klinkerwerken

Klinkerwerken Laakdal

Bent u van plan om klinkerwerken uit te voeren voor uw terras of oprit in Laakdal? Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden, van het leggen van sierbestrating met klinkers op uw tuinpad, tot het aanleggen van een terras met terrastegels. Lees snel verder om meer te weten te komen over klinkerwerken, de bestratingssoorten en de prijzen.

Ik wil de klinkerwerken graag uitbesteden, hoe werkt dat?

U kunt uw gegevens invullen op het offerteformulier. Verschillende klinkerleggers nemen dan contact met u op en sturen een offerte toe. Door de prijsopgaven te vergelijken op aanbod en prijs vindt u niet alleen een stratenmaker uit Laakdal voor uw klus, maar bespaart u ook nog eens op de prijs!

Onze service: de voordelen

Onze offerteservice biedt bovendien een aantal voordelen. Zo zit u nergens aan vast, want het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. De voordelen:

 • Vrijblijvend offertes aanvragen: u zit nergens aan vast!
 • U vindt altijd een klinkerlegger uit uw eigen regio.
 • Door te vergelijken, bespaart u tot wel 30% op de prijzen!

Gratis offertes vergelijken


Navigeer direct naar:


soorten klinkerwerken Laakdal

Soorten klinkerwerken

Klinkerwerken zijn er in verschillende varianten. Zo is het mogelijk om klinkerwerken uit te laten voeren voor uw oprit of parking, maar ook een tuinpad of terras vallen hieronder. Daarnaast zijn klinkers of terrastegels ook verkrijgbaar in meerdere vormen, varianten en kleuren. Op de pagina hieronder vindt u genoeg informatie over klinkerwerken.

Oprit leggen Laakdal

Een oprit leggen lijkt misschien eenvoudig, maar het is best een ingrijpende klinkerwerken klus. Daarom laat u dit het beste uitvoeren door een stratenmaker. Klinkers zijn een goede keuze als het op het aanleggen van een oprit aankomt. Waarom? Omdat klinkers lang mee gaan en ze relatief weinig onderhoud vergen. Belangrijk bij het plaatsen van een oprit is dat de voorgaande grondwerken juist uitgevoerd worden en er een stabiele onderlaag gecreëerd wordt. Bovendien zijn boordstenen ook nodig, zodat de klinkerwerken naderhand goed blijven liggen en het water goed afstroomt.

Voor het aanleggen van de oprit betaalt u tussen de €15,- en €35,- per m².

terras aanleggen Laakdal

Terras aanleggen Laakdal

Een terras is een grote aanwinst in uw tuin. Tegenwoordig is er praktisch geen achtertuin meer waarin geen terras aanwezig is. Heeft u maar een kleine tuin? Door te kiezen voor grote betonbestrating creëert u een ruimtelijk effect, waardoor de tuin optisch een stuk groter lijkt. Speel ook met diverse vormen van bestrating voor een speels effect. Schakelt u een klinkerwerken specialist uit Laakdal in voor het leggen van uw terras? Dan denkt hij met u mee bij het ontwerp en geeft hij u een persoonlijk advies wat betreft de klinkerwerken. Zo bent u verzekerd van een tuin met een terras die volledig naar uw smaak en praktisch ontworpen is.

De prijs voor het aanleggen van een terras? Rond de €15,- tot €65,- per m².

De aanleg van een tuinpad

Met een tuinpad creëert u de mogelijkheid om door uw tuin in Laakdal te lopen zonder dat u daarbij door het gras of door de modder moet. Een tuinpad is dus met name handig wanneer u achter in uw tuin nog een terras of schuur heeft staan waar u geregeld heen loopt. Een tuinpad kunt u zo simpel maken als u maar wilt: kies bijvoorbeeld voor grind voor een optimale afwatering of laat klinkers of terrastegels plaatsen.

Het aanleggen van een tuinpad kost rond de €15,- tot €65,- per m². Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.


klinkerlegger prijzen Laakdal

Wat kost een stratenmaker uit Laakdal?

