Zoekt u een expert in klinkerwerken in Mechelen? Wij zijn er voor alle bestrating!

De klinkerlegger heeft veel ervaring in het aanleggen van een oprit, terras of tuinpad en (sier)bestrating. Scherpe prijzen!

klinkerwerken in Mechelen

Klinkerwerken Mechelen

Bent u op zoek naar een klinkerwerken expert uit Mechelen? Zoek niet verder! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in heel Vlaanderen: ook in Mechelen! Bij ons bent u aan het juiste adres voor het aanleggen van uw nieuwe terras, oprit of tuinpad en ook alle grondwerken kunt u overlaten aan één van de stratenmakers. Wanneer u kiest voor één van de klinkerleggers uit ons netwerk heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten sierbestrating zoals kleiklinkers of natuurstenen

Bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan snel contact met ons op. Door het contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig een aantal offertes aan (max. 5) die u vervolgens zelf vergelijkt op prijs per m² en aanbod. Zo bespaart u tot wel 30% op de kosten voor uw nieuwe bestrating!

Voordelen van bestrating

Er zijn diverse redenen waarom het aanleggen van bestrating verstandig is. Allereerst is het leggen van klinkerwerken een uitstekende keuze voor een ieder die geen groene vingers heeft. Klinkerwerken vereisen namelijk nauwelijks onderhoud en toch ziet uw tuin in Mechelen er het hele jaar door strak uit! Daarnaast kunt u klinkerwerken eenvoudig combineren met beplanting, door bijvoorbeeld een tuinpad of terras aan te leggen. Als bijkomend voordeel verminderd u hiermee het aantal insecten in uw tuin, waardoor u ongestoord van uw rust kunt genieten. Natuurlijk is het tevens mogelijk om een stratenmaker in te schakelen voor het aanleggen van een parking of oprit!

Vrijblijvend offertes aanvragenTegels aanwezig? (*)

Zand aanwezig? (*)
Soorten klinkers

Heeft u besloten klinkerwerken aan te laten leggen? Dan heeft u uiteraard de keuze uit vele verschillende soorten stenen. Klinkers bieden vele voordelen. Vanwege het formaat van de klinkers is het eenvoudig gebruik te maken van diverse legverbanden. Dit zorgt voor een sterker oppervlak, waardoor deze klinkerwerken erg geschikt zijn voor de oprit of parking. Daar komt bij dat klinkers relatief voordelig zijn, en het aanleggen van klinkerwerken eenvoudig. Zo bespaart u op de materiaalkosten en de arbeidskosten, omdat de klinkerlegger minder tijd kwijt is. U heeft doorgaans de keuze uit twee verschillende soorten klinkers: kleiklinkers en betonklinkers, elk heeft hun eigen voor- en nadelen.

klinkers leggen in Mechelen

Kleiklinkers

Kleiklinkers hebben doorgaans een iets hogere prijs per m², maar hebben daarentegen ook een hogere kwaliteit. De naam is te danken aan de productiemethode. Men maakt namelijk gebruik van klei en bakt dit tot 1.200 graden. Het bakproces geeft de kleiklinkers z’n kleur, hier worden verder geen kleurpigmenten aan toegevoegd. Dit heeft als voordeel dat kleiklinkers volledig kleurvast blijven. De klinkers zijn vooral verkrijgbaar in rode en bruine kleuren, maar ook zwarte en grijze kleiklinkers komen geregeld voor.

Betonklinkers

Betonklinkers komen in dezelfde formaten als kleiklinkers, maar zijn een stuk voordeliger. Dit komt voornamelijk door de lagere productiekosten. De betonklinkers worden namelijk geproduceerd van cement, grind en zand en hebben hun kleur te danken aan kleurstoffen. Het kleurenaanbod is daarmee een stuk groter, maar de betonklinkers zijn tevens minder kleurvast. Dat houdt in dat de kleuren na verloop van tijd zullen vervagen. Heeft u een beperkt budget? Dan zijn betonklinkers zeker een goede keuze!

tuinpad aanleggen

Tuinpad aanleggen

Het aanleggen van een tuinpad is een eenvoudige manier om door uw tuin te kunnen lopen, zonder daarbij in de modder te staan. Voor het tuinpad heeft u vele verschillende opties. Wilt u graag zelf het tuinpad aanleggen maar heeft u geen ervaring met klinkerwerken? Kies dan voor een tuinpad van grind. Dit is relatief eenvoudig om zelf te leggen en blijft jarenlang mooi. Als u een klinkerlegger inschakelt, dan kan hij een simpel tuinpad eenvoudig transformeren tot een echte blikvanger in de tuin.

oprit aanleggen in Mechelen

Siergrind of klinkers voor uw oprit?

