klinkerwerken

Klinkerwerken Tremelo

Klinkerwerken in Tremelo laten uitvoeren? Op deze pagina leest u alles over grond- en klinkerwerken. Bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe oprit, het aanleggen van een terras en het bestraten van een tuin. We geven u daarnaast meer informatie over de gemiddelde kosten. Wist u dat een stratenmaker een prijs per uur of per vierkante meter rekent? Welke prijsconstructie voor u geschikt is, leest u op deze pagina!

Schakel een stratenmaker uit de omgeving in voor het aanleggen van nieuwe bestrating. U hoeft zelf niet het zware werk te doen en weet zeker dat alles perfect wordt aangelegd. Zo heeft u later geen problemen met de afwatering of verzakkingen.

Onze service: de voordelen

Maak gebruik van de offerteservice en profiteer van de volgende voordelen:

 • U hoeft niet allemaal bedrijven te contacteren voor een prijsopgaaf.
 • Het kiezen van de beste stratenmaker uit Tremelo is heel eenvoudig.
 • U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs voor de klinkerwerken.

Gratis offertes vergelijken


Navigeer direct naar:


soorten klinkerwerken Tremelo

Soorten klinkerwerken

Er zijn verschillende klinkerwerken die een specialist graag voor u uitvoert. Wilt u bijvoorbeeld een parking laten aanleggen? Of misschien een onderhoudsvrije tuin met tuinbestrating? Een klinkerlegger uit de regio Tremelo legt moeiteloos nieuwe tuinbestrating voor u. Bij het aanleggen van klinkerbestrating plaatsen de vakmannen niet alleen stenen, maar voeren ze ook grondwerkzaamheden uit. Denk aan het afgraven van de grond voor een goede fundering en drainage voor afwatering.

Oprit leggen Tremelo

Voor het leggen van een oprit is een goede ondergrond zeer belangrijk. De oprit moet namelijk voldoende daadkracht hebben. Een slechte ondergrond veroorzaakt onder andere verzakkingen en beïnvloedt de levensduur van de opritbestrating. De ondergrond is ongeveer 20 centimeter. De stratenmakers leggen de stenen met een lichte helling, een afschot genaamd. Met een afschot stroomt water goed weg. Voor het aanleggen van een oprit gebruikt de klinkerlegger stevige stenen, zoals klinkers en kasseien. Kies bijvoorbeeld voor het leggen van de klinkers in een mooi legverband, zoals een elleboogverband.

Per m² kost het leggen van een oprit ongeveer €10,- tot €20,-, dit is inclusief de bestrating. Meer weten over de prijzen? Vraag kosteloos offertes aan!

terras aanleggen Tremelo

Terras aanleggen Tremelo

Het leggen van bestrating in uw tuin heeft een aantal belangrijke voordelen: zo heeft u dankzij de klinkerwerken bijvoorbeeld altijd een plek op te kunnen zitten, ook nadat het geregend heeft. De meeste mensen kiezen dan ook voor het leggen van een terras met mooie terrastegels, waar zij met mooi weer een boek kunnen zitten lezen, eten of zelfs werken!

Voor de aanleg van klinkerwerken heeft u volop de keuze uit diverse stenen, terrastegels en legverbanden, waarmee u de kllinkerbestrating een unieke uitstraling geeft. Wilt u het natuurlijke karakter van uw tuin onderstrepen? Laat dan natuurstenen in een wildverband leggen. Als u juist een kleine achtertuin heeft en u deze optisch groter wilt doen lijken, dan raden wij u aan te kiezen voor grote, vierkante betontegels.

Een terras van 15 vierkante meter met kasseien kost rond de €525,- tot de €675,-.

De aanleg van een tuinpad

Door de meeste tuinen in Tremelo lopen geen tuinpaden. Een tuinpad is echter voor velen een goede manier om de aanblik van de tuin te verbeteren, zonder hiervoor een grote tuinrenovatie te moeten uitvoeren. Het aanleggen van een pad is relatief gemakkelijk, omdat u hiervoor grind, terrastegels en sierbestrating kunt gebruiken. Naast klinkers bestaan er vele andere vormen van klinkerbestrating, zoals siergrind, houtsnippers en zand. Een speciaal legverband geeft een unieke aanblik aan uw tuinpad, en zal de prijswaarde van het pand doen stijgen.

