Zoekt u een goedkope klinkerlegger uit Herentals? Wij zijn er voor alle klinkerwerken!

Vergelijk diverse klinkerleggers uit uw regio. Scherpe prijzen voor klinkers leggen en de bestrating van uw oprit of terras!

klinkerwerken Herentals

Klinkerwerken Herentals

Bent u op zoek naar een expert die u kan ondersteunen bij het aanleggen van een terras of oprit? Hebt u een vraag over de verschillende soorten sierbestrating die u kunt toepassen op het tuinpad? Of bent u benieuwd naar de kosten voor bepaalde grondwerken in Herentals? Dan bent u bij onze klinkerwerken professionals aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van klinkerwerken en bestrating experts die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Of het nu gaat om het aanleggen van bestrating of het plaatsen van boordstenen, wij helpen u met alle plezier. Vraag via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan.

Voordelen van bestrating

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Herentals de vraag wat nu eigenlijk het voordeel is van bestrating. Men snapt natuurlijk wel dat het plaatsen van klinkers op wegen een goede keuze is, maar waarom is het nu nodig om ook uw tuinpad te leggen? Het antwoord hierop is vrij eenvoudig: een bestrating, of het nu gaat om een sierbestrating of standaard betonklinkers, zorgt ervoor dat de kwaliteit van het pad of optimaliseren, en het comfort verbeteren. Zand als ondergrond zorgt bijvoorbeeld al snel voor een verzakking van het pad, of modderige schoenen als het regent. Het leggen van bestrating zal dergelijke problemen voorkomen.

Vrijblijvend offertes aanvragenTegels aanwezig? (*)

Zand aanwezig? (*)
De verschillende soorten klinkers

Hebt u besloten om uw oprit te laten bestraten door een klinkerwerken specialist uit Herentals? Dan hebt u de keuze uit diverse soorten klinkers. De eerste soort die wij aanbieden zijn kleiklinkers. Deze hebben als voordeel dat zij, zeker in getrommelde vorm, een authentieke uitstraling geven en de kleiklinkers zijn in verscheidene kleuren te bestellen. Betonklinkers vormen de tegenhanger van kleiklinkers. Deze bieden een net iets mindere uitstraling, maar hebben een grote duurzaamheid. U zult gegarandeerd nog jarenlang kunnen genieten van de betonklinkers. Weet u niet welke soort het meest geschikt is voor uw tuinpad? Een klinkerlegger wil u hier met plezier over informeren.

klinkers leggen Herentals

Kleiklinkers, een populaire keus

Voor het aanleggen van uw klinkerwerken heeft u de keuze uit verschillende stenen. Kleiklinkers zijn daarbij een populaire keuze. Kleiklinkers worden geproduceerd door klei te bakken in ovens van 1.100 tot 1.200 graden. U heeft geen onbeperkte kleurkeuze, omdat de kleuren afhankelijk zijn van het bakproces en de kleisoort. De kleiklinkers komen daarom voornamelijk in de kleuren rood, bruin, grijs en zwart. Doordat de stenen volledig in de massa gekleurd zijn, zullen ze nooit hun kleur verliezen waardoor ze ook maar weinig onderhoud nodig hebben. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

De kwaliteit van betonklinkers is minder goed dan die van kleiklinkers. Dat komt met name omdat ze sneller hun kleur verliezen. Om deze reden liggen de prijzen echter wel een stuk lager. Daarbij heeft u bij de aanschaf van betonklinkers wel de keuze uit verschillende kleuren. Ze worden namelijk geproduceerd met cement, grind en zand, waar kleurstoffen aan toegevoegd worden. Er is ook een klinker met een deklaag verkrijgbaar. Bij deze BSS- of BKK –klinkers is de steen niet in z’n geheel gekleurd, maar alleen de toplaag. De prijs per m2 van BKK-klinkers liggen gemiddeld lager dan die van standaard betonklinkers.

