klinkerwerken

Klinkerwerken Keerbergen

Is de bestrating van uw oprit aan het verzakken? Of wilt u een onderhoudsvrij tuin? Met een stratenmaker uit Keerbergen weet u zeker dat de klinkerwerken perfect worden uitgevoerd. Leg bijvoorbeeld een oprit aan met klinkers of kies voor sierbestrating met grote terrastegels voor uw terras. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Op deze pagina leest u alles over klinkerwerken, bijvoorbeeld over de bestratingssoorten, grondwerken en het aanleggen van een terras of oprit. Daarnaast geven we u inzicht in de gemiddelde kosten en hoe u bespaart op de kosten!

Onze service: de voordelen

Onze offerteservice is vrijblijvend. U vraagt kosteloos offertes aan via het offerteformulier. Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze service:

 • Het kiezen van de beste stratenmaker voor klinkerwerken is zeer eenvoudig.
 • De offertes zijn geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.
 • U bespaart tot wel 40% op de kosten voor klinkerwerken!

Gratis offertes vergelijken


Navigeer direct naar:


soorten klinkerwerken Keerbergen

Soorten klinkerwerken

Een stratenmaker uit Keerbergen kunt u inschakelen voor diverse klinkerwerken. Denk aan het aanleggen van een oprit, het plaatsen van grote terrastegels of het leggen van bestrating voor een onderhoudsvrije tuin. Voor de klinkerwerken zijn ook grondwerken nodig, denk aan het aanleggen van drainage en een stevige fundering. Op deze pagina leest u meer over de klinkerwerken.

Oprit leggen Keerbergen

Gaat u een (schuine) oprit laten aanleggen? U heeft de keuze uit het plaatsen van verschillende steensoorten en legverbanden. Voor het aanleggen van een oprijlaan worden meestal klinkers of waaltjes gebruikt. Deze steensoorten zijn rechthoekig en hebben voldoende draagkracht. Grote terrastegels zijn niet dik genoeg en kunnen hierdoor gaan breken. De ondergrond is belangrijk voor de levensduur van een schuine oprit en om verzakkingen te voorkomen. De fundering voor het plaatsen van opritbestrating bestaat uit ongeveer 20 centimeter. De klinkerlegger trilt de ondergrond meestal aan, zodat het zeer stevig en stabiel is.

Voor het leggen van opritten rekent een vakman meestal rond de €10,- tot €20,- per m² exclusief bestrating.

terras aanleggen Keerbergen

Terras aanleggen Keerbergen

Een goede manier om op zomerdagen optimaal van uw tuin te kunnen genieten, is met het leggen van een terras. Een terras biedt vele mogelijkheden: gebruik het als speelhoek voor de kinderen, plaats er een luxe loungebak of laat bijvoorbeeld een buitenkeuken installeren! Het terras is daarmee zeker een aanwinst voor uw woning in Keerbergen. Voor de aanleg heeft u de keuze uit diverse klinkerwerken. Veel klanten met nieuwe woningen kiezen voor betonbestrating, vanwege het moderne karakter van de stenen. Daarnaast blijven natuurstenen een populaire keuze, omdat dit het natuurlijke karakter van de tuin vergroot. Aan het leggen van een terras worden minder eisen gesteld dan aan opritten, maar als u er zeker van wilt zijn dat dit goed gebeurt schakel dan een klinkerwerken expert in.

Nieuw terras? De kosten per uur voor een klinkerlegger liggen tussen de €30,- tot €60,-. Exacte kosten weten? Gratis offertes aanvragen!.

De aanleg van een tuinpad

Wilt u een tuinpad aan laten leggen door een klinkerwerken expert uit ons netwerk in Keerbergen? Dan heeft u verschillende opties. Siergrind voor uw tuinpad is één van de goedkopere opties, gemiddeld betaalt u tussen de €7,- en €9,- per m2. Wilt u liever een pad met een hardere bestrating laten aanleggen? Kies dan een klinkersoort als ondergrond. Dit is ontzettend praktisch, en het geeft ook een bepaalde sfeer aan de tuin. Zo oogt een strak, recht pad heel modern terwijl u met ronde vormen een authentiekere uitstraling krijgt.