Voor een tuinpad rekent een stratenmaker vaak een uurtarief van €30,- tot €60,-.


klinkerlegger prijzen Tremelo

Wat kost een stratenmaker uit Tremelo?

Gemiddeld kost een specialist uit de omgeving van Tremelo €30,- tot €60,- per uur. Dit uurtarief is onder andere afhankelijk van de ervaring van de vakman en de klinkerwerken. Klinkerwerken met een ingewikkeld legverband zijn duurder dan een simpele opritbestrating.

In plaats van een uurtarief kan er ook gerekend worden met een prijs per vierkante meter. De prijzen liggen tussen de €10,- tot €20,- per m². Voordeel van het afspreken van een prijs per m², is dat u van tevoren precies weet wat het gaat kosten. Deze prijsconstructie is zeer geschikt bij ingewikkelde bestratingsvormen en grote klinkerwerken. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

PRIJSTABEL: kosten stratenmaker

Product Prijs*
Kosten stratenmaker per uur €30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m2 €10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 tot €0,40

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Wat kosten de soorten bestrating?

Naast de arbeidskosten moet u ook rekening houden met de prijzen voor bestrating. Klinkers heeft u al vanaf €20,- tot €45,- per m². Betonklinkers zijn het goedkoopste door het productieproces. Getrommelde gebakken klinkers zijn duurder, want het duurt langer om deze te maken. Kasseien zijn ook zeer populair in Tremelo. Kasseien kosten gemiddeld tussen de €35,- tot €45,- per vierkante meter. Het goedkoopste is om te kiezen voor siergrind en split. Deze materialen zijn niet geschikt voor terrassen, maar wel voor tuinen en terrassen. Siergrind heeft u al vanaf €10,- per m². In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: soorten bestrating aanleggen prijs

Type materiaal Gemiddelde kosten per m²*
Klinkers €20,- tot €45,-
Grind en split Vanaf €10,-
Kasseien €35,- tot €45,-
Gestort beton €35,- tot €50,-
Asfalt €35,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Bespaar tot wel 40% op de kosten voor klinkerwerken!

Vul het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Wat kost sierbestrating?

Sierbestrating wordt vaak gebruikt voor tuinen en terrassen in Tremelo. Blauwe steen is één van de populairste steensoorten en verkrijgbaar in allerlei kleurtinten en formaten. De kosten liggen tussen de €30,- tot €65,- per m². Betonnen terrastegels zijn goedkoper, namelijk €15,- tot €35,-. Betontegels gaan minder lang mee dan terrastegels van natuursteen, maar wel verkrijgbaar in allerlei kleuren en afmetingen. Gebakken klinkers en terrastegels hebben een authentieke uitstraling en passen bij elke woning. Ze kosten gemiddeld €25,- tot €45,- per m².

PRIJSTABEL: sierbestrating leggen prijs

Tuintegels Prijs per m²* Kenmerken
Betonnen tegels €15,- tot €35,- Stevige tegels die na
enkele jaren verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels €25,- tot €45,- Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels €30,- tot €65,- Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame terrastegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

soorten klinkers Tremelo

Welke soorten klinkers zijn er?

Bij elke klinkerwerken expert uit Tremelo hebt u de keuze uit verschillende klinkersoorten. De eerste vorm is de kleiklinker. Kleiklinkers worden gebakken in hoge ovens, en krijgen daarmee een lange levensduur. Er bestaan zowel nieuw gebakken – als getrommelde kleiklinkers. De laatste variant geeft een authentieke uitstraling, maar is wel duurder in de aanschaf.