Als u een stratenmaker uit Laakdal inschakelt voor de klinkerwerken in uw tuin, dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. Stratenmakers werken vaak met een uurtarief of een prijs per m². Een vaste prijs is lastig te benoemen, omdat een klinkerlegger een eigen tarief hanteert. Gemiddeld kunt u uitgaan van prijzen tussen de €30,- en €60,- per uur en €10,- tot €20,- per m². Zorg wel dat u rekening houdt met eventuele bijkomende prijzen, zoals reiskosten. De prijs van een stratenmaker wordt beïnvloed door de moeilijkheidsgraad van de klus en de grootte van het te bestraten oppervlak.

PRIJSTABEL: kosten stratenmaker

Product Prijs*
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Wat kosten de soorten bestrating?

U betaalt helaas niet alleen de arbeidskosten bij het aanleggen van klinkerwerken. Het materiaal is ook een kostenpost. Wat kost bestrating? Dit is vooral afhankelijk van het type materiaal dat u kiest voor het leggen van de oprit, het terras of de tuin. Als u een groot budget heeft, liggen alle opties open. Of u nu voor klinkers, kasseien of asfalt gaat. U ziet in onderstaande tabel wat de gemiddelde prijzen zijn.

PRIJSTABEL: soorten bestrating aanleggen prijs

Type materiaal Gemiddelde kosten per m²*
Klinkers €20,- tot €45,-
Grind en split Vanaf €10,-
Kasseien €35,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Asfalt €35,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Nieuwsgierig naar de prijzen van klinkerwerken in Laakdal?

Door vrijblijvend offertes aan te vragen komt u in contact met een klinkerlegger. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Wat kost sierbestrating?

Als het op sierbestrating aankomt, zijn er verschillende tegels te onderscheiden. Dit zijn betonnen terrastegels, gebakken terrastegels en natuursteen tegels. De prijs? Is afhankelijk van het materiaal. Terrastegels van beton zijn bijvoorbeeld een stuk vriendelijker geprijsd dan natuursteen.

De gemiddelde prijs per m² begint vanaf €15,-. Liever een authentieke uitstraling creëren op uw terras in Laakdal? Natuursteen, zoals blauwe steen, straalt luxe uit en is erg duurzaam. De startprijs is €30,- per m². Bekijk onderstaande tabel voor meer prijsinformatie.

PRIJSTABEL: sierbestrating leggen prijs

Tuintegels Prijs per m²* Kenmerken
Betonnen tegels €15,- tot €35,- Stevige tegels die na
enkele jaren verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels €25,- tot €45,- Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels €30,- tot €65,- Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame terrastegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

soorten klinkers Laakdal

Welke soorten klinkers zijn er?

Van getrommelde tot ongetrommelde klinkers en van gebakken tot betonbestrating: als u eenmaal de keuze voor klinkerwerken heeft gemaakt, kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan klinkers.

Maar wat is de beste keuze?

In principe zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij de keuze voor klinkers. Allereerst het doel van de klinkerwerken: voor een oprit of parking heeft u andere stenen nodig dan voor een pad door de tuin. Daarnaast is het belangrijk om uw budget in gedachten te houden, evenals uw persoonlijke voorkeur. Gebakken klinkerstenen hebben doorgaans een hogere prijs per m², maar de kwaliteit is daarentegen wel hoger.

kleiklinkers Laakdal

Kleiklinkers, een populaire keuze

Gebakken bestrating noemt men ook wel kleiklinkers. Bij de productie bakt men de klei op hoge temperatuur, waardoor een roodbruine of grijze kleur ontstaat. Het worden ook wel keramische tegels genoemd. Aan het bakproces worden geen kleurstoffen toegevoegd, waardoor het kleurenaanbod enigszins beperkt is. Door de productiemethode zijn kleiklinkers echter wel enorm kleurvast. Sterker nog: de kleuren worden na verloop van tijd alleen maar mooier. U kunt zowel getrommelde als ongetrommelde keramische tegels laten plaatsen.