tuinpad aanleggen Herentals

Laat een tuinpad aanleggen door uw tuin

Eén van de klinkerwerken waarbij wij u graag ondersteunen is het aanleggen van bestrating voor een tuinpad. Voor het leggen van tuinpaden bestaan er verschillende vormen van sierbestrating. Kies bijvoorbeeld voor siergrind of speciale tegels als sierbestrating, en creëer hiermee een tuinpad dat volledig aansluit bij uw wensen. Voor het aanleggen van een tuinpad hoeft u vaak geen boordstenen aan te schaffen en is tevens het voorbereiden van de ondergrond in de meeste gevallen niet nodig voor een goed resultaat.

oprit aanleggen

Siergrind of klinkers voor uw oprit?

Velen denken dat voor het aanleggen van een oprit in Herentals, klinkerstenen de beste optie zijn. Er bestaan echter ook alternatieven die een prima oplossing bieden. Eén van de opties is de bestrating van een oprit met siergrind als basis. Siergrind heeft een goed afwaterend effect en is daarbij meestal goedkoper dan de aanschaf van klinkers. Het siergrind hoeft u bovendien niet te laten leggen door een erkend klinkerwerken expert uit Herentals. Wat het ideaal maakt voor mensen met een beperkt budget.

sierbestrating Herentals

Uw tuin verfraaien met sierbestrating

Wij gaven net al aan dat u bij een klinkerwerken expert uit Herentals de keuze heeft uit vele soorten klinkers. Er bestaan daarbij nog vele andere vormen van bestrating, die wij aanduiden met de term sierbestrating. Onder andere siergrind, kiezels en houtsnippers zijn voorbeelden van sierbestrating. Het voordeel van sierbestrating is dat dit eenvoudig te leggen is, tegen lage kosten. Het nadeel van sierbestrating is dat dit sneller verouderd en daardoor ook eerder vervangen moet worden.

boordstenen plaatsen

Het belang van boordstenen

Wist u dat er bij het aanleggen van een oprit noodzakelijk is om te zorgen voor een goede ondergrond en voorbereiding? Dit geven wij ook wel aan met de term grondwerken. Zo is het storten van zand aan te raden. Daarnaast adviseren wij om tevens boordstenen te laten plaatsen. Boordstenen staan aan de zijkant van de standaard tegels, en zullen het geheel op één plaats houden. De opsluitbanden vormen daarmee een effectief middel tegen het verzakken van de parking.

parking aanleggen

Oprit aanleggen

Wij gaven net al aan dat u bij het aanleggen van een oprit in Herentals een aantal noodzakelijke voorbereidende grondwerken moet laten uitvoeren. Ditzelfde geldt voor de bestrating van een parking. Deze klinkerwerken zullen dagelijks het grote gewicht van één of zelfs meerdere auto’s moeten dragen. Wanneer de ondergrond niet voldoende is aangetrild, dan is het waarschijnlijk dat de klinkerwerken na verloop van tijd zal verzakken en dat u deze opnieuw moet laten leggen. Een tweede manier om verzakking van de klinkerwerken na verloop van tijd te voorkomen, is het leggen van boordstenen en het gebruik van een speciaal legverband. De boordstenen liggen dieper in de grond, waardoor het de klinkerstenen op z’n plek houdt. Daarnaast zorgt een legverband zoals een keper- of elleboogverband ervoor dat het oppervlak extra sterk is. Lees meer over het aanleggen van een parking.

grondwerken Herentals

Grondwerken

De term grondwerken slaat op de werkzaamheden die een stratenmaker uit Herentals uitvoert voordat hij start met de klinkerwerken. Hier valt een breed aanbod aan klussen onder, bijvoorbeeld het uitgraven van het oppervlak, het storten van zand en het aantrillen van de ondergrond. Al deze grondwerken hebben een positief effect op de uitstraling en de levensduur van uw nieuwe bestrating. Bovendien zorgt de vakman uit Herentals ervoor dat de ondergrond de juiste hellingsgraad heeft, waardoor u wateroverlast op uw klinkerwerken voorkomt. Heeft u een beperkt budget en wilt u het liefst zo veel mogelijk op de kosten besparen? Dan is het een optie om zelf de grondwerken uit te voeren omdat u zo een aantal werkzaamheden uit handen van de stratenmaker neemt.

