Zoekt u een expert in klinkerwerken in Ukkel? Wij zijn er voor alle bestrating!

De klinkerlegger heeft veel ervaring in het aanleggen van een oprit, terras of tuinpad en (sier)bestrating. Scherpe prijzen!

klinkerwerken Ukkel

Klinkerwerken Ukkel

Wie het tuinpad, de oprit of parking met klinkers wil bestraten, doet er goed aan een stratenmaker in te schakelen. Een klinkerwerken expert uit ons netwerk kan u desgewenst helpen. De specialisten uit Ukkel die zich bij ons hebben aangesloten, hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zullen u dan ook vakkundig ondersteunen bij de bestrating . Naast het plaatsen van standaard bestrating is het leggen van sierbestrating tevens een klus waarvoor u onze hulp kunt inroepen. Bent u benieuwd naar de kosten? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in en wij sturen u spoedig enkele offertes toe.

Voordelen van bestrating

Regelmatig krijgen wij nog vragen van klanten uit Ukkel wat het voordeel is van het plaatsen van bestrating, met name het bestraten van een tuinpad of oprit wordt gezien als overbodig. Door het leggen van klinkers en het uitvoeren van de grondwerken profiteert u echter van diverse voordelen. Een groot voordeel is dat dankzij de bestrating de kans op het verzakken van de oprit voorkomen wordt. Een ander voordeel is dat u dat het tuinpad zo niet modderig wordt, en dat het wooncomfort verbetert door het aanleggen van een tuinpad met klinkers of sierbestrating.

Vrijblijvend offertes aanvragenTegels aanwezig? (*)

Zand aanwezig? (*)
De verschillende soorten klinkers

Bij elke klinkerwerken expert uit Ukkel hebt u de keuze uit verschillende soorten klinkers. De eerste vorm is de kleiklinker. Kleiklinkers worden gebakken in hoge ovens, en krijgen daarmee een lange levensduur. Er bestaan zowel nieuw gebakken – als getrommelde kleiklinkers. De laatste variant geeft een authentieke uitstraling, maar is wel duurder in de aanschaf. Hiernaast bestaan er tevens betonklinkers. Deze bieden een stevigere basis en zijn tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar. Bij de meeste klinkwerken specialisten vindt u ze in diverse kleuren en afmetingen. Het is afhankelijk van uw wensen welke soort de beste oplossing vormt voor uw terras.

klinkerlegger Ukkel

Kleiklinkers, een populaire keus

Bij het leggen van klinkerwerken heeft u de keuze uit verschillende soorten stenen zoals kasseien of waaltjes. Maar wist u dat u de keuze heeft uit verschillende soorten klinkers? Kleiklinkers worden gemaakt van klei dat wordt gebakken. Er worden geen kleurstoffen aan toegevoegd, dus u bent beperkt in het kleurenaanbod. Daarentegen blijven ze wel kleurvast! De stenen komen voornamelijk voor in de kleuren bruin en rood, hoewel grijze en zwarte stenen tegenwoordig ook voorkomen. De prijs per m2 ligt iets hoger dan bij betonklinkers, maar ze blijven daarentegen wel langer mooi.

Betonklinkers, goedkoop en degelijk

Een voordeligere optie is het leggen van betonklinkers. Ook deze komen in twee klinkersoorten. De goedkoopste bestaat uit een standaard klinker met een gekleurde toplaag. De kwaliteit is iets minder, maar de aanschafprijs is daarentegen wel lager. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van betonklinkers die bij de productie al gemengd zijn met kleurstoffen. Dit type is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en zijn, net als de kleiklinkers, volledig kleurvast. Zowel betonklinkers als kleiklinkers komen in verschillende formaten, zodat ze geschikt zijn voor sierbestrating.

tuinrenovatie Ukkel

Laat een tuinpad aanleggen door uw tuin

Door de meeste tuinen in Ukkel lopen geen tuinpaden. Een tuinpad is echter voor velen een goede manier om de aanblik van de tuin te verbeteren, zonder hiervoor een grote tuinrenovatie te moeten uitvoeren. Het aanleggen van een pad is relatief gemakkelijk, omdat u hiervoor grind, tegels en sierbestrating kunt gebruiken. Naast klinkers bestaan er vele andere vormen van bestrating, zoals siergrind, houtsnippers en zand. Een speciaal legverband geeft een unieke aanblik aan uw tuinpad, en zal de prijswaarde van het pand doen stijgen.

oprit aanleggen Ukkel

Siergrind of klinkers voor uw oprit?

