klinkerwerken

Klinkerwerken Kasterlee

Op zoek naar iemand die uw oprit, tuin of terras in Kasterlee wil voorzien van bestrating? Laat klinkerwerken uitvoeren door een stratenmaker uit uw regio. Er zijn verschillende klinkerwerken mogelijk, bovendien zijn klinkers er ook in diverse varianten. Op deze pagina vindt u meer informatie over klinkerwerken en wat de prijzen zijn.

Direct in contact komen met een klinkerlegger?

Maak dan gebruik van onze offerteservice. U vraagt kosteloos offertes aan via het offerteformulier en ontvangt van meerdere stratenmakers een prijsopgaaf! Vergelijk onderling en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Onze service: de voordelen

Vraag via het offerteformulier vrijblijvend offertes aan om in contact te komen met een stratenmaker. Onze offerteservice biedt een aantal interessante voordelen:

 • Gratis en vrijblijvend
 • Altijd een stratenmaker uit Kasterlee of omgeving
 • Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


Navigeer direct naar:


soorten klinkerwerken Kasterlee

Soorten klinkerwerken

Onder klinkerwerken vallen diverse werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan bestrating van de oprit, het leggen van klinkers voor een terras of het aanleggen van een tuinpad. Klinkers zijn verkrijgbaar in allerlei varianten, beton of klei en getrommeld of ongetrommeld. U leest hieronder meer over de klinkerwerken in Kasterlee.

Oprit leggen Kasterlee

Betrekt u binnenkort een nieuwbouwwoning in Kasterlee en wilt u een oprit laten plaatsen voor de garage? Of wilt u uw huidige oprit laten vernieuwen? Kies dan voor het plaatsen van klinkers. Klinkers gaan lang mee en zorgen dat uw oprit er weer strak bij staat. Wat klinkerwerken voor uw oprit kosten, hangt vooral af van het gekozen materiaal. Betonklinkers zijn bijvoorbeeld goedkoop en kleiklinkers zijn wat duurder. Het is van belang bij het leggen van de oprit, om een goede fundering te hebben met stabilisé. Bovendien moet alles aangetrild worden met een trilplaat.

De kosten voor het aanleggen van een oprit? Tussen de €15,- en €35,- per m².

terras aanleggen Kasterlee

Terras aanleggen Kasterlee

Wilt u ’s zomers optimaal kunnen genieten van uw tuin? Dan is het aan te raden om een terras aan te laten leggen. Een terras biedt vele mogelijkheden: plaats hier bijvoorbeeld een grote eettafel, zodat u in de buitenlucht kunt dineren. Of kies ervoor om een luxe loungeset te plaatsen, zodat u heerlijk kunt relaxen op een mooie zomerdag. Voor het aanleggen van het terras heeft u de keuze uit vele verschillende vormen van sierbestrating. Een klinkerwerken expert uit Kasterlee adviseert u hier persoonlijk over, zodat uw terras de uitstraling krijgt die u wenst. Heeft u een grote tuin? Dan is het ook mogelijk om meerdere terrassen te laten aanleggen. Zo creëert u meer diepte en heeft u extra zitplekken.

Voor de aanleg van een terras betaalt u gemiddeld tussen de €15,- en €65,- per m².

De aanleg van een tuinpad

Het aanleggen van een tuinpad is een eenvoudige manier om door uw tuin te kunnen lopen, zonder daarbij in de modder te staan. Voor het tuinpad heeft u vele verschillende opties. Wilt u graag eigenhandig het tuinpad aanleggen maar heeft u geen ervaring met klinkerwerken? Kies dan voor een tuinpad van kiezels. Dit is relatief eenvoudig om zelf te plaatsen en blijft jarenlang mooi. Als u een klinkerlegger inschakelt, dan kan hij een simpel tuinpad eenvoudig met klinkers transformeren tot een echte blikvanger in de tuin.

U laat een tuinpad aanleggen voor een totaalprijs tussen de €100 en €500,-.


klinkerlegger prijzen Kasterlee

Wat kost een stratenmaker uit Kasterlee?