terras aanleggen Herentals

Terras laten aanleggen

Voor een terras gelden minder strenge eisen dan voor het leggen van opritten, maar om verzakkingen te voorkomen raden wij u toch aan om voldoende aandacht te schenken aan de grondwerken. Heeft u nog nooit een terras aangelegd? Dan raden wij u aan deze klus uit te besteden aan een klinkerlegger in Herentals. De vakman zorgt ervoor dat de bestrating goed en strak ligt, zodat u optimaal kunt genieten van uw nieuwe tuin. Behalve de aanleg van uw nieuwe bestrating, zal hij tevens de voorbereidende werkzaamheden op zich nemen. Denk hierbij aan het verwijderen en afvoeren van uw oude klinkerwerken. Dit scheelt u veel tijd en energie. Wilt u graag zo veel mogelijk besparen? Dan is het uiteraard mogelijk om de voorbereidende werkzaamheden van uw klinkerwerken zelf uit te voeren.

Stratenmaker in Herentals voor uw oprit of terras?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vakmannen uit Herentals en bespaar tot 30% op de kosten!

Offertes aanvragen

In 7 stappen zelf een terras aanleggen

Bent u van plan om bij uw woning in Herentals zelf het terras te leggen? Dan dient u aan een aantal zaken aandacht te besteden. Het leggen van een terras is niet heel ingewikkeld, maar moet wel goed gebeuren om problemen op de langere termijn te voorkomen. Onze klinkerwerken en grondwerken experts uit Herentals hebben daarom een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Met dit stappenplan is het leggen van het terras zeer gemakkelijk, en geniet u binnen korte tijd van een optimaal wooncomfort.

zelf terras aanleggen
  • Stap 1. Start met het meten van het verloop van het terras. Bij een regenbui moet het water eenvoudig weg kunnen lopen. Wij houden over het algemeen de regel aan van 2cm verloop per 1 meter. Zet hiervoor de omtrek van de terrasruimte uit. Dit doet u door piketpaaltjes ongeveer 30cm diep in de grond te slaan. Per meter slaat u ze vervolgens 2 cm lager.
  • Stap 2. Daarna moet u op de aangegeven hoogtes kantplanken aanbrengen.
  • Stap 3. Kiest u voor zand als ondergrond? Stort dan zand in een laag van maximaal 10cm. Laat het zand tot net boven de kantplanken stijgen, en breng daarna 2mm cementpoeder aan. Dit zal de laag stabiliseren.
  • Stap 4. Stamp alles aan en vlak het af met een rechte lat.
  • Stap 5. U kunt nu beginnen met het leggen van de klinkers of tegels.
  • Stap 6. Bent u klaar met het aanleggen? Sluit dan de tegels op met boordstenen. Zo zal uw terras in optimale staat blijven.
  • Stap 7. Een laatste taak is het bestrooien van het terras met zand. Hiermee vult u de voegen.

Tips voor het reinigen van uw klinkers

Vooral bij het eerste gebruik van uw klinkerwerken kan er een witte aanslag ontstaan. Deze kalkvorming is het gevolg van een chemische reactie van het beton en (regen)water. Gebruik geen hogedrukreiniger om de tegels te reinigen! Door de kracht van de waterstraal spuit cementdeeltjes tussen de kleurmineralen weg. Hierdoor wordt de toplaag poreus, waardoor alg meer ruimte heeft om zichzelf te nestelen. De beste oplossing tegen kalkvorming is niets doen. Vaak verdwijnt het na verloop van tijd vanzelf. Om uw parking, terras of tuinpad toch goed te reinigen, loont het om deze regelmatig af te borstelen en af en toe af te spoelen met water. In het geval van groene aanslag zult u de klinkerwerken een paar keer per jaar moeten reinigen met een anti-mos product. Door de tegels regelmatig te reinigen blijven ze langer mooi.