De prijs per m² ligt in Laakdal ongeveer tussen de €25,- en €45,-.

betonklinkers Laakdal

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Betonklinkers zijn het goedkope alternatief voor kleiklinkers. Beton gaat tevens jarenlang mee, maar zal eerder verkleuren. Dat heeft te maken met het feit dat bij betonklinkers enkel de toplaag gekleurd is. Hierdoor is er echter wel een breed aanbod aan kleuren waar u uit kunt kiezen. Wilt u betonklinkers waarvan de kleur iets langer mooi blijft laten leggen? Kies dan voor betonklinkers die in z’n geheel gekleurd zijn. In dit geval voegt men al tijdens de productie kleurstoffen toe. De prijzen van deze gekleurde betonklinkers liggen echter wel iets hoger.

De gemiddelde prijs voor het leggen van betonklinkers ligt rond de €15,- en €35,- per m².

Getrommelde of ongetrommelde klinkers?

Bij de aanschaf van klinkers heeft u in Laakdal de keuze uit getrommelde en ongetrommelde stenen. Er is geen verschil in kwaliteit, enkel in uitstraling. Welke variant de beste keuze is, is dus volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Getrommelde klinkers worden na de productie getrommeld in een machine. Hierdoor slijten de scherpe randen van de klinkers, waardoor er een authentieke uitstraling ontstaat. De getrommelde klinkers passen daarmee erg mooi bij authentieke woningen. Daar staat tegenover dat ongetrommelde stenen een mooie, strakke rand hebben waardoor er een moderne uitstraling ontstaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de klinkers?

Van getrommelde en ongetrommelde klinkers, tot betonklinkers en kleiklinkers. Vraag een stratenmaker om advies!

Gratis offertes aanvragen

Klinkers leggen Laakdal

Uit alle vormen van bestrating heeft u ervoor gekozen om klinkers te laten leggen op uw oprit en terras. U schakelt een stratenmaker in voor de klinkerwerken. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Belangrijk is om een stevige ondergrond als basis te hebben, die stabiel is. Dit gebeurt door het uitgraven van een klinkerbed, waar de boordstenen in geplaatst worden. Boordstenen zorgen voor versteviging na het aanleggen van de klinkers. Vervolgens wordt er een laag stabilisé gelegd en een laag zand, allemaal voor de stevigheid. Uiteindelijk worden de kleiklinkers gelegd. Als laatst zorgt de klinkerlegger dat het geheel met zand opgevuld wordt.

Het belang van boordstenen

Boordstenen zijn lange, smalle stenen die klinkerwerken experts leggen bij praktisch alle vormen van bestrating. Met boordstenen zorgt u er namelijk voor dat uw klinkerwerken niet zullen verzakken. De boordstenen liggen om uw terras of tuinpad heen en doordat de opsluitbanden een stuk dieper in de ondergrond liggen, bieden zij een goede bescherming voor uw klinkerwerken. De prijzen van het aanleggen van boordstenen liggen ongeveer tussen de €2,- en €5,- per meter.

Video: klinkers leggen

In onderstaande video ziet u hoe een stratenmaker klinkerwerken uitvoert.

Het bestraten van uw parking: de mogelijkheden.

U gaat uw oprit laten bestraten. Maar welk materiaal kiest u hiervoor? Er zijn diverse mogelijkheden als u uw parking van bestrating wil voorzien. Alle varianten hebben bepaalde eigenschappen, die u wel of niet prefereert. Lees hieronder meer informatie over de opties.

Kleiklinkers of betonklinkers?

Laat u klinkers leggen? Dan heeft u keuze uit 2 varianten: kleiklinkers en betonklinkers. Beide materialen zijn stevig en hebben weinig onderhoud nodig. Als u niet veel budget heeft om uw oprit te laten bestraten, is het verstandiger om betonklinkers te nemen. Deze zijn een stuk goedkoper dan kleiklinkers. Speelt geld geen rol? Dan zijn kleiklinkers een betere optie, deze gaan namelijk langer mee en verkleuren ze niet.