Wat is de prijs van een stratenmaker? Veel stratenmakers uit Kasterlee hanteren eigen prijzen en kiezen voor een vast uurtarief. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €30,- en €60,-. In bepaalde gevallen hanteren ze een prijs per m². De prijzen worden beïnvloed door de moeilijkheid van de klinkerwerken, de oppervlakte en welke klinkers of terrastegels er gekozen zijn. Bovendien moet u rekening houden met bijkomende kosten zoals de voorrijkosten. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: kosten stratenmaker

Product Prijs*
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Wat kosten de soorten bestrating?

De kosten van de soorten bestrating lopen behoorlijk uiteen, dit komt door de verschillende materiaalsoorten. Als u bijvoorbeeld uw oprit laat bestraten met grind, bent u een stuk voordeliger uit dan wanneer u kiest voor beton of asfalt. Voor grond of split ligt de prijs rond de €10,- per m². Gaat u voor klinkers? Reken dan op gemiddelde prijzen tussen de €20,- en €45,- per m². Met een tuin van 29 m² en de goedkoopste klinkers, wordt de totaalprijs €580,-. Vind in de tabel hieronder meer informatie over de prijzen.

PRIJSTABEL: soorten bestrating aanleggen prijs

Type materiaal Gemiddelde kosten per m²*
Klinkers €20,- tot €45,-
Grind en split Vanaf €10,-
Kasseien €35,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Asfalt €35,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Wilt u concrete prijzen van klinkerwerken?

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos offertes aan. Schakel een stratenmaker uit Kasterlee in!

Gratis offertes aanvragen

Wat kost sierbestrating?

Hoe hoog de prijs van sierbestrating is, is afhankelijk van de soort terrastegels die u uitkiest. Betonnen terrastegels zijn vaak goedkoop, namelijk tussen de €15,- en €35,- per m². Voor een luxe uitstraling in uw tuin in Kasterlee kiest u voor natuursteen terrastegels. Natuursteen is sterk materiaal en is onderhoudsvrij.

De startprijs?

Vanaf €30,- per m². Tot slot zijn er nog gebakken terrastegels, dit worden ook wel keramische tegels genoemd. Deze vorm van sierbestrating wordt veelal gebruikt om patronen te maken. Een populaire soort is de blauwe steen. Prijzen? Tussen de €25,- en €45,- per m².

PRIJSTABEL: sierbestrating leggen prijs

Tuintegels Prijs per m²* Kenmerken
Betonnen tegels €15,- tot €35,- Stevige tegels die na
enkele jaren verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels €25,- tot €45,- Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels €30,- tot €65,- Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame terrastegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

soorten klinkers Kasterlee

Welke soorten klinkers zijn er?

Heeft u besloten klinkerwerken aan te laten leggen? Dan heeft u uiteraard de keuze uit vele verschillende stenen. Klinkers bieden vele voordelen. Vanwege het formaat van de terrastegels is het eenvoudig gebruik te maken van diverse legverbanden. Dit zorgt voor een sterker oppervlak, waardoor de klinkerwerken erg geschikt zijn voor een oprit of parking.

Daar komt bij dat klinkers relatief voordelig zijn, en het aanleggen van klinkerwerken eenvoudig is. Zo bespaart u op de materiaalkosten en de arbeidskosten, omdat de klinkerlegger minder tijd kwijt is. U heeft doorgaans de keuze uit twee klinkervarianten: kleiklinkers en betonklinkers, elk hebben hun eigen voor- en nadelen.

kleiklinkers Kasterlee

Kleiklinkers, een populaire keuze

Kleiklinkers hebben doorgaans een iets hogere prijs per m², maar hebben daarentegen ook een hogere kwaliteit. De naam is te danken aan de productiemethode. Men maakt namelijk gebruik van klei en bakt dit tot 1.200 graden Celsius. Het bakproces geeft de kleiklinkers z’n kleur, hier worden verder geen kleurpigmenten aan toegevoegd. Het voordeel? De kleiklinkers blijven volledig kleurvast. De klinkers zijn vooral verkrijgbaar in rode en bruine kleuren, maar ook zwarte en grijze kleiklinkers komen geregeld voor.