Voor de aanleg van een tuinpad wordt meestal een uurtarief afgesproken. Houd rekening met een tarief tussen de €30,- tot €60,- per uur.


klinkerlegger prijzen Keerbergen

Wat kost een stratenmaker uit Keerbergen?

De kosten van een stratenmaker uit uw omgeving zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de arbeidskosten, type steen of tegel en de overige materiaalkosten. Een stratenmaker rekent een uurtarief of een prijs per m². Het uurtarief ligt tussen de €30,- tot €60,- en de prijzen per vierkante meter liggen tussen de €10,- tot €20,-. Voor een grote klus of ingewikkeld legverband is het verstandig om te kiezen voor een prijs per vierkante meter. U weet van tevoren wat de totaalprijs is, zo heeft u niet te maken met onverwachte hogere kosten wanneer de klinkerwerken langer duren.

PRIJSTABEL: kosten stratenmaker

Product Prijs*
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Wat kosten de soorten bestrating?

Grind of split is de goedkoopste vorm van bestrating. Dit materiaal koopt u al vanaf €10,- per m². De kosten zijn iets hoger wanneer u grindmatten gebruikt, maar het siergrind blijft dan wel beter liggen. De prijzen voor klinkers liggen tussen de €20,- tot €45,-. Betonklinkers zijn goedkoper dan kleiklinkers. Wilt u de klinkers laten trommelen? Houd dan rekening met iets hogere prijzen.

In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de grootte van de stenen en de kleur.

PRIJSTABEL: soorten bestrating aanleggen prijs

Type materiaal Gemiddelde kosten per m²*
Klinkers €20,- tot €45,-
Grind en split Vanaf €10,-
Kasseien €35,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Asfalt €35,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Wilt u tot wel 40% besparen op de kosten voor klinkerwerken?

Vul dan het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Wat kost sierbestrating?

De prijzen voor sierbestrating zijn voornamelijk afhankelijk van het type tegel of steen waar u voor kiest. Betonnen terrastegels zijn het goedkoopste. De prijzen liggen tussen de €15,- tot €35,-, afhankelijk van de grootte en de kleur. Grote terrastegels zijn meestal duurder, maar het leggen gaat sneller waardoor u bespaart op de arbeidskosten. Gebakken tegels kosten ongeveer €25,- tot €45,-. Ongetrommelde stenen zijn goedkoper dan getrommelde, maar stenen die getrommeld zijn hebben een authentiekere uitstraling. Natuursteen is het duurste. De prijzen liggen tussen de €30,- tot €65,-. Voordeel is dat natuursteen zeer lang mee gaat.

PRIJSTABEL: sierbestrating leggen prijs

Tuintegels Prijs per m²* Kenmerken
Betonnen tegels €15,- tot €35,- Stevige tegels die na
enkele jaren verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels €25,- tot €45,- Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels €30,- tot €65,- Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame terrastegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

soorten klinkers Keerbergen

Welke soorten klinkers zijn er?

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van een parking of tuinpad? Dan zal u eerst een keuze moeten maken uit verschillende soorten klinkers. Welke klinker het meest geschikt is voor de bestrating is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Zo behouden kleiklinkers goed hun kleur, maar is het gebruik van betonklinkers een betere keuze in geval van een beperkt budget.

Tot slot kan u kiezen uit getrommelde- of ongetrommelde betonklinkers en kleiklinkers. Met het aanleggen van getrommelde klinkers krijgt u een authentiekere uitstraling, terwijl het leggen van ongetrommelde stenen juist een moderne uitstraling geeft.

kleiklinkers Keerbergen

Kleiklinkers, een populaire keuze

Kleiklinkers zijn een populaire keuze. Dat komt grotendeels door het grote aanbod. Hoewel de kleurenkeuze beperkt is, komen de klinkers in verschillende vormen en formaten. Vooral waalformaat, dikformaat, langformaat en keiformaat wordt veel gebruikt. Hiermee kunt u eindeloos variëren bij verschillende legerbanden. Zo krijgt uw tuinpad een unieke uitstraling. Wilt u opritbestrating gemaakt van kleiklinkers? Kies dan een dikte van 6 tot 7 centimeter, om verzakkingen aan uw parking te voorkomen.