Grind

Met een laag budget heeft u nog een optie, namelijk uw parking in Laakdal aanleggen met grind of dolomiet. Beide varianten zijn uitstekend te combineren met andere materialen, zoals terrastegels of klinkers. Belangrijk bij grind is wel dat er grindplaten onder komen te liggen. Deze voorkomen dat er sporen in komen te staan.

kasseien Laakdal

Kasseien

Kasseien zijn stenen die in de Romeinse tijd veelal gebruikt werden voor het aanleggen van straten. Het worden ook wel kinderkopjes genoemd. Kasseien zijn enorm duurzaam, want ze gaan meer dan een leven lang mee. Bovendien is het een ontzettend stevig materiaal: uitstekend dus voor de aanleg van oprit.

De gemiddelde prijs? Tussen de €35,- en €45,- per m2.

Gestort beton

Beton wordt vandaag de dag steeds populairder, niet alleen in het interieur van mensen, maar ook in en om de tuin. Niet zonder reden, want beton is naadloos. Dit betekent dat u nooit last heeft van onkruid dat tussen voegen of kieren doorkomt. Bovendien is het een uitstekend materiaal voor een schuine oprit en is het verkrijgbaar in diverse varianten.

Benieuwd naar de kosten van gestort beton? Reken op een prijs tussen de €35- en €50,- per m².

Asfalt

Asfalt is een vorm van bestrating wat een groot voordeel biedt, het is namelijk volledig onderhoudsvrij. Daarbij is afval in veel kleuren verkrijgbaar, niet alleen in zwart. Asfalt oogt strak en is goedkoop. Een prima oplossing dus als u uw schuine oprit in Laakdal wilt aanleggen. Het nadeel? In de zomer wordt asfalt wel erg warm.

Als u asfalt laat aanleggen, betaalt u gemiddeld tussen de €35,- en €150 per m².


sierbestrating Laakdal

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Als u uw terras laat aanleggen, is sierbestrating een mooie en goede oplossing. Bestrating is er in verschillende vormen en wordt voornamelijk gebruikt om uw tuin op te leuken en gezellig te maken. Welke variant u kiest, hangt af van uw eigen voorkeuren en het budget dat u eraan uit wilt geven. De varianten:

 • Hardsteen, zoals blauwe steen
 • Keramische bestrating, zoals keramische tegels
 • Natuursteen, zoals marmer
 • Waaltjes
 • Kasseien of kinderkopjes
 • Betonbestrating, zoals betonklinkers of betontegels
 • Klinkers, bijvoorbeeld betonklinkers of kleiklinkers

Voorbeelden van bestratingsverbanden

Bestratingsverbanden, wat zijn dat eigenlijk? Een bestratingsverband is een methode voor het leggen van klinkers of terrastegels, ook wel: bestrating. Bovendien zijn er naast de bestratingsverbanden ook nog patronen. Een patroon is de herhaling van een verband. Er zijn ontzettend veel bestratingsverbanden mogelijk. De meest gebruikte staan hieronder op een rijtje:

 • Halfsteensverband
 • Keperverband
 • Wildverband
 • Molenwiekverband
 • Elleboogverband
 • Visgraatverband
 • Blokverband
 • /ul>

Uw terras of tuinpad aanleggen met sierbestrating?

Vraag naar de mogelijkheden! Schakel een klinkerlegger uit Laakdal in door offertes aan te vragen.

Gratis offertes aanvragen

Grondwerken Laakdal

Een goed begin is het halve werk, daarom beginnen alle klinkerwerken met grondwerken. Onder grondwerken verstaan we alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat de bestrating uiteindelijk goed tot z’n recht komt. Een aantal belangrijke grondwerken zijn het uitgraven van het te bestraten oppervlak, het ophogen met zand en eventueel het verwijderen van de oude klinkerwerken.