Bij het aanleggen van een oprit zult u rekening moeten houden met een aantal factoren. Zo moet het oppervlak geschikt zijn voor het gewicht van de auto. Klinkers blijken een goede keuze voor de oprit of parking, omdat deze een erg sterke ondergrond creëren: zeker indien de stratenmaker gebruik maakt van een elleboog of keperverband! Maar wanneer u een beperkt budget heeft, dan is het zeker mogelijk om te kiezen voor grind. Grind is namelijk goedkoop in aanschaf en eenvoudig te leggen.

sierbestrating

Sierbestrating

Onder sierbestrating vallen alle soorten bestrating die voor de sier gelegd worden. Als uw tuintegels een bijzondere kleur hebben of juist in een uniek legverband gelegd worden, dan kunt u dit zien als sierbestrating. Er is een hoop keuze als het op sierbestrating aankomt. Als u een stratenmaker uit ons netwerk in Mechelen inschakelt, dan heeft u een ruime keuze uit diverse tegelsoorten. Laat bijvoorbeeld natuurstenen plaatsen voor een natuurlijk karakter. Of kies voor betonbestrating voor een moderne uitstraling.

boordstenen laten plaatsen

Boordstenen plaatsen

Als klanten zelf hun bestrating laten leggen, dan vergeten zij vaak het belang van boordstenen. Boordstenen worden langs de bestrating heen gelegd, en liggen een stuk dieper in de grond. Dit zorgt ervoor dat uw bestrating netjes op z’n plek blijft liggen. Als u boordstenen plaatst, houdt er dan rekening mee dat deze lager blijven liggen dan uw bestrating zelf. Hierdoor kan het water van de bestrating af lopen, en voorkomt u grote waterplassen.

parking aanleggen Mechelen

Oprit aanleggen

Het leggen van uw oprit is een grote waardevermeerdering van uw woning in Mechelen. Bovendien is het erg fijn om uw auto naast uw huis te parkeren, zodat u altijd een parkeerplek beschikbaar heeft en nooit ver hoeft te lopen. Dat is met name fijn wanneer het regent of erg koud is! De minimale afmetingen voor een oprit bedragen ongeveer 5 bij 3 meter. Hierbij heeft u voldoende ruimte om langs beide zijden van de auto te lopen, maar u kunt natuurlijk een grotere parking laten leggen. Een grotere parking komt, zeker wanneer u meer dan één auto bezit, goed van pas! Voor de bestrating van de parking heeft u de keuze uit diverse klinkers en andere steensoorten. Betonklinkers zijn populair maar ook grind is een optie!

grondwerken Mechelen

Grondwerken

Voordat de klinkerwerken expert uit Mechelen aan de slag kan met het leggen van de klinkers, zal hij eerst de grondwerken moeten uitvoeren. Onder grondwerken verstaan we in principe alle voorbereidende werkzaamheden. U kunt uw bestrating bijvoorbeeld niet rechtstreeks op de grond aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het water niet goed wegloopt. Daarbij is de kans groot dat de tegels gaan barsten zodra de grond bevriest. Om dit te voorkomen zal de klinkerwerken specialist het gehele oppervlak eerst opgraven en daarna ophogen met straatzand. Dit trilt hij vervolgens goed aan, waardoor de kans op verzakkingen een stuk kleiner is. Als u geld wilt besparen dan is het mogelijk om de grondwerken zelf uit te voeren. Zo bespaart u op de arbeidskosten.

terras aanleggen

Terras laten aanleggen

Wilt u ’s zomers optimaal kunnen genieten van uw tuin? Dan raden wij u zeker aan om een terras aan te laten leggen. Een terras biedt vele mogelijkheden: plaats hier bijvoorbeeld een grote eettafel, zodat u in de buitenlucht kunt dineren. Of kies ervoor om een luxe loungeset te plaatsen, zodat u heerlijk kunt relaxen op een mooie zomerdag. Voor het leggen van het terras heeft u de keuze uit vele verschillende soorten sierbestrating. Een klinkerwerken expert uit Mechelen kan u hierover persoonlijk adviseren, zodat uw terras de uitstraling krijgt die u wenst. Heeft u een grote tuin? Dan kunt u tevens overwegen om meerdere terrassen aan te laten leggen. Zo creëert u meer diepte en heeft u extra zitplekken.

Erkende stratenmakers voor al uw klinkerwerken in Mechelen!

Bespaar eenvoudig tot 30% op de kosten door offertes van diverse vakmannen te vergelijken.

Offertes aanvragen

Zelf terras aanleggen

Het aanleggen van een terras is niet perse heel ingewikkeld, maar vereist wel enige kennis en handigheid. Ziet u het leggen van klinkers als een uitdaging? Dan kunt u zeker proberen zelf uw terras of tuinpad aan te leggen.

  • Stap 1. Zet uw terras uit met piketpaaltjes en begin met het afgraven van uw toekomstige bestrating. Dit doet u tot een diepte van ongeveer 15 centimeter.
  • Stap 2. Span een touw tussen de piketpaaltjes waarmee u het afschot aangeeft. Houd ongeveer 2 centimeter per meter aan, en laat het aflopen richting uw tuin. Niet uw huis.
  • Stap 3. Vul het oppervlak met ophoogzand en breng eventueel een laag cementpoeder aan. Stamp dit alles goed aan en vlak het af met een lat.
  • Stap 4. Begin met het plaatsen van de stenen. Gebruik een rubberen hamer om de stenen vast te slaan in het zand, en leg ze ter hoogte van het touw aan de piketpaaltjes. Zo weet u zeker dat uw terras onder het juiste afschot komt te liggen. Om te voorkomen dat de steen gaat wiebelen haalt u een kuiltje zand onder het midden van de steen vandaan.
  • Stap 5. Plaats tot slot de boordstenen. Zorg ervoor dat de boordstenen lager liggen dan de bestrating.
  • Stap 6. Het voegen doet u met behulp van voegzand. Strooi dit over de klinkerwerken heen en veeg het in de voegen. Herhaal deze stap een aantal keer totdat alle voegen gevuld zijn.

Klinkers reinigen

Sierbestrating vereist relatief weinig onderhoud. Maar als u de sierbestrating graag mooi wilt houden, is het toch verstandig om dit jaarlijks goed te reinigen. Door de invloed van regen ontstaat er namelijk een groene aanslag op de klinkerwerken. Klanten uit Mechelen denken vaak dat zij dit met een hogedrukreiniger moeten reinigen, maar dit is zeker niet altijd de beste keuze. Het reinigen met en hogedrukspuit kan het oppervlak beschadigen, waardoor het poreus wordt. Het is verstandiger om bij het reinigen gebruik te maken van een standaard mosverwijderaar.

Ongetrommelde of getrommelde klinkers?

Wanneer u tegels aanschaft heeft u de keuze uit een getrommelde en ongetrommelde variant. Het getrommelde model is erg geschikt voor een authentieke uitstraling, omdat alle scherpe randen hiervan afgesleten worden. Getrommelde stenen krijgen hun rustieke uiterlijk dankzij een grote machine, waarin alle stenen door elkaar getrommeld worden. Ongetrommelde klinkerstenen hebben nog wel de strakke, rechte rand. Dit zorgt juist voor een moderne, strakke look. Er is op het gebied van kwaliteit eigenlijk geen verschil tussen de twee soorten. Uw keuze is dan ook voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Stratenmaker prijzen

Wanneer u een klinkerwerken specialist uit Mechelen inschakelt, dan rekent hij een uurtarief of een prijs per m2. Laat u de klinkers in een eenvoudig bestratingverband aanleggen, dan ligt de prijs per m² rond de €10,- tot €20,-. Dit is exclusief de bestrating. Als u kiest voor het aanleggen van een ingewikkelder bestratingverband, zal de klinkerwerken expert waarschijnlijk kiezen voor een uurtarief. Deze ligt in Mechelen gemiddeld tussen de €30,- tot €60,-. Gelukkig kunt u de totale prijs per m2 eenvoudig beïnvloeden met de keuze voor de stenen.

bestrating reinigen

Prijstabel, gemiddelde prijzen voor de tegels

Soort steen Prijs per m² Oppervlakte klus: Prijs van de bestrating*
Grind €12,- 30m² tot 100m² €360,- tot €1.200,-
Koppelstones €20,- 10m² tot 60m² €200,- tot €1.200,-
Betontegels €25,- 20m² tot 50m² €500,- tot €1.250,-
Klinkers €35,- 20m² tot 80m² €700,- tot €2.800,-
Waaltjes €37,- 4m² tot 30m² €148,- tot €1.110,-
Natuursteen €45,- 20m² tot 50m² €900,- tot €2.250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor de bestrating, exclusief arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

klinkers leggen Mechelen

Wat zeggen onze klanten?

stratenmakerNadat onze verhuizing stond de tuin op een laag pitje. Afgelopen maand besloten we om een terras aan te laten leggen en hebben wij offertes aangevraagd. We waren aangenaam verrast over de prijzen en kozen uiteindelijk een klinkerwerken expert uit Mechelen.
P. Wouters, Brussel
tuin bestraten MechelenWij wilden onze auto niet langer aan de openbare weg parkeren, dus we waren benieuwd naar de kosten van een eigen parking. Na het aanvragen van de offertes bleek dit enorm mee te vallen en hebben wij een parking met siergrind laten aanleggen. De klus was snel geklaard, de stratenmakers uit Mechelen waren vriendelijk en we maken er nu met veel plezier gebruik van.
H. van Dijk, De Pinte
bestrating MechelenOnze voortuin was niet proper. Na het verzamelen van de offertes kozen we een vakman die alle planten heeft verwijderd, en die de voortuin daarna strak betegeld heeft met betonbestrating. Wij zijn erg tevreden over het resultaat!
A. Peeters, Genk

Besparen door te vergelijken

Wilt u graag klinkerwerken laten aanleggen, en bent u nieuwsgierig naar de prijzen? Of heeft u een vraag over de grondwerken die een vakman uit Mechelen voor u kan uitvoeren? Bent u benieuwd naar de prijzen van klinkers, getrommelde koppelstones of kasseien? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij werken samen met vakmannen uit heel Vlaanderen, ook uit Mechelen. Door het contactformulier in te vullen vraagt u eenvoudig offertes (max. 5) aan die u vervolgens vergelijkt. Zo kiest u altijd voor de vakman die u de beste prijzen biedt. Onze ervaring leert dat klanten dankzij onze werkwijze tot wel 30% op hun klinkerwerken besparen!