Kleiklinkers hebben een gemiddelde prijs tussen de €20,- en €40,-.

betonklinkers Kasterlee

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Betonklinkers komen in dezelfde formaten als kleiklinkers, maar zijn een stuk voordeliger. Dit komt voornamelijk door de lagere productiekosten. De betonklinkers worden namelijk geproduceerd van cement en zand en hebben hun kleur te danken aan kleurstoffen. Het kleurenaanbod is daarmee een stuk groter, echter zijn betonklinkers minder kleurvast. Dat houdt in dat de kleuren na verloop van tijd vervagen. Heeft u een beperkt budget? Dan zijn betonklinkers zeker een goede keuze!

De kosten van betonklinkers? De startprijs is €15,- per m².

Getrommelde of ongetrommelde klinkers?

Wanneer u terrastegels aanschaft heeft u de keuze uit een getrommelde en ongetrommelde variant. Het getrommelde model is erg geschikt voor een authentieke uitstraling, omdat alle scherpe randen hiervan afgesleten worden. Getrommelde stenen krijgen hun rustieke uiterlijk dankzij een grote machine, waarin alle stenen door elkaar getrommeld worden. Ongetrommelde klinkerstenen hebben nog wel de strakke, rechte rand. Dit zorgt juist voor een moderne, strakke look. Er is op het gebied van kwaliteit eigenlijk geen verschil tussen de twee soorten. Uw keuze is dan ook voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Uw oprit of parking laten leggen en op zoek naar de juiste klinkers?

Klinkers zijn er in allerlei varianten: betonklinkers of kleiklinkers. Vraag advies aan een klinkerlegger uit Kasterlee!

Gratis offertes aanvragen

Klinkers leggen Kasterlee

De knoop is doorgehakt, u heeft de keus gemaakt om klinkers te laten aanleggen op uw terras. U wilt dat het leggen op de juiste manier gebeurt. Hoe werkt het leggen van klinkers? Wilt u stevige bestrating, dan is het van belang om de ondergrond stabiel te maken. Dit gebeurt door het uitvoeren van grondwerken. Er wordt vaak een klinkerbed van 20 cm diep gegraven, waarna de boordstenen en kantopsluitingen worden geplaatst.

De reden hiervoor?

Versteviging en het voorkomen van verschuivingen. Na het uitgraven wordt een laag stabilisé gelegd, met daarop een laag zand. Nu kunnen de daadwerkelijke betonklinkers of kleiklinkers gelegd worden. Na het aanleggen vult de stratenmaker het geheel op met zand.

Het belang van boordstenen

Bij het aanleggen van klinkerwerken of het bestraten van het terras is het belangrijk om de boordstenen niet te vergeten. Wat zijn boordstenen? Boordstenen zijn elementen die zorgen voor de scheiding tussen de bestrating en de tuin. Ze worden langs de bestrating gelegd en liggen dieper in de grond. Boordstenen zorgen ervoor dat uw bestrating netjes op zijn plek blijft liggen. Als u boordstenen plaatst of laat plaatsen, is het belangrijk deze lager te plaatsen dan de klinkers zelfs. Waarom? Op deze manier loopt het water af en voorkomt u waterplassen op uw terras of parking.

Video: klinkers leggen

In onderstaande video ziet u hoe een stratenmaker klinkerwerken uitvoert.

Het bestraten van uw parking: de mogelijkheden.

Uw parking is toe aan nieuwe bestrating. U heeft gekozen het aanleggen van de bestrating door een klinkerlegger uit Kasterlee doen. Bij het bestraten van uw oprit, heeft u keuze uit diverse materiaalsoorten. Denk aan kleiklinkers of betonklinkers, maar ook grind of asfalt is een optie. Hieronder leest u meer informatie over de mogelijkheden.

Kleiklinkers of betonklinkers?

Klinkers zijn stevig en vereisen weinig onderhoud, twee redenen om dit materiaal te kiezen voor uw parking. Maar welke soort klinker kiest u? De betonnen variant of de keramische tegel? Beide varianten hebben eigen voor- en nadelen. Heeft u maar een klein budget en wilt u zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan zijn de betonklinkers de juiste optie.

Klinkers voor het aanleggen van uw oprit? De prijzen liggen tussen de €20,- en €45,- per m².