Hiernaast bestaan er tevens betonklinkers. Deze bieden een stevigere basis en zijn tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar. Bij de meeste klinkwerken specialisten vindt betonklinkers en kleiklinkers in diverse kleuren en afmetingen. Het is afhankelijk van uw wensen welke soort de beste oplossing vormt voor uw terras.

kleiklinkers Tremelo

Kleiklinkers, een populaire keuze

Bij het leggen van klinkerwerken heeft u de keuze uit verschillende steensoorten zoals kasseien of waaltjes. Maar wist u dat u de keuze heeft uit verschillende klinkerstenen? Kleiklinkers worden gemaakt van klei dat wordt gebakken. Er worden geen kleurstoffen aan toegevoegd, dus u bent beperkt in het kleurenaanbod. Daarentegen blijven ze wel kleurvast! De kleiklinkers komen voornamelijk voor in de kleuren bruin en rood, hoewel grijze en zwarte stenen tegenwoordig ook voorkomen. De prijs per m² voor kleiklinkers ligt iets hoger dan bij betonklinkers, maar ze blijven daarentegen wel langer mooi.

betonklinkers Tremelo

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Een voordeligere optie is het leggen van betonklinkers. Ook deze komen in twee klinkersoorten. De goedkoopste bestaat uit een standaard klinker met een gekleurde toplaag. De kwaliteit is iets minder, maar de aanschafprijs is daarentegen wel lager.

Een andere mogelijkheid is de aanleg van betonklinkers die bij de productie al gemengd zijn met kleurstoffen. Dit type is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en zijn, net als de kleiklinkers, volledig kleurvast. Zowel betonklinkers als kleiklinkers komen in verschillende formaten, zodat ze geschikt zijn voor sierbestrating.

Getrommelde of ongetrommelde klinkers?

Over het algemeen worden beton- en gebakken klinkers op twee manieren geproduceerd, hierdoor ontstaat er een getrommelde en een ongetrommelde klinker. Er zit weinig verschil tussen deze twee, alleen het uiterlijk is anders. Dit bepaalt natuurlijk wel de sfeer van uw terras, dus welke variant de beste keuze is hangt voornamelijk af van uw eigen smaak.

Stratenmaker gezocht voor het aanleggen van een parking?

Een stratenmaker zorgt voor een perfect resultaat! Bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

Klinkers leggen Tremelo

Voor het aanleggen van klinkerbestrating graaft de klinkerlegger eerst de grond af. Daarna hoogt hij het op met ophoogzand voor een stevige fundering. Om precies te weten waar de klinkerbestrating komt, zet de klinkerlegger uit Tremelo de contouren af met piketpaaltjes. Ook bepaalt hij het afschot, dit is meestal 1 centimeter per meter klinkerbestrating. Soms is het nodig om drainage te plaatsen, zodat u geen last hebt van waterplassen na een regenbui. Na de aanleg van de klinkers trilt hij de klinkerbestrating af. Na het aftrillen liggen de stenen vaster in de fundering. Tot slot veegt hij alles na met vulzand om de voegen te vullen.

Het belang van boordstenen

Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor de plaatsing van boordstenen bij een schuine oprit. Het leggen van boordstenen is geen verplichting, wel adviseerbaar. Ze zorgen er namelijk voor dat de terrastegels niet kunnen verzakken. Naast het leggen van boordstenen zijn er andere maatregelen die u moet toepassen om verzakking te voorkomen. Deze maatregelen noemen wij ook wel grondwerken. Een voorbeeld hiervan is het storten en aantrillen van zand als basis voor een (schuine) oprit bij u in Tremelo.

Video: klinkers leggen

In onderstaande video ziet u hoe een stratenmaker klinkerwerken uitvoert.

Het bestraten van uw parking: de mogelijkheden.

U heeft verschillende mogelijkheden bij het aanleggen van een parking. De keuze voor de bestrating is van invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw parking. Klinkers worden veelgebruikt. Ze zijn betaalbaar, verkrijgbaar in allerlei kleuren en geschikt voor bestratingsverbanden. Daarnaast hebben ze genoeg draagkracht. Andere mogelijkheden zijn grind, kasseien, gestort beton en asfalt.

Kleiklinkers of betonklinkers?