Hebt u ervoor gekozen om uw oprit te laten leggen door een stratenmaker uit Ukkel? Dan zult u moeten kiezen voor een soort bestrating. Over het algemeen zullen wij onze klanten adviseren om klinkers te gebruiken als basis voor het aanleggen van een oprit. Deze zorgen, in combinatie met boordstenen voor een stevige laag die de komende jaren in goede staat zal blijven. Siergrind is een goedkopere keuze, maar u moet er rekening mee houden dat dit binnen enkele jaren vervangen moet worden.

sierbestrating Ukkel

Uw tuin verfraaien met sierbestrating

Een klinkerlegger uit ons netwerk in Ukkel is u van dienst bij het aanleggen van een oprit en het leggen van sierbestrating valt ook onder de mogelijkheden. Deze term staat voor alle vormen van bestrating die de uitstraling van een bepaald oppervlak verbeteren. Onder andere siergrind, houtsnippers en kiezels vormen voorbeelden van sierbestrating. Een ander voorbeeld is de hoeveelheid tegelsoorten waarmee u het terras kunt bestraten. Over het algemeen liggen de kosten voor sierbestrating relatief laag.

tuintegels leggen Ukkel

Het belang van boordstenen

Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor het plaatsen van boordstenen bij een oprit. Het leggen van boordstenen is geen verplichting, wel adviseerbaar. Ze zorgen er namelijk voor dat de tegels niet kunnen verzakken. Naast het leggen van boordstenen zijn er andere maatregelen die u moet toepassen om verzakking te voorkomen. Deze maatregelen noemen wij ook wel grondwerken. Een voorbeeld hiervan is het storten en aantrillen van zand als basis voor een oprit bij u in Ukkel.

parking aanleggen Ukkel

Oprit aanleggen

Het leggen van een parking valt natuurlijk ook onder de klinkerwerken die een klinkerlegger uit ons netwerk voor u kan uitvoeren. Hiermee bedoelen wij niet alleen de aanleg van een grote parking bij een bedrijf, maar ook voor het leggen van kleinere parkings of een oprit kunt u gebruik maken van een klinkerwerken expert. Voor de aanleg van een parking moet u rekening houden met een aantal eisen. Zo moet het oppervlak bijvoorbeeld sterk genoeg zijn om het gewicht van uw auto te kunnen dragen. U kunt de sterkte van uw parking op drie manieren beïnvloeden: met de juiste grondwerken, door het plaatsen van boordstenen en het gebruik van een bijzonder legverband. Een stratenmaker kan u hier, indien gewenst, persoonlijk over adviseren.

grondwerken

Grondwerken

Voordat u de klinkerwerken kunt laten uitvoeren, moet u noodzakelijke grondwerken uitvoeren. De grondwerken bestaan feitelijk uit alle voorbereidende werkzaamheden die een klinkerwerken specialist uitvoert om de oprijlaan of het terras te kunnen leggen. De grondwerken gaan over het algemeen van start met het uitgraven en ophogen van het oppervlak. Deze voorbereidende werkzaamheden hebben een grote invloed op de uitstraling van uw nieuwe bestrating. Dit zorgt ervoor dat de klinkerwerken minder snel zullen verzakken, dat het onder het juiste afschot ligt waardoor er geen waterplassen blijven liggen, en dient daarnaast als goede afwatering. Heeft u een beperkt budget? Wij werken enkel samen met klinkerwerken experts uit Ukkel die de scherpste prijzen bieden, waardoor het ook met een klein budget mogelijk is de grondwerken door een expert uit te laten voeren. Vraag vrijblijvend offertes aan.

terras leggen Ukkel

Terras laten aanleggen

Het leggen van bestrating in uw tuin heeft een aantal belangrijke voordelen: zo heeft u dankzij de klinkerwerken bijvoorbeeld altijd een plek op te kunnen zitten, ook nadat het geregend heeft. De meeste klanten kiezen dan ook voor het leggen van een terras, waar zij met mooi weer een boek kunnen zitten lezen, eten of zelfs werken! Voor de aanleg van klinkerwerken heeft u volop de keuze uit diverse stenen en legverbanden, waarmee u de bestrating een unieke uitstraling geeft. Wilt u het natuurlijke karakter van uw tuin onderstrepen? Laat dan natuurstenen in een wildverband leggen. Als u juist een kleine achtertuin heeft en u deze optisch groter wilt doen lijken, dan raden wij u aan te kiezen voor grote, vierkante betontegels.

Nieuwe bestrating laten leggen in Ukkel?

Bespaar tot wel 30% door offertes te vergelijken van klinkerwerken experts uit uw regio!

Offertes aanvragen

In 9 stappen zelf een terras aanleggen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Ukkel de vraag of het mogelijk is om zelf de bestrating van het terras uit te voeren. Het antwoord hierop is zeer eenvoudig: natuurlijk is dit een optie, maar dan moet u wel over de juiste materialen beschikken en het werk vakkundig afhandelen. Om de klus enigszins voor u te vergemakkelijk hebben de klinkerwerken professionals uit ons netwerk een stappenplan voor u opgesteld.