Grind

Een andere budgetvriendelijke manier van het laten leggen van een oprit is door grind of dolomiet te gebruiken. Dolomiet zijn losse steentjes, die lijken op kiezels. Echter zorgt de kleur voor een warmer uiterlijk. Bovendien zijn zowel grind als dolomiet prima te combineren met andere vormen van bestrating, zoals terrastegels of klinkers. Kiest u voor grind? Zorg dan wel dat de ondergrond uit grindplaten bestaat, zodat er geen sporen in terechtkomen als u uw auto erop zet.

Grind is een goedkope vorm van een oprit bestraten. De startprijs? Vanaf €10,- per m².

kasseien Kasterlee

Kasseien

Een ander woord voor kasseien zijn kinderkoppen. Dit materiaal werd in de tijd van de Romeinen enorm vaak gebruikt voor de aanleg van straten. Hoe komt dit? Omdat kasseien honderden jaren mee gaan en supersterk zijn. Bovendien heeft deze vorm van klinkerwerken een tijdloos karakter. Een goede reden voor mensen om hun oprit ermee te bestraten.

Kasseien zijn een duurdere variant van bestrating. Gemiddeld betaalt u tussen de €35,- en €45,- per m².

Gestort beton

Gestort beton stijgt in populariteit. Niet voor niets, want met deze vorm van bestraten heeft u geen last van onkruid dat tussen de voegen komt. Beton is een goede optie voor de bestrating van een schuine oprit. Naast dat het relatief goedkoop is, is het ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Advies over deze vorm? Een stratenmaker uit Kasterlee helpt u graag!

Benieuwd naar de kosten van gestort beton? Reken op een prijs tussen de €35- en €50,- per m².

Asfalt

Als u op zoek bent naar een onderhoudsvrij materiaal voor uw (schuine) parking, dan is afvalt de juiste keuze. Asfalt is in allerlei kleuren verkrijgbaar, wat ervoor zorgt dat het steeds populairder wordt. Of u nu voor zwart, rood of donkergrijs kiest: het is allemaal mogelijk. Daarnaast oogt asfalt strak, is het niet zo prijzig en is de verharding egaal. Enig nadeel is dat het wel erg warm wordt tijdens de zomermaanden.

U kunt met asfalt redelijk goedkoop uit zijn, echter kunnen de prijzen ook hoog oplopen. Een gemiddelde? Tussen de €35,- en €150,- per m².


sierbestrating Kasterlee

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Sierbestrating zijn alle vormen van bestrating die voor de sier gelegd worden. Dit klinkt logisch, maar sierbestrating wordt dus vooral gebruikt om uw tuin of terras gezelliger te maken en een uniek karakter te creëren. Als het op sierbestrating aankomt, is de keuze enorm. De verschillende varianten op een rij:

 • Bestrating van beton, zoals betonklinkers of betontegels
 • Natuursteen, zoals marmer
 • Waaltjes
 • Kasseien of kinderkopjes
 • Hardsteen, zoals blauwe steen
 • Klinkers, bijvoorbeeld betonklinkers of kleiklinkers
 • Keramische bestrating, zoals keramische tegels

Voorbeelden van bestratingsverbanden

Legverbanden of bestratingsverbanden zijn voorbeelden van methoden voor het leggen van terrastegels ten opzichte van elkaar. De mogelijkheden voor het aanleggen van bestrating zijn eindeloos. U kiest voor een materiaalsoort, maar heeft ook de optie om de kleur en het legverband te kiezen. Bovendien zijn er ook nog patronen waar de bestratingsverbanden in gelegd kunnen worden. Een patroon is een herhaling van een verband. Bekijk de verschillende bestratingsverbanden:

 • Keperverband
 • Blokverband
 • Visgraatverband
 • Wildverband
 • Molenwiekverband
 • Halfsteensverband
 • Elleboogverband

Overweegt u om sierbestrating aan te leggen op uw terras in Kasterlee?