Kleiklinkers worden gemaakt van gebakken klei. Voor een authentieke uitstraling worden ze daarna vaak getrommeld. Tijdens het trommelen breken de randjes en hoekjes af, waardoor ze er natuurlijker uitzien. Betonklinkers zijn goedkoper, want het is eenvoudiger om ze te maken. Waaltjes zijn een klinkersoort, maar zijn iets langer en dunner.

Grind

Wilt u grind laten leggen op uw oprit? Dan is het verstandig om grindmatten te plaatsen. Dit zijn grote matten met een raster. De matten voorkomen dat het siergrind verschuift en dat alles beter op zijn plaats blijft. Siergrind is ideaal voor opritten, want het is goedkoop en snel te leggen. Met een worteldoek onder de grindbestrating voorkomt u de groei van onkruid.

kasseien Tremelo

Kasseien

Kasseien zijn vierkante of rechthoekige stenen. Ze zijn vaak dik en zeer sterk. De bovenkant van kasseien hebben een lichte bolling, hierdoor zijn ze minder geschikt voor terrasbestrating. Door de vorm van de kasseien gebruiken stratenmakers ze vaak voor sierbestrating. Zelfs ronde vormen zijn mogelijk met kasseien.

Gestort beton

In Tremelo zien we ook steeds vaker een oprit van gestort beton. Voor het leggen van een oprit van beton wordt polybeton genoemd. Betonopritten hebben een aantal voordelen, ze zijn namelijk vlak, sterk en u hoeft er weinig onderhoud aan te plegen. Er kan bijvoorbeeld geen onkruid op groeien.

Asfalt

Asfalt geeft uw parking een strakke en nette uitstraling. Eerst is er een stevige ondergrond nodig met een bovenlaag van ongeveer 10 à 15 centimeter met steenslag. Voor de randen plaatst de klinkerlegger eerst betonnen boordstenen. Vaak is het nodig om twee lagen asfalt te leggen. Alles wordt egaal gemaakt met een speciale asfaltwals.


sierbestrating Tremelo

Welke soorten sierbestrating zijn er?

Voor sierbestrating wordt er vaak gebruik gemaakt van allerlei steensoorten. Denk aan keramische tegels, blauwe steen en natuursteen. Het is ook mooi om sierbestratingssoorten te combineren. Waaltjes lijken veel op klinkers, maar zijn net iets dunner en langer dan klinkerstenen. De sierbestratingssoorten zijn ook geschikt voor bestratingsverbanden. Kies uit één van de volgende steensoorten:

 • Keramische tegels
 • Blauwe steen
 • Natuursteen
 • Betontegels
 • Waaltjes

Voorbeelden van bestratingsverbanden

Voor het leggen van opritbestrating maakt de klinkerlegger uit Tremelo vaak gebruik van een visgraatverband, keperverband of elleboogverband. Bestrating dat gelegd is met één van deze legverbanden is zeer stabiel en met voldoende draagkracht. Voorbeelden van vierkante legverbanden zijn een blok- en een molenwiekverband. Dit legverband is zeer populair voor terrassen.

Schakel een vakman in voor één van de volgende legverbanden:

 • Blokverband
 • Elleboogverband
 • Halfsteensverband
 • Visgraatverband
 • Keperverband
 • Molenwiekverband

Stratenmaker uit Tremelo inschakelen voor uw sierbestrating?

Vraag kosteloos offertes aan en vind de juiste stratenmaker!

Gratis offertes aanvragen

Grondwerken Tremelo

Grondwerken zijn alle voorbereidende werkzaamheden voor het bestraten. Voor klinkerwerken is het namelijk nodig om de grond af te graven en weer op te hogen met speciaal zand. De vakman trilt de ondergrond ook altijd aan, zodat er een stevige en stabiele fundering ligt. De ondergrond wordt aangelegd met een lichte helling, zodat het water goed wegstroomt van de bestrating.

Daarnaast horen ook werkzaamheden zoals het aanleggen van drainage, bijvoorbeeld buizen die het vocht opnemen en afvoeren, bij de grondwerken. Al deze grondwerkzaamheden zijn belangrijk voor de uitstraling van uw tuinbestrating, maar ook voor de levensduur.

