Zoekt u een expert in klinkerwerken in Tienen? Wij zijn er voor alle bestrating!

De klinkerlegger heeft veel ervaring in het aanleggen van een oprit, terras of tuinpad en (sier)bestrating. Scherpe prijzen!

klinkerwerken Tienen

Klinkerwerken Tienen

Voor alle klinkerwerken en grondwerken in Tienen staat een stratenmaker uit ons netwerk voor u klaar. Of u nu de complete tuin wilt bestraten of enkel een tuinpad wil laten aanleggen. Ook het leggen van sierbestrating wordt in no-time gedaan. Daarbij voorzien zij u met alle plezier van een persoonlijk advies betreffende materialen als beton- en kleiklinkers, siergrind en kasseien. Bent u benieuwd wat u gaat betalen voor uw bestrating in Tienen? Vraag dan via ons contactformulier een aantal offertes aan. Door deze met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod weet u zeker dat u nooit teveel zal betalen!

Voordelen van bestrating

Klinkerwerken experts uit ons netwerk in Tienen worden vaak gevraagd wat de meerwaarde van bestrating is. Dit is echter geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Houdt u van een grote, groene tuin met veel planten en bloemen? Dan is het plaatsen van klinkerwerken waarschijnlijk overbodig. Wanneer u echter behoefte heeft aan een strakke, onderhoudsvrije tuin dan zijn klinkerwerken juist erg aantrekkelijk. Zeker als u een oprit wilt laten leggen zijn klinkerwerken van belang. De klinkers voorkomen verzakkingen, zodat uw oprit langer mooi blijft dan wanneer u zand of siergrind zou aanleggen.

Vrijblijvend offertes aanvragenTegels aanwezig? (*)

Zand aanwezig? (*)
De verschillende soorten klinkers

Wilt u graag bestrating in uw tuin in Tienen? Of het nou een tuinpad of terras betreft: u heeft de keuze uit verscheidene soorten klinkers. De twee meest bekende soorten zijn kleiklinkers en betonklinkers. U heeft de keuze uit verschillende kleuren en formaten, waarmee u eenvoudig sierbestrating met bijzondere legverbanden aanlegt. Daarnaast kunt u kiezen uit getrommelde of ongetrommelde klinkers. Bij de getrommelde stenen krijgen de randen een verouderde uitstraling. Dit geeft een authentieke uitstraling aan uw tuin. Is modern en strak meer uw smaak? Deze uitstraling creëert u met behulp van ongetrommelde klinkers.

klinkers leggen Tienen

Kleiklinkers, een populaire keus

Zoals de naam al doet vermoeden, worden kleiklinkers gemaakt van klei. Dit wordt in een mal gedrukt en vervolgens gebakken, vandaar dat ze ook wel ‘gebakken klinkers’ worden genoemd. Er wordt doorgaans geen kleurstof gebruikt bij de productie. De kleur van de stenen is dus afhankelijk van de klei en de baktijd. Kleiklinkers zijn erg sterk en duurzaam. Hierdoor is het een geschikte keuze voor terrassen en doen ze het ook goed als oprit.

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Heeft u een klein budget en wilt u toch bestrating leggen? Dan zijn betonklinkers de beste keuze. Betonklinkers met een gekleurde toplaag zijn het voordeligst. Als u liever een kleurvaste variant heeft, dan is er ook een variant verkrijgbaar die in het geheel gekleurd is met kleurstoffen. Het grootste voordeel van betonklinkers is dan ook het ruime aanbod aan kleuren. Ook deze kunt u toepassen bij de parking, maar u moet er wel rekening mee houden dat deze klinkers minder lang meegaan.

tuinpad aanleggen grind

Laat een tuinpad aanleggen door uw tuin

Het leggen van een tuinpad is eenvoudig zelf te realiseren. Bepaal eerst waar het tuinpad komt te liggen, en zet dit af met piketpaaltjes. U kan de klinkers niet zomaar op de grond leggen, daarom moet u het tuinpad eerst tot 10 centimeter uitgraven. Dit vult u vervolgens met stabilisé waarna u de bestrating kan leggen. Natuurlijk kan u dit en uw andere klinkerwerken overlaten aan een expert uit Tienen, vul ons contactformulier in en ontvang vrijblijvende offertes op maat.

oprit aanleggen Tienen

Siergrind of klinkers voor uw oprit?