Een klinkerlegger helpt u bij de keuze en geeft advies. Vraag offertes aan en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Grondwerken Kasterlee

Voordat de klinkerwerken expert uit Kasterlee aan de slag kan met het leggen van de klinkers, zal hij eerst de grondwerken moeten uitvoeren. Onder grondwerken verstaan we in principe alle voorbereidende werkzaamheden. U kunt uw bestrating bijvoorbeeld niet rechtstreeks op de grond aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het water niet goed wegloopt. Daarbij is de kans groot dat de tegels gaan barsten zodra de grond bevriest. Om dit te voorkomen zal de klinkerwerken specialist het gehele oppervlak eerst opgraven en daarna ophogen met straatzand. Dit trilt hij vervolgens goed aan, waardoor de kans op verzakkingen een stuk kleiner is. Als u geld wilt besparen dan is het mogelijk om de grondwerken zelf uit te voeren. Zo bespaart u op de arbeidskosten.

3 tips: zelf uw klinkers reinigen

Uw oprit, terras of tuinpad is aangelegd, maar u wilt natuurlijk zorgen dat het uiterlijk ervan mooi blijft. In dit geval is het verstandig om regelmatig onderhoud te doen, onder andere door de klinkerwerken te reinigen. U vindt hieronder 3 handige tips voor het reinigen:

 • Klinkers reinigen met javel, zout en water
 • Vermijd het gebruik van een hoge drukreiniger bij het reinigen, deze kan voor beschadigingen zorgen.
 • Reinigen van de klinkers met een borstel en water


stratenmaker prijs Kasterlee

Heeft u een vergunning nodig voor bestrating?

Een slimme vraag: heeft u een vergunning nodig bij het aanleggen van klinkerwerken? In bepaalde gevallen is een omgevingsvergunning nodig, echter bij kleinere bouwwerken, zoals het plaatsen van een haag of omheining, volstaat de meldingsplicht. U kunt best naar uw gemeente in Kasterlee of omgeving toe om te vragen of u wel of geen vergunning nodig heeft. Voor meer informatie kijkt u op op vlaanderen.be. Bent u benieuwd naar de regels die betrekking hebben op een vrijstelling van een vergunning? Op omgevingsloketvlaanderen.be bent u aan het juiste adres.

Waarop letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

Als u een stratenmaker uit Kasterlee inschakelt is het slim om op een aantal punten te letten. Kijk bijvoorbeeld of de vakman of het bedrijf aangesloten is bij een brancheorganisatie. Let ook op keurmerken, die geven vaak aan dat de specialist betrouwbaar is. Heeft u offertes aangevraagd en ontvangt u van meerdere klinkerleggers een prijsopgaaf? Controleer dan niet alleen de prijs, maar ook de tijdsindicatie. Wanneer is de vakman beschikbaar en hoe lang gaat hij over de klus doen? Tot slot is het fijn om zwart op wit te hebben welke bijkomende kosten er zijn, zoals voorrijkosten of kosten voor het wegbrengen van huidig tuin- of straatvuil.

Klinkerwerken in Kasterlee laten uitvoeren door een klinkerlegger?

Onze offerteservice is volledig kosteloos. Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar op de prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Zelf doen of uitbesteden?

Als u uw tuin, oprit of terras laat opknappen door klinkerwerken te laten doen, heeft u uiteraard de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met grondwerken, klinkers en terrastegels. Echter is het verstandiger om deze klus uit te besteden aan een ervaren vakman. Waarom? Omdat het aanleggen van bestrating erg zwaar is. U kunt dus zomaar door uw rug gaan, iets wat u te allen tijde wilt voorkomen. Bovendien zijn de stratenmakers uit Kasterlee en omgeving ervaren, hebben zij kennis van zaken en geven ze u gratis advies. Zo verzekert u uzelf van een uitstekend eindresultaat én hoeft u niet zelf aan de slag!

Klinkerlegger uit Kasterlee inschakelen? Bespaar op de kosten!

U wilt klinkerwerken laten leggen in Kasterlee? Dan zijn er een aantal opties. Kiest u voor klinkers, terrastegels of toch voor een combinatie? Houd het belang van boordstenen in uw achterhoofd. Of u nu weinig budget heeft of genoeg geld, er zijn altijd mogelijkheden om uw oprit, terras of tuin te laten bestraten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wacht niet en vraag nu gratis en geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van meerdere stratenmakers uit uw eigen omgeving een offerte. Hier vindt u het aanbod en de prijs op. Vergelijk de offertes onderling en vindt de juiste specialist voor uw klus! Bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten. Deze offerteservice is vrijblijvend, hierdoor zit u nergens aan vast.

Gratis offertes aanvragen