terras aanleggen Ukkel
 • Stap 1. Het belangrijkste bij het aanleggen van een terras is de zorg voor een juiste afwatering. Hiervoor moet u een verloop van 2cm per 1 meter aanhouden. U meet dit af door de omtrek van het terras af te zetten met piketpaaltjes, en deze 25cm in de grond te slaan.
 • Stap 2. De tweede stap is om op het beginpunt een touw waterpas te spannen tussen twee tegenover elkaar staande piketpaaltjes. Bij de volgende twee paaltjes spant u dit touwtje 2cm lager.
 • Stap 3. Hebt u de hoogtes gemarkeerd? Plaats dan kantplanken op de goede hoogte.
 • Stap 4. Vervolgens dient u zand te storten tussen de paaltjes. Stort ongeveer een zandlaag van 10 centimeter, en zorg dat het net iets boven de kantplanken uitkomt.
 • Stap 5. Stabiliseer de zandlaag door het aanbrengen van een laagje cementpoeder. Hiervoor is ongeveer 2mm voldoende.
 • Stap 6. Stamp daarna de ondergrond aan, en vlak deze af met een rechte lat.
 • Stap 7. Nu kunt u beginnen met het leggen van de terrastegels. Loop hierbij niet over de zandlaag.
 • Stap 8. Wij raden aan om de terrastegels altijd een halve tegel te laten verspringen voor het beste resultaat, maar andere legverbanden zijn tevens een optie.
 • Stap 9. Sluit de tegels op met een rij boordstenen om verzakking te voorkomen, en strooi zand over het geheel om de voegen te optimaliseren.

Tips voor het reinigen van uw klinkers

Na verloop van tijd zal u uw nieuwe terras of tuinpad willen reinigen. Het is erg belangrijk dat u dit niet met een hogedrukreiniger doet! Met een hogedrukreiniger spuit u cementdeeltjes weg. De bovenste laag wordt dan poreus, waardoor de levensduur heel snel achteruit gaat.

Hoe u het terras wel goed kunt reinigen? Met behulp van een harde borstel, schoonmaakazijn of kokend water. Heeft u veel last van mos of algengroei? In menig supermarkt is een anti-mos middel dat u op het terras aanbrengt. Ne het reinigen is het een goed idee om de tegels nogmaals in te vegen met zand, zodat het geheel er weer als nieuw uit ziet!

Ongetrommelde of getrommelde klinkers?

Over het algemeen worden beton- en gebakken klinkers op twee manieren geproduceerd, hierdoor ontstaat er een getrommelde en een ongetrommelde klinker. Er zit weinig verschil tussen deze twee, alleen het uiterlijk is anders. Dit bepaald natuurlijk wel de sfeer van uw terras, dus welke variant de beste keuze is hangt voornamelijk af van uw eigen smaak.

 • Getrommelde klinkers worden in een machine vergelijkbaar met een wasmachine ‘getrommeld’. Hierdoor verdwijnen de strakke randen en krijgen de stenen een ouderwetse uitstraling.
 • Ongetrommelde stenen zien er juist strak en modern uit.

Wat is het tarief voor een stratenmaker?

Welke prijs u per m2 gaat betalen voor uw klinkerwerken in Ukkel is afhankelijk van het materiaal en het uurloon van de klinkerlegger. Gemiddeld ligt de prijs per m2 voor de stratenmaker op €10,- tot €20,-. Als u sierbestrating met speciale verbanden laat leggen dan kan u rekenen op €30,- tot €60,- per uur. Betonklinkers zijn de meest voordelige variant. De prijs per m2 ligt tussen de €15,- en €25,- terwijl u voor kleiklinkers per m2 tussen de €20,- en €45,- kwijt bent.

Prijstabel, gemiddelde prijzen voor de tegels

Soort steen Prijs per m² Oppervlakte klus: Prijs van de bestrating*
Grind €12,- 30m² tot 100m² €360,- tot €1.200,-
Koppelstones €20,- 10m² tot 60m² €200,- tot €1.200,-
Betontegels €25,- 20m² tot 50m² €500,- tot €1.250,-
Klinkers €35,- 20m² tot 80m² €700,- tot €2.800,-
Waaltjes €37,- 4m² tot 30m² €148,- tot €1.110,-
Natuursteen €45,- 20m² tot 50m² €900,- tot €2.250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor de bestrating, exclusief arbeidskosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan.

klinkers leggen Ukkel

Wat zeggen onze klanten?

Stratenmaker UkkelVia deze website hebben we meerdere offertes ontvangen voor het aanleggen van een oprit. Uiteindelijk in contact gekomen met een klinkerlegger uit Ukkel. Uitstekend geregeld!
B. Cuypers, Antwerpen
Bestrating klant AalstMijn man en ik waren op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in klinkerwerken voor de bestrating van onze achtertuin. Snelle uitvoering, propere afwerking!
A. Jacobs, Aalst
Bestrating UkkelWe wilden graag een terras voor het huis zodat we van de zon kunnen genieten in de zomer. Erg mooi geworden voor een scherpe prijs dankzij het vergelijken van offertes. Blij mee!
C. Olieslager, Brugge

Besparen door te vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend klinkerwerken professional uit Ukkel, die u kan helpen bij het leggen van boordstenen? Hebt u een vraag over de verschillende soorten stenen? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor één van de klinkerwerken bij u thuis? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Geef hierop aan waar u naar op zoek bent en wij sturen u vervolgens enkele vrijblijvende offertes toe die u met elkaar kunt vergelijken. Zo kiest u altijd zelf voor de specialist die het beste bij u past!