betonklinkers Keerbergen

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Betonklinkers gaan iets minder lang mee, maar de aanschafprijs is daarentegen wel een stuk voordeliger. U kunt echter prima betonklinkers toepassen bij uw bestrating, want ook dit type klinker is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten dat u in verscheidene legverbanden kunt leggen. Daarbij is het kleurenaanbod een stuk groter dan bij kleiklinkers. Wilt u een oprit leggen met behulp van goedkope betonklinkers? Ook dat kan geregeld worden door een klinkerwerken expert uit ons netwerk in Keerbergen.

Getrommelde of ongetrommelde klinkers?

Wanneer u kleiklinkers of betonklinkers gaat kopen, heeft u de keuze uit getrommelde of opgetrommelde. Welke vorm het meest geschikt is in uw situatie is geheel afhankelijk van uw smaak. Getrommelde klinkers zijn bewerkt in een machine waardoor ze er ruw uitzien. Hierdoor passen ze erg goed bij oudere woningen. Mensen met een nieuwbouwwoning in Keerbergen kiezen dan ook vaak voor de ongetrommelde klinker omdat deze er nieuw en strak uitziet.

Een parking aanleggen met betonklinkers of kleiklinkers?

Bespaar tot wel 40% op de kosten! Vul het offerteformulier in.

Gratis offertes aanvragen

Klinkers leggen Keerbergen

Wilt u klinkers laten plaatsen voor een oprit of terras? Dan zorgt de vakman eerst voor een stevige ondergrond. De ondergrond van opritbestrating is ongeveer 20 centimeter en voor een terras ongeveer 10 centimeter. De klinkerlegger zet eerst de contouren van de bestrating af met piketpaaltjes. Door een draad te spannen tussen de piketpaaltjes bepaalt hij het afschot. Het afschot, een lichte helling, is ongeveer 1 centimeter per 1 meter bestrating. Daarna plaatst hij de klinkers en trilt hij ze vast. Soms zijn er boordstenen nodig, om verzakkingen te voorkomen. Na het aftrillen veegt de klinkerlegger de stenen in met vulzand, zodat alle voegen gevuld zijn.

Het belang van boordstenen

Als u stenen laat leggen dan heeft u boordstenen nodig om ze in te sluiten. Zonder een kantopsluiting blijven de klinkers niet liggen en kunnen ze gaan verzakken. De boordstenen plaatst u om het tuinpad heen, als een soort extra versteviging. U plaatst eerst de boordstenen en daarna pas de tegels. Daarbij is het belangrijk dat de kantopsluiting iets lager ligt dan de tegels, zodat regenwater nog goed weg kan lopen.

Video: klinkers leggen

In onderstaande video ziet u hoe een stratenmaker klinkerwerken uitvoert.

Het bestraten van uw parking: de mogelijkheden.

Opritbestrating moet voldoende draagkracht hebben. Er staan immers vaak auto’s op. Daarom worden er geen dunne terrastegels gebruikt, deze kunnen breken door het gewicht van een auto. Klinkers en waaltjes zijn zeer geschikt voor het leggen van een parking. Een legverband zoals een keperverband of visgraatverband levert een stabiel resultaat op. Naast stenen heeft u uiteraard nog andere mogelijkheden voor het aanleggen van een oprit, zoals siergrind, asfalt en gestort beton.

Kleiklinkers of betonklinkers?

Klinkers worden gemaakt van klei of beton. Betonklinkers zijn het goedkoopste. Dit komt door het productieproces. Nadeel is dat ze een minder lange levensduur hebben dan kleiklinkers. Kleiklinkers worden gemaakt door klei op hoge temperatuur te bakken. Door de kleiklinkers te trommelen krijgen ze een authentieke uitstraling. De randen en hoekjes breken dan namelijk af.