3 tips: zelf uw klinkers reinigen

Wilt u uw klinkerbestrating reinigen? Wij hebben nog een aantal handige tips voor u. Groene aanslag en ander vuil ontsiert de bestrating, maar is ook nadelig voor de levensduur. Het water loopt namelijk niet meer goed van de bestrating af en blijft stilstaan. Stilstaand water tast de stenen aan. Daarnaast kan het voorkomen dat uw oprit of terras erg glad wordt door de groene aanslag. Belangrijk dus om dit goed schoon te houden! Gebruik één van de volgende methodes voor het reinigen van de klinkers:

Voor het reinigen van klinkers zijn er verschillende methodes:

 • Gebruik een hogedrukreiniger om de bestrating schoon te spuiten. Gebruik dit niet wanneer u betonbestrating hebt, want dan kan de toplaag beschadigt raken. Na het reinigen moet u de klinkers opnieuw invegen met vulzand.
 • Meng soda of biotex met water en schrob de bestrating helemaal schoon, bijvoorbeeld met een harde borstel of veger.
 • Gebruik schoonmaakazijn (biologisch) voor het reinigen en het verwijderen van onkruid. Meng gelijke hoeveelheden azijn en water en veeg dit op de stenen. U hoeft het niet af te spoelen.


stratenmaker prijs Tremelo

Heeft u een vergunning nodig voor bestrating?

Benieuwd of u een vergunning nodig heeft voor het leggen van een nieuwe oprit of terras? De meeste klinkerwerken zijn vergunningsvrij. Toegangen en opritten naar uw woning zijn altijd vrijgesteld. Hetzelfde geldt voor een terras in uw achtertuin. Voor een nieuwe parkeerplaats in de voortuin heeft u wel een vergunning nodig. Via omgevingsloketvlaanderen.be doet u eenvoudig een vergunningsaanvraag. Hier leest u ook meer over de voorwaarden en noodzaak van een omgevingsvergunning. Of kijk op op vlaanderen.be om meer te weten over klinkerwerken die vergunningsvrij zijn.

Waarop letten bij het inschakelen van een stratenmaker?

Weet u niet precies waar u op moet letten als u een vakman uit de omgeving van Tremelo inschakelt? Wij hebben nog een aantal handige tips voor u. Vergelijk als eerste de totaalprijs en de voorwaarden. Hoe lang denkt de klinkerlegger erover te doen? En welke kosten zijn allemaal inbegrepen bij de totaalprijs? U kunt ook referenties opzoeken of letten op keurmerken.

Heeft u een stratenmaker nodig voor het leggen van opritbestrating?

Vul het offerteformulier in. Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Zelf doen of uitbesteden?

Door een bestratingspecialist in te schakelen voor het aanleggen van nieuwe oprit-, terras- of tuinbestrating profiteert u van een aantal voordelen. Zo weet u zeker dat de tuinbestrating perfect wordt aangelegd. Dit is bevorderlijk voor de levensduur, maar ook voor de uitstraling.

De klinkerlegger uit Tremelo gebruikt daarnaast machines bij het leggen van klinkers, denk aan een trilplaat voor het aftrillen. Wanneer u een klinkerlegger inschakelt, hoeft u geen machines of ander gereedschap te kopen. Bovendien hoeft u niet zelf het zware werk te doen.

Klinkerlegger uit Tremelo inschakelen? Bespaar op de kosten!

Wilt u een nieuwe oprit laten aanleggen? Of is de bestrating van uw terras aan het verzakken? Schakel dan een specialist uit Tremelo in voor het leggen van klinkers, terrastegels of andere sierbestrating. De statenmaker zorgt niet alleen voor het plaatsen van de stenen en tegels, maar ook voor een goede ondergrond en afwatering.

Door offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. U weet namelijk zeker dat u niet te veel betaalt. Bovendien kiest u eenvoudig de beste specialist voor uw bestrating. Vul het offerteformulier in en ontvangt spoedig meerdere gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen!

Gratis offertes aanvragen