos legt:

 • Blokverband
 • Elleboogverband
 • Halfsteensverband
 • Visgraatverband
 • Keperverband
 • Molenwiekverband

Wilt u uw terras laten opknappen?

Schakel een stratenmaker uit De Haan in voor de sierbestrating?

Gratis offertes aanvragen

Grondwerken De Haan

De term grondwerken slaat op de werkzaamheden die een klinkerlegger uit De Haan uitvoert voordat hij start met de klinkerwerken. Hier valt een breed aanbod aan klussen onder, bijvoorbeeld het uitgraven van het oppervlak, het storten van zand en het aantrillen van de ondergrond. Al deze grondwerken hebben een positief effect op de uitstraling en de levensduur van uw nieuwe tuinbestrating.

Bovendien zorgt de klinkerlegger uit De Haan ervoor dat de ondergrond de juiste hellingsgraad heeft, waardoor u wateroverlast op uw klinkerwerken voorkomt. Heeft u een beperkt budget en wilt u het liefst zo veel mogelijk op de kosten besparen? Dan is het een optie om zelf de graafwerken uit te voeren omdat u zo een aantal werkzaamheden uit handen van de stratenmaker neemt.

3 tips: zelf uw klinkers reinigen

Eén van de voordelen van klinkers is dat u er weinig onderhoud aan heeft. Toch kan het voorkomen dat er een groene aanslag ontstaat, bijvoorbeeld door mosgroei of algen. Groene aanslag zorgt ervoor dat de klinkerbestrating er minder mooi uit ziet en het kan glad worden.

Voor het reinigen van klinkers zijn er verschillende methodes:

 • Hogedrukreiniging: maak de klinkerbestrating schoon met een hogedrukreiniger. Pas op wanneer u betonklinkers heeft, het water kan de toplaag beschadigen door de hoge druk van het reinigen. Veeg opnieuw zand in de voegen van de klinkers na het reinigen.
 • Biotex of soda: gebruik een combinatie van biotex of soda met water voor het reinigen en schrob de gehele klinkerbestrating.
 • Schoonmaakazijn: geschikt voor het verwijderen van onkruid en groene aanslag. Meng een gelijke hoeveelheid water en schoonmaakazijn en veeg dit goed in op de stenen en tegels. Afspoelen is niet nodig.


stratenmaker prijs De Haan

Heeft u een vergunning nodig voor bestrating?

Noodzakelijke toegangen en opritten zijn meestal vrijgesteld van een vergunning. Wilt u echter een parkeerplaats creëren in de voortuin? Dan heeft u wel een vergunning nodig. Op omgevingsloketvlaanderen.be leest u meer over de algemene regels. Via deze website kunt u ook een vergunningaanvraag doen.

In het geval van kleine bouwwerken is het soms nodig om een melding te doen. Kijk voor meer informatie op vlaanderen.be. Neem contact op met de gemeente om te informeren of de klinkerwerken vergunningsvrij zijn.

Waarop letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

Wanneer u het offerteformulier invult, krijgt u een aantal offertes. Wij hebben nog een aantal tips voor u waar u op moet letten. Let bijvoorbeeld op keurmerken en of het bestratingsbedrijf lid is van een brancheorganisatie. Bekijk daarnaast de totaalprijs en of er nog eventuele bijkomende kosten zijn. Lees de voorwaarden ook door en bekijk hoe lang de klinkerlegger verwacht bezig te zijn met de klus. Kan de stratenmaker direct beginnen of is er bijvoorbeeld een korte wachttijd?

Op zoek naar een ervaren stratenmaker uit De Haan?

Vul dan het offerteformulier in en kies eenvoudig de beste specialist!

Gratis offertes aanvragen

Zelf doen of uitbesteden?

Wilt u zelf tuinbestrating aanleggen? Houd er dan rekening mee dat u een goede fundering moet aanleggen en dat u rekening houdt met de afwatering, anders blijven er allemaal waterplassen liggen na een regenbui. Een klinkerlegger uit De Haan heeft hier veel ervaring mee. U bent dan verzekerd van het beste resultaat. Bovendien hoeft u dan niet het zware werk te doen. Door de ervaring van de bestraters gaan de grond- en klinkerkerken snel. U kunt dan snel gebruik maken van uw oprit of genieten van uw mooie terras.

Klinkerlegger uit De Haan inschakelen? Bespaar op de kosten!

Is de bestrating van uw oprit verzakt? Of wilt u een nieuw terras aan laten leggen? Een stratenmaker uit de regio De Haan legt moeiteloos nieuwe tuinbestrating aan, bijvoorbeeld met goedkope klinkers van beton of authentieke gebakken kleiklinkers. Voor een terras wordt vaak gebruikt van sierbestrating in een mooi legverband.

Bespaar op de kosten van de klinkerwerken en het aanleggen van bestrating door offertes met scherpe prijzen te vergelijken. Vraag nu offertes aan. U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. U kiest eenvoudig de beste klinkerlegger!

Gratis offertes aanvragen