Grind

Grind is één van de voordeligste materialen voor een oprit of tuin. Siergrind wordt niet gebruikt voor het aanleggen van een terras. Het nadeel is dat siergrind soms verschuift, maar dit voorkomt u door speciale grindmatten aan te leggen. De grindmatten bestaan uit een raster waarin het siergrind vast komt te liggen. U ziet niets van deze matten. Deze matten verhogen de totaalprijs enigszins, maar zorgen er wel voor dat het siergrind er langer mooi uit ziet.

kasseien Keerbergen

Kasseien

Kasseien zijn vierkante, soms rechthoekige, stenen met een lichte gebolde bovenkant. Door de vorm van de bovenkant worden ze meestal niet gebruikt voor terrassen. Kasseien zijn echter zeer geschikt voor het leggen van opritten en het bestraten van tuinen. De vierkante vorm maakt de kasseien geschikt voor sierbestrating met legverbanden, ook ronde bestratingsvormen zijn mogelijk.

Gestort beton

Een andere mogelijkheid voor een parking is gestort beton. Voordeel van dit materiaal is dat het een zeer strak resultaat geeft en dat de groei van onkruid niet mogelijk is. Nadeel is dat het soms kan scheuren, bijvoorbeeld door vorstschade. U hoeft maar weinig onderhoud te plegen aan een betonoprit, maar het is wel nodig om het af en toe te reinigen. Groene aanslag en mosgroei maken het materiaal namelijk glad.

Asfalt

Voor het leggen van een oprit met asfalt wordt het asfalt verhit tot ongeveer 160 graden Celsius. Daarna wordt het op de ondergrond gegoten en egaal gemaakt met een asfaltwals. Voor de fundering van asfalt is een stevige ondergrond nodig met een laag steenslag van ongeveer 10 à 15 centimeter. De oprit wordt afgebakend met betonnen boordstenen.


sierbestrating Keerbergen

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Naast het bestraten van een terras of tuinpad, is het leggen van sierbestrating ook een mogelijkheid voor klinkerwerken in Keerbergen. Met dit bestratingstype bedoelen specialisten bestratingen die naast nuttig ook mooi aangelegd is. Denk aan bestratingen met verschillende kleuren, bijzondere legverbanden en steensoorten. Denk hierbij aan natuursteen, keramische stenen, blauwe steen of waaltjes. Waaltjes lijken op klinkers, maar zijn langer en dunner. Dit zijn een aantal voorbeelden van bestratingen:

 • Keramische tegels
 • Blauwe steen
 • Natuursteen
 • Betontegels
 • Waaltjes
 • Kasseien

Voorbeelden van bestratingsverbanden

Voor het aanleggen van een oprit, terras of tuin wordt vaak gebruik gemaakt van een legverband. U hebt de keuze uit verschillende verbanden. Bijvoorbeeld een vierkant blokverband of een visgraatverband. Voor opritten wordt meestal gekozen voor een visgraat-, keper- of een elleboogverband. Deze bestratingsverbanden zijn namelijk zeer stabiel en zijn bevorderlijk voor de draagkracht van een oprit.

Kies uit één van de volgende bestratingsverbanden:

 • Blokverband
 • Elleboogverband
 • Halfsteensverband
 • Visgraatverband
 • Keperverband
 • Molenwiekverband

Wilt u sierbestrating laten aanleggen voor een terras?

Schakel een stratenmaker uit Keerbergen in voor het beste resultaat!

Gratis offertes aanvragen

Grondwerken Keerbergen

Ook de grondwerken zijn een belangrijk onderdeel van klinkerwerken in Keerbergen. Met grondwerk doelen specialisten voornamelijk het gereedmaken van de ondergrond voor de klinkerwerken. Een vakman graaft grond af, hoogt het op met speciaal zand, legt een stevige fundering en zorgt voor de drainage.

Soms is het nodig om speciale drainagegoten of -buizen aan te leggen. Deze goten en buizen staan in verbinding met de riolering. Zo’n afwateringssysteem is meestal nodig in vochtige omgevingen. Een goede ondergrond is belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling en de levensduur. Het zorgt er namelijk voor dat uw klinkerbestrating er mooier uitziet.