Onderschat het grondwerk niet, dit is in de meeste gevallen een zware klus. Het uitgraven van uw parking neemt bijvoorbeeld veel tijd en energie in beslag. Wilt u zelf uw klinkerwerken leggen? Dan kunt u overwegen om alsnog een stratenmaker in te schakelen voor de grondwerken. Dit scheelt u heel veel tijd en zorgt ervoor dat de ondergrond voor uw klinkers goed in orde is.

3 tips: zelf uw klinkers reinigen

Wit u de klinkers op uw terras, oprit of tuin mooi schoonhouden? Dan is het aan te raden deze met enige regelmaat te reinigen. Waarom reinigen? Reinigen valt onder onderhoud en zorgt niet alleen dat de klinkers er mooi uit blijven zien, maar geeft ook een langere levensduur. De 3 tips voor het reinigen:

 • Probeer geen hogedrukspuit te gebruiken, deze beschadigt de klinkerwerken
 • Reinig de klinkers met een harde borstel en water.
 • Het is ook mogelijk om te kuisen met javel, zout en water.


stratenmaker prijs Laakdal

Heeft u een vergunning nodig voor bestrating?

Bij bepaalde bouwwerken in en om uw huis is het nodig om een vergunning te hebben, maar is dit bij klinkerwerken of de bestrating van uw oprit ook het geval? Vaak volstaat bij dergelijke werken een meldingsplicht. Echter kunt u dit voor de zekerheid best bij uw gemeente navragen, of u kijkt op de website van omgevingsloketvlaanderen.be. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een vrijstelling van een vergunning? Dan is het slim om naar op vlaanderen.be te gaan.

Waarop letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

Wanneer u een stratenmaker uit Laakdal gaat inschakelen voor uw klinkerwerken, moet u op een aantal zaken letten. Is de vakman betrouwbaar? Het antwoord op deze vraag is relatief simpel. U kijkt namelijk of de klinkerlegger is aangesloten bij een brancheorganisatie of voorzien is van een keurmerk.

Is dat het geval?

Dan heeft u te maken met een betrouwbare en vakkundige vakman. Bovendien heeft u vaak ook garantie op de klinkerwerken en bestrating. Als u offertes heeft ontvangen, is het ook verstandig om te kijken naar de tijdsindicatie van de klus en of er eventuele bijkomende prijzen zijn.

Een klinkerlegger uit Laakdal inhuren voor uw klinkerwerken?

Benieuwd naar de prijs? Vraag kosteloos offertes aan: vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

Zelf doen of uitbesteden?

Gaat u zelf aan de slag met de bestrating voor uw oprit, tuin of terras of laat u dit over aan een erkend stratenmaker uit Laakdal? Het is aan te raden om klinkerwerken uit te besteden. Klinkerwerken is namelijk een behoorlijk zware klus. Bovendien heeft u enige vakkennis nodig om het een goed eindresultaat te geven.

Een klinkerlegger beschikt over deze kennis en heeft genoeg ervaring opgedaan om de klus snel en vakkundig af te handelen. Daarnaast geven ze u advies over het bestraten en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Genoeg voordelen dus om de klinkerwerken uit te besteden!

Klinkerlegger uit Laakdal inschakelen? Bespaar op de kosten!

Een klinkerlegger uit Laakdal inschakelen voor uw klinkerwerken? Klinkerwerken is een breed begrip, er zijn namelijk niet alleen verschillende klinkers, maar ook de legverbanden en materialen spelen mee. Bovendien zijn de grondwerken en het plaatsen van boordstenen belangrijk bij bestrating.

Wilt u weten wat de prijzen zijn?

Onze offerteservice werkt eenvoudig. U vraagt offertes aan, via het offerteformulier. Vervolgens nemen meerdere stratenmakers uit Laakdal en omgeving contact met u op: u ontvangt dan een prijsopgaaf op maat. Door de offertes te vergelijken vindt u een stratenmaker voor uw klinkwerken én bespaart u tot wel 30% op de prijs!

Gratis offertes aanvragen