Ongetrommelde of getrommelde klinkers?

Naast dat u de keuze heeft tussen de verschillende soorten bestrating en de verschillende kleuren, is er voor klinkerwerken ook nog de keuze tussen getrommelde of ongetrommelde klinkers. De kwaliteit van deze stenen is nagenoeg gelijk, de verschillen zitten eigenlijk alleen in het uiterlijk. Bij getrommelde klinkers wordt het scherpe randje eraf gehaald. Doordat ze minder strak ogen, geven deze klinkers een rustieke, ouderwetse uitstraling. Ongetrommelde klinkers zien er juist strak en modern uit. Welke soort geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Wat is het tarief voor een stratenmaker?

Wilt u nieuwe klinkerwerken in Herentals laten leggen? Bijvoorbeeld op uw parking of in de tuin? Als u een klein budget heeft dan kunt u het beste betonklinkers laten leggen. Hiervan ligt de prijs per m2 tussen de €15,- en €25,-. Voor kleiklinkers liggen de prijzen gemiddeld tussen de €20,- en €45,-. Hier komen nog extra kosten bij voor het ophoogzand en de opsluitbanden. Voor 20m2 heeft u ongeveer 1m3 ophoogzand nodig, hiervoor betaalt u tussen de €40,- en €60,-. Voor opsluitbanden hoeft u slechts €2,- tot €5,- per meter neer te leggen.

Als u een stratenmaker in wilt schakelen, dan ligt de prijs per m2 tussen de €10,- en €20,- of u betaalt €30,- tot €60,- per uur. Als u klinkers zonder bijzonder legverband laat leggen, dan betaalt u over het algemeen per m2. Wilt u juist een bijzonder legverband? In dat geval wordt er vaak een uurprijs gerekend. Benieuwd naar de exacte kosten van uw klus? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel, gemiddelde prijzen voor de tegels

Soort steen Prijs per m² Oppervlakte klus: Prijs van de bestrating*
Grind €12,- 30m² tot 100m² €360,- tot €1.200,-
Koppelstones €20,- 10m² tot 60m² €200,- tot €1.200,-
Betontegels €25,- 20m² tot 50m² €500,- tot €1.250,-
Klinkers €35,- 20m² tot 80m² €700,- tot €2.800,-
Waaltjes €37,- 4m² tot 30m² €148,- tot €1.110,-
Natuursteen €45,- 20m² tot 50m² €900,- tot €2.250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor de bestrating, exclusief arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

klinkerlegger Herentals

Wat zeggen onze klanten?

Stratenmaker HerentalsVia deze website hebben we meerdere offertes ontvangen voor het aanleggen van een oprit. Uiteindelijk in contact gekomen met een stratenmaker uit Herentals. Uitstekend geregeld!
B. Cuypers, Antwerpen
Bestrating klant AalstMijn man en ik waren op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in klinkerwerken voor de bestrating van onze achtertuin. Snelle uitvoering, propere afwerking!
A. Jacobs, Aalst
Bestrating HerentalsWe wilden graag een terras voor het huis zodat we van de zon kunnen genieten in de zomer. Erg mooi geworden voor een scherpe prijs dankzij het vergelijken van offertes. Blij mee!
C. Olieslager, Brugge

Besparen door te vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de bestrating van de oprit of het tuinpad bij uw woning in Herentals? Hebt u een vraag over het verschil tussen klinkerstenen en kasseien? Of wilt u weten wat de inzet van een klinkerlegger u gaat kosten? Aarzel dan niet om uw wensen in te vullen op ons contactformulier. Wij zullen u een aantal vrijblijvende offertes toesturen van experts uit de regio. Vergelijk deze op basis van prijs en kies zo voor de klinkerlegger uit Herentals die het beste bij u past.