3 tips: zelf uw klinkers reinigen

Wilt u genieten van uw terras op een zonnige dag? Dan wilt u natuurlijk niet dat er allemaal groene aanslag op de stenen zit. Reinigen is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw oprit- en tuinbestrating, maar ook voor de kwaliteit van de klinkers en terrastegels. Deze blijven namelijk langer mooi, wanneer u de bestrating regelmatig laat reinigen.

Gebruik één van de volgende reinigingsmethodes:
Voor het reinigen van klinkers zijn er verschillende methodes:

 • Schoonmaakazijn: meng gelijke hoeveelheden schoonmaakazijn (biologisch) en water en veeg dit in op de stenen. Het is niet nodig om de azijn er weer af te spoelen. Doe dit wel op een zonnige dag.
 • Biotex of soda: meng biotex of soda met water voor het reinigen. Schrob de tuinbestrating schoon met een veger of harde borstel.
 • Reiniging met hogedruk: spuit de gehele bestrating schoon met een hogedrukreiniger met water. Deze methode voor het reinigen van bestrating is niet geschikt voor betonbestrating, want het tast de bovenlaag aan. Veeg de tuinbestrating opnieuw in met zand.


stratenmaker prijs Keerbergen

Heeft u een vergunning nodig voor bestrating?

Voor bestrating heeft u soms een vergunning nodig. Noodzakelijke toegangen naar uw woning, denk aan een oprit, zijn meestal vrijgesteld. Hetzelfde geldt voor een mooi terras in uw achtertuin. Wilt u echter een nieuwe parkeerplaats realiseren in de voortuin? Dan hebt u een vergunningsplicht. Deze vraagt u eenvoudig aan via omgevingsloketvlaanderen.be. Op deze website vindt u bovendien ook meer informatie over vergunningsvrije klinkerwerken. Ook op de website op vlaanderen.be leest u hier meer over.

Waarop letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

U ontvangt meerdere aanbiedingen van stratenmakers uit de omgeving van Keerbergen wanneer u het offerteformulier invult. Wij hebben een aantal handige tips voor u waar u op moet letten bij het vergelijken van de gratis offertes. Let bijvoorbeeld op eventuele keurmerken en zoek referenties op van het bedrijf. Vergelijk daarnaast de prijzen en lees de voorwaarden door. Bekijk bijvoorbeeld hoe lang de klinkerlegger denkt bezig te zijn met het aanleggen van de bestrating en welke prijsconstructie er gebruikt wordt (uurtarief of prijs per m²).

Stratenmaker gezocht voor terras- of opritbestrating?

Vind eenvoudig de beste specialist uit Keerbergen voor het bestraten!

Gratis offertes aanvragen

Zelf doen of uitbesteden?

Bestraten ziet er misschien eenvoudig uit, maar is zwaar werk en vereist enige vakkennis en ervaring. Bestrating dat niet op de juiste manier geplaatst wordt, verzakt snel en heeft een kortere levensduur. Schakel daarom een vakman uit Keerbergen in voor het aanleggen van tuinbestrating. U geniet snel van uw vernieuwde tuin, terras of oprit en hoeft bovendien niet zelf het zware werk te doen. Een ander voordeel is dat u geen gereedschap hoeft te kopen of machines hoeft te huren, zoals een trilplaat.

Klinkerlegger uit Keerbergen inschakelen? Bespaar op de kosten!

Wilt u een nieuwe oprit laten leggen? Of bent u op zoek naar een klinkerlegger voor sierbestrating? Vul dan het offerteformulier in! U ontvangt meerdere gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio Keerbergen voor de klinkerwerken.

Vergelijk de aanbiedingen en bespaar op de kosten! Een klinkerlegger legt niet alleen moeiteloos nieuwe bestrating aan, maar zorgt ook voor een stevige ondergrond en goede afwatering. Zo blijven er geen waterplassen liggen na een fikse regenbui. Laat bijvoorbeeld opritbestrating met klinkers leggen of een mooi terras met terrastegels.

Gratis offertes aanvragen