Omdat u dagelijks één of meerdere auto’s op de oprit parkeert, is niet elke soort bestrating zomaar geschikt. Klei- of betonklinkers zijn sterk genoeg om te gebruiken bij een parking, maar als u een kleiner budget heeft dan is siergrind ook een optie. Wilt u hem zelf met siergrind aanleggen? Graaf de oprit dan tot 5 centimeter uit, plaats een worteldoen en verdeel vervolgens het siergrind. Houd daarbij een dikte van 15 centimeter aan voor een optimale bedekking.

sierbestrating Tienen

Uw tuin verfraaien met sierbestrating

De term sierbestrating is niets meer en niets minder dan bestrating die is aangelegd zonder dat het noodzakelijk was. Noodzakelijke bestrating is bijvoorbeeld wegbestrating of het leggen van een stoep. Bij sierbestrating denkt u eerder aan uw tuinpad of terras dat wordt aangelegd, maar ook wegbestrating dat in een bijzondere kleur is gelegd valt hieronder. Daarbij vallen de verschillende soorten legverbanden ook onder de term sierbestrating. In plaats van rechttoe rechtaan worden de klinkers in elleboog- of visgraat verband gelegd.

klinkers reinigen Tienen

Het belang van boordstenen

Of u in Tienen nu een oprit of tuinpad laat aanleggen: in alle gevallen dient u bij de bestrating gebruik te maken van boordstenen. Dit is een lange, smalle steen waarmee u de klinkers insluit. Zo voorkomt u dat de klinkers na verloop van tijd wegzakken. Over het algemeen plaatst u de boordstenen voordat u de terrastegels plaatst, maar als u geen mogelijkheid heeft om de tegels te snijden dan is het verstandig om eerst de klinkers aan te leggen en daarna pas de boordstenen te plaatsen.

parking aanleggen Tienen

Oprit aanleggen

Het realiseren van een parking kan in Tienen op verschillende manieren gedaan worden. Een klinkerwerken expert uit Tienen staat u daarom graag bij met het realiseren van de bestrating, tegen de scherpste prijzen. Gaat u liever zelf aan de slag? Onderschat deze grote klus dan niet! Bij een oprit gaat het in de meeste gevallen om een groot oppervlak van minimaal 20 vierkante meter. Zoals u zich kunt voorstellen kost het uitgraven van dit oppervlak erg veel tijd en energie, zeker als u dit met de hand moet doen. Een klinkerwerken expert uit Tienen beschikt over de juiste gereedschappen, waarmee dergelijke werkzaamheden al binnen één werkdag worden afgerond. Daarnaast zorgt de klinkerwerken specialist dat uw parking volledig bestand is tegen het grote gewicht van uw auto’s. Lees meer over het aanleggen van een parking.

grondwerken Tienen

Grondwerken

Behalve de standaard klinkerwerken, voeren de stratenmakers uit ons netwerk in Tienen ook met plezier uw grondwerken uit. Onder deze grondwerken verstaan wij de voorbereidende werkzaamheden aan de ondergrond. Dit is in de meeste gevallen een zware klus, maar het loont om hier uw tijd voor te nemen. Een goed begin is immers het halve werk, en een goede ondergrond zorgt ervoor dat uw klinkerwerken jarenlang mooi blijven liggen. Wilt u zelf graag uw bestrating aanleggen maar beschikt u niet over de juiste gereedschappen voor de grondwerken? Dan is het natuurlijk mogelijk om een stratenmaker uit Tienen in te schakelen. Hij zal uw ondergrond uitgraven en ophogen. Eventueel kunt u ervoor kiezen om een afwateringsysteem te laten plaatsen, evenals sleuven voor de verlichting langs uw tuinpad.

terras laten aanleggen Tienen

Terras laten aanleggen

Tegenwoordig is een terras in uw voor- of achtertuin praktisch onmisbaar. Dit is de ideale plek om bij mooi weer van uw tuin te kunnen genieten. Terrassen kunnen gemaakt worden van een breed assortiment aan tuintegels en –stenen. Wees ook niet bang om meerdere stenen met elkaar te combineren, dit geeft een speels en vaak ruimtelijk effect. Veel klanten uit Tienen zijn bijvoorbeeld gecharmeerd van de combinatie van betonklinkers en siergrind. Wilt u liever een unieke uitstraling? Kies dan voor echte natuurstenen en laat deze in een wildverband plaatsen. Dit geeft een natuurlijke uitstraling dat erg goed gecombineerd kan worden met beplanting in de tuin. Een klinkerwerken uit Tienen staat met plezier voor u klaar met het leggen van uw terrastegels.

Geïnteresseerd in het leggen van een oprit of terras?

De klinkerwerken experts uit Tienen staan met plezier voor u klaar. Vergelijk offertes en bespaar!

Offertes aanvragen

In 4 stappen zelf een terras aanleggen

Het aanleggen van een terras in Tienen is een mooie uitdaging voor iemand met weinig ervaring in het leggen van klinkerwerken. Gaat u zelf aan de slag? Zorg dan dat u de volgende benodigdheden in huis hebt: een graafmachine of schep (afhankelijk van het formaat van het terras), voldoende beton- of kleiklinkers (houd een snijdverlies van 5 tot 10% aan), ophoogzand of stabilisé, een rubberen hamer en goede werkkleding.

zelf terras aanleggen
  • Stap 1. Graaf het terras tot 10 centimeter uit en vul dit op met zand of stabilisé.
  • Stap 2. Begin met het leggen van de boordstenen. Plaats deze langs de randen van het terras en houd een afschot aan van ongeveer 1 centimeter per meter.
  • Stap 3. Begin nu met het plaatsen van de terrastegels. Plaats ze voorzichtig in het zand en sla ze met een rubberen hamer in het zand. De tegels komen een paar millimeter boven de boordstenen te liggen zodat de afwatering goed werkt.

Tips voor het reinigen van uw klinkers

Om de kwaliteit van uw klinkers te behouden, zal u deze van tijd tot tijd moeten reinigen. Er bestaan verschillende manieren om de tegels goed te reinigen, maar het gebruik van een hogedrukspuit is daar niet één van. Het beste gebruikt u een harde borstel om vuil en viezigheden weg te vegen. Er zijn speciale borstels op de markt tegen onkruid en in het geval van mos of algen kan u de tegels goed reinigen met azijn en kokend water.

Ongetrommelde of getrommelde klinkers?

Vraagt u zich af of u het beste getrommelde of ongetrommelde stenen kan gebruiken voor uw klinkerwerken? Maakt u zich geen zorgen, de kwaliteit van de verschillende soorten verschilt nauwelijks. Welke variant de beste keus is, is eigenlijk enkel afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Getrommelde stenen krijgen na de productie een verweerde uitstraling, doordat de strakke randen als het ware worden gesleten. Een klinkerlegger uit ons netwerk in Tienen voorziet u indien gewenst van een persoonlijk advies met betrekking tot uw klinkerwerken.

Wat is het tarief voor een stratenmaker?

Als u klinkerwerken in Tienen laat aanleggen dan bent u natuurlijk in eerste instantie de kosten kwijt voor het materiaal. De prijs per m2 ligt in het geval van betonklinkers het laagst, namelijk tussen de €15,- en €25,-. Voor kleiklinkers ligt de prijs per m2 hoger, namelijk tussen de €20,- en €45,-. Maar behalve de kosten van het materiaal, zal u ook de arbeidskosten van de klinkerwerken expert moeten betalen. De prijzen verschillen per klinkerlegger, maar over het algemeen rekenen zij tussen de €10,- en €20,- per m2. Wilt u sierbestrating laten aanleggen? Omdat de klinkerwerken expert in dat geval vaak langer bezig is, rekenen zij een uurloon. Hiervoor betaalt u gemiddeld tussen de €30,- en €60,- per uur.

klinkerlegger Tienen

Prijstabel, gemiddelde prijzen voor de tegels

Soort steen Prijs per m² Oppervlakte klus: Prijs van de bestrating*
Grind €12,- 30m² tot 100m² €360,- tot €1.200,-
Koppelstones €20,- 10m² tot 60m² €200,- tot €1.200,-
Betontegels €25,- 20m² tot 50m² €500,- tot €1.250,-
Klinkers €35,- 20m² tot 80m² €700,- tot €2.800,-
Waaltjes €37,- 4m² tot 30m² €148,- tot €1.110,-
Natuursteen €45,- 20m² tot 50m² €900,- tot €2.250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor de bestrating, exclusief arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

klinkers leggen Tienen

Wat zeggen onze klanten?

Stratenmaker tarief TienenWij waren het onderhoud van onze tuin helemaal zat. We wilden overal bestrating aanleggen, maar wisten niet goed welk materiaal geschikt was. We kregen een aantal offertes toegestuurd en zijn in zee gegaan met een specialist uit Tienen die ons de beste prijs kon bieden. Wij zijn beide ruim tevreden over onze nieuwe klinkerwerken!
R. de Friesch, Brussel
tuin bestraten TienenWij wilden onze auto niet langer aan de openbare weg parkeren, dus we waren benieuwd naar de kosten van een eigen parking. Na het aanvragen van de offertes bleek dit enorm mee te vallen en hebben wij een parking met siergrind laten aanleggen. De klus was snel geklaard, de stratenmakers uit Tienen waren vriendelijk en we maken er nu met veel plezier gebruik van.
A. van Dijk, De Pinte
Bestrating TienenWe wilden graag een terras voor het huis zodat we van de zon kunnen genieten in de zomer. Door het vergelijken van de offertes vonden we al snel een bedrijf die deze klus voor ons kon uitvoeren. Erg mooi geworden voor een scherpe prijs. Blij mee!
W. Dorenbos, Genk

Besparen door te vergelijken

Zoals u hierboven kunt lezen verschillen de kosten voor het leggen van diverse klinkerwerken in Tienen ontzettend. Dat komt omdat een stratenmaker zelf mag bepalen welke prijs hij per uur of per m2 wil vragen. Wij snappen dat u niets teveel wilt betalen en daarom garanderen wij u de scherpste prijzen. Is het hoog tijd op een oprit aan te leggen? Of wilt u sierbestrating in de tuin? Voor al uw grondwerken en klinkerwerken bent u bij ons aan het juiste adres! Bent u benieuwd welke prijs u gaat betalen? Vraag dan via ons contactformulier meerdere vrijblijvende offